Långsiktig investering

- frihet genom passiv inkomst

  • Börja här
  • Investeringskriterier
  • Aktieanalyser
  • Utdelarnas kamp
  • Bevakningslista
  • Läslista
  • Aktieportfölj

En genomgång av Byggma groups helår 2016

mars 4, 2017 By Langsiktig Investering 7 Comments

Ett av mina norska innehav Byggma har nyligen rapporterat resultatet för helåret 2016 och jag tänkte i detta inlägg ta en närmare titt på rapporten.

Byggma Group

För de av er som inte är bekanta med koncernen förädlar och säljer Byggma balkar, träväggar, spånskivor och fönster till återförsäljare och byggföretag. Den norska marknaden står för merparten av intjäningen.

Rapporten

2016 får sägas ha varit ett bra år för Byggma då omsättningen ökade med nästan 6 % och vinsten per aktie med hela 42 % tack vare förbättrade marginaler för gruppen som helhet. Vinstmarginalen ökade med 1,2 % vilket gav en fin utväxling på sista raden då resultatet steg från 45 444 till 63 700 tusen norska kronor. Så här har lönsamheten utvecklats för de befintliga verksamheter sedan 2009:

Lönsamhetsutveckling Byggma Group

Som synes har marginalen förbättrats betydligt sedan krisåret 2009 – från – 2 % till nästan 4,5 %, mycket tack vare att Geir Drangsland (dåvarande styrelseordförande) tog en aktiv roll som VD. Med fokus på kostnadsbesparingar, effektiviseringar och skuldsanering lyckades Drangsland vända skeppet 2011. Drangsland minskade antalet anställda i koncernen samtidigt som intäkterna höll sig relativt oförändrade vilket resulterade i en ordentlig vinståterhämtning.

Den uppmärksamme ser att Byggma inte verkar inom den mest lönsamma av branscher med en vinstmarginal kring 4 %. Ser vi dock till perioden som helhet har omsättningen, rensat för avvecklade verksamheter, ökat med totalt 25 % sedan 2009 vilket ändå ger en fin vinsttillväxt trots låga marginaler. Lägger vi till Fibo-Trespo och Respatex som såldes för 424 respektive 16,7 miljoner NOK – totalt 440 miljoner ser det ännu bättre ut. Byggma hade ursprungligen betalat 22 miljoner för den sålda verksamheten. En fördel med att lönsamheten är låg i de nischer bolaget verkar inom är att detta sannolikt inte attraherar särskilt många blivande konkurrenter.

Utvecklingen per affärsområde

Nedan kommer jag gå igenom utvecklingen för var och av gruppens kvarvarande verksamheter och hur de presterat i fjol i förhållande till tidigare år. Vi börjar med den största verksamheten i omsättning och vinstkronor mätt.

Forestia Logo sidestilt
Forestia som är en av de ledande leverantörerna av spånskivor i Norden minskade intäkterna något med 1,5% och vinsten med 15 %. Utvecklingen i början av året var riktigt dålig, men en starkare norsk marknad och lägre kostnader har kompenserat för den svagare starten under årets första halva. Trots årets lönsamhetsminskning är Forestia det av de kvarvarande dotterbolagen som har i särklass störst resultatpåverkan. Så här har lönsamheten utvecklats sedan 2009.

Lönsamhetsutveckling och prognos för Forestia under perioden 2009 fram till 2017

Anledningen till att dotterbolaget blivit allt viktigare är inte enbart på grund av försäljningen, utan bolaget har genom effektiviseringsåtgärder även minskat antalet anställda och ökat produktionseffektiviteten hos sina maskiner. Omsättningen har ökat med 14 % sedan 2009 och Forestia är det av de kvarvarande dotterbolagen som visat på högst marginaler de senaste åren.

Logo Huntonit

Huntonit som omfattas av Huntonit AS och det helägda försäljningsbolaget Huntonit AB ökade både vinst och omsättning under det gångna året – omsättningen ökade med 1 % och vinsten med 19 %. Huntonits färdigmålade takskivor, väggskivor och panelbord är de enda i sitt slag som rekommenderas av Norges astma och allergiförbund. Ca 80 % av omsättningen kommer från den norska marknaden och nästan 20 % från landets nordiska grannar. De viktigaste exportmarknaderna är Sverige följt av Danmark. Nedan ser vi hur lönsamheten har utvecklats under perioden 2009 fram till årskiftet 2016/2017.

Lönsamhetsutveckling för Huntonit under perioden 2009 fram till 2017

Bolaget har kämpat med lönsamheten tidigare, men effektivisering och modernisering av verksamheten har som synes ovan gett resultat – vinstmarginalen har gått från att vara negativ 2013 till 4,5 % under fjolåret. Bolaget har under året slutfört investeringar i en ny maskin med en prislapp på 64 miljoner NOK vilket bör bidra till att upprätthålla den goda marginalutvecklingen. Från investeringen förväntar man sig årliga energibesparingar på mellan 7 – 8 miljoner NOK. Den nya maskinen som tagits i produktion under året ska även öka produktionskapaciteten och kvaliteten.

Som kuriosa kan nämnas att råvarorna till industriproduktionen i Huntonit huvudsakligen kommer från det lokala området och består av rundtimmer, spån, honved och flis. Huntonit AS produktionsenhet är nästan på 20 000 kvm på en ägd tomt på över 78 000 kvm.

Huntonit AS beläget i Vennesla, Vest-Agder, Norge

ULDAL Logo Farger

Uldal består av tre bolag – Uldal AS Birkeland, Uldal AS Varhaug och fastighetsbolaget Birkeland Eiendom AS. Inom affärsområdet tillverkas fönster och dörrar nästan uteslutande för den norska marknaden. Precis som för Huntonit förbättrades omsättning och resultat under året rejält med hela 22% respektive 800 %. Affärsområdet är dock litet och lönsamhetsbidraget till Byggma som helhet är begränsat. Så här ser lönsamhetsutvecklingen ut om vi tar ett steg tillbaka och tittar sedan 2009.

Lönsamhetsluveckling för dotterbolaget Uldal - Byggam Group

Uldals lönsamhet och position på fönstermarknaden har stärkts avsevärt senaste två åren, men man upplever en ökad konkurrens och prispress. Ledningen har med bakgrund av detta beslutat att investera i ny produktionsutrustning på Uldals fabrik i Birkeland. Investeringen kommer att leda till ökad effektivitet och minskade leveranstider. Investeringen kommer landa på ca 35 MNOK.

Masonite Beams

Masonite Beams utgörs av bolagen Masonite Beams AB och Masonite Fastighet AB. Inom segmentet tillverkar man främst takbjälkar, men även väggar och golv. Affärsområdet har haft den kanske mest imponerande utvecklingen sedan 2009 då vinst och omsättning flerfaldigast. I fjol ökade omsättningen med nästan 36 % och vinsten med 28%.

Lönsamhetsluveckling för dotterbolaget Masonite Beams - Byggma GroupSett sedan 2009 har omsättningen ökat med över 200 % och vinsten har gått från – 24 900 till 17 400 tusen NOK . Masonite Beams som uppfyller allt hårdare miljö- och energieffektivitskrav har stärkt sin position på den nordiska marknaden i allmänhet och den svenska i synnerhet under det gågna året. Masonite Beams produkter tillverkas i en av Europas mest modernaste anläggningar i Nordmalings kommun.

Masonite Rundvik

Masonite Beams är den verksamhet i Byggma som just nu har högst marginaler och kan man fortsätta att öka försäljningen med bibehållen vinstmarginal kan affärsområdet bli viktigast för sista raden om några år.

Aneta
Affärsområdet belysning består av Scan Lamps AS och Aneta Belysning AB. Inom affärsområdet tillhandahåller Byggma allehanda lampor. Aneta Belysning jobbar sida vid sida med systerföretaget Scan Lamps AS. Produktionen skedde till att början helt hantverksmässigt, men idag har verksamheten utvecklats till att omfatta hela bredden av belysningsarmatur för hembelysning. Så här har lönsamheten utvecklats sedan 2009 inom affärsområdet.

Lönsamhetsluveckling för dotterbolaget Belysning - Byggam Group

Under 2016 backade omsättningen marginellt samtidigt som vinsten återhämtade sig ordentligt, affärsområdet är dock litet och lönsamhetsbidraget är begränsat och ofta negativt.

De olika affärsområdenas lönsamhetspåverkan

För att ge en bättre bild av hur de olika affärsområdenas lönsamhetsbidrag förändrats över tid har jag sammanställt två bilder nedan. Den första visar hur omsättningen fördelade sig mellan gruppens affärssegment 2016 jämfört med tidigare år och den andra gör det samma fast för vinsten.

Omsättningsfördelning mellan Byggmas affärssegment över tid

Nedan ser vi vinstfördelningen ut sett över samma period.

Vinstfördelning mellan Byggmas affärssegment över tid

När vi tittar på bilderna ovan kan vi se två trender, där en är att Forestia fortfarande är överlägset störst omsättnings- och vinstmässigt. En annan trend är att Huntonit och Masonite Beams har börjat utmana Forestias dominans mer och mer.

Balansräkningen

Sedan försäljningen av Fibo-Trespo och Respatex är bolagets finanser Graham-starka. Omsättningstillgångar på 730 miljoner NOK är mer än dubbelt så stora som de kortfristiga skulderna på 345 miljoner NOK och överstiger de totala skulderna på 689 miljoner NOK. Det ska med andra ord mycket till för att Byggma ska hamna i finansiella trångmål om vi även tar hänsyn till kassaflödet.

Är då en investering i Byggma riskfri? Nej, självklart inte. De viktigaste operativa riskerna för Byggma är relaterade till utvecklingen på den nordiska byggmarknaden i allmänhet och den norska i synnerhet i termer av volym och försäljningspriser. Dessutom är prisutvecklingen på insatsvaror som virke, energi och klister viktiga riskfaktorer. Om aktivitetsnivån på den norska byggmarknaden skulle mattas av slår det hårt mot Byggmas lönsamhet.

Blir det någon utdelning i år?

Även om bolaget investerade hela kassaflödet i verksamheten i fjol och inte deklarerade någon utdelning i samband med kvartalsrapporten i år och enligt min bloggkollega Sofokles som kontaktat Byggma så kommer den landa på 5 NOK aktien.  Byggma har en gedigen utdelningshistorik och skulle ledningen dela ut hela kassan skulle det motsvara en direktavkastning på nästan 50 % i dagens kurs.

Utdelning under perioden 2001 till 2016 - Byggma Group (Justerat för nuvarande antal aktier)

Uteblir utdelningen är det sannolikt ett tecken på  att Drangsland har en investeringskandidat i tankarna. Ett annat scenario är att Drangsland kommer med ett uppköpserbjudande, eller att utomstående köper upp företaget.

Slutord

Byggma verkar kanske inte i den mest lönsamma av branscher, men genom en skicklig ledning och effektiv verksamhet har man kunnat leverera en stabil avkastning till sina aktieägare. Och utvecklingen för nästan samtliga affärsområden har gått åt rätt håll under året som varit och jag bedömer att Byggma har goda förutsättningar att utvecklas väl även fortsättningsvis – inte minst tack vare genomförda investeringar som sänkt kostnader och ökat produktionskapaciteten för flera av verksamheterna. Bolaget har trots extrautdelningar fortfarande en kassa på motsvarande 45 NOK aktien.

Som ett kvitto på den fina rapporten ökade Forestias VD Torodd Rande  i dagarna sitt aktieinnehav med 2 695 aktier till ett värde av totalt 253 330 kr. Efter sitt senaste köp äger Forestias VD sammanlagt 120 000 aktier. Idag handlas Byggma til ca 10 gånger föregående helårsvinst och till en direktavkastning på motsvarande 5,3 % (tack för informationen Sofokles). En värdering som får sägas vara rimligt i dagens marknad.

Byggma är fortfarande något av en doldis även om antalet aktieägare gått från 117 hos Avanza när jag skrev min analys första gången till 293 idag. För den som vill läsa på mer om Byggma finns min tidigare analys som ni hittar här på bloggen eller i Värdepapprets augustinummer. Värdebyrån har också tittat på Byggma och deras analys hittar ni här.

Andra inlägg på liknande tema

F-score - ytterligare en ingrediens för att identifiera potentiella portföljkandidater
Bevakningslistan växer
Senaste utdelningstrenden - Att ge skenet av en högre utdelning på ägarnas bekostnad?

Filed Under: Aktieanalys, Kvartalsrapporter Tagged With: Byggma, Byggma Group

Comments

  1. David says

    mars 4, 2017 at 10:40 f m

    Efterlängtad genomgång!

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      mars 4, 2017 at 8:52 e m

      Tack, kul att höra David!

      Svara
  2. Money for Nothing says

    mars 4, 2017 at 11:59 f m

    Tack för ytterligare en bra analys.

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      mars 4, 2017 at 8:52 e m

      Kul att höra att denna typen av inlägg uppskattas!

      Svara
  3. Aktieingenjören says

    mars 4, 2017 at 10:45 e m

    Någonting jag reagerade på var att även om kassaflödet var högre än vinsten (ca 80-90 mnok om jag minns rätt) har man återinvesterat hela beloppet i anläggningstillgångar vilket indikerar att:

    1) utdelningen tas ur kassan.

    2) man satsar offensivt vilket är lite läskigt i högkonjunktur och en cyklisk verksamhet.

    Jag kan leva med den risken givet Geirs historik som företagsbyggare med kapitaldisciplin. Men det är värt att hålla koll på både på uppsidan och nedsidan.

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      mars 5, 2017 at 5:56 e m

      Ja, det är en bra poäng! Jag följer Byggma närmare än många av mina andra innehav av den anledningen. Lönsamheten har varierat kraftigt historiskt och Byggma är inte immunt mot konjunkturen bara för att Geir styr skutan.

      Än så länge är jag inte orolig, men fortsätter ledningen att investera lika offensivt i verksamheten framöver samtidigt som man delar ut rejält med pengar kommer jag bli lite nervös.

      Svara
  4. William says

    april 22, 2021 at 10:58 e m

    Kul att ni hade fokus redan 2017. Kika på direkta lastningen idag 22%. Inte illa! Kul att ni blir belönade om ni behållit Byggma.

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste kommentarer

  • Angel om Nu är det väl ändå dags att sälja?
  • Langsiktig Investering om Nu är det väl ändå dags att sälja?

Populära inlägg

  • En närmare titt på kassaflöde från den löpande verksamheten efter förändring av rörelsekapital En närmare titt på kassaflödet från den löpande verksamheten
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • Hur hänger resultaträkning, kassaflödesanalys och balansräkning ihop? En närmare titt på hur kassaflödesanalys, resultat- och balansräkning hänger ihop
  • Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan – risker med utdelningsinvestering
  • Låt dig inte luras av låga P/E-tal Låt dig inte luras av låga P/E-tal
  • Förändring av rörelsekapital Betydelsen av förändrat rörelsekapital
  • En närmare titt på kassaflödet från investeringsverksamheten Den viktigaste delen av kassaflödesanalysen
  • Skanska Hur går det för Skanska? En kort genomgång och värdering
  • Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden
  • Låt dig inte luras av ditt genomsnittliga anskaffningsvärde Låt inte ditt GAV påverka dina investeringsbeslut
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • Pantautomat från Tomra En närmare titt på ytterligare ett norsk bolag – denna gång inom återvinnings- och sorteringsbranschen
  • Ränta-på-ränta effekten är som en snöboll som växer Spara långsiktigt och låt snöbollen göra jobbet
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Om du enbart fick välja ett värderingsmått – vilket skulle det vara?
  • Hur ska jag agera nu när börsen faller? Hur ska jag agera nu när börsen faller?
  • Avkastning för den genomsnittlige Avanza kunden jämfört med SIX Return Index Dags för den genomsnittlige spararen att satsa på index istället för aktier?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Användbara tjänster när man letar efter nyckeltal
  • Vikten av att undvika permanent förlust av kapital Vikten av att undvika permanent förlust av kapital
  • Dåliga anledningar att sälja en aktie Dåliga skäl att sälja en aktie
  • Dotterbolaget Huntonits fabrik i Norge Byggma Group – En okänd utdelare med lågt värderat kassaflöde, välfylld kassa och stark huvudägare
  • Se till att få tillbaka den utländska källskatten
  • Vad äger egentligen Långsiktig Investering för aktier? Vilka aktier äger egentligen Långsiktig Investering?
  • Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest
  • Peter Lynch Är det dags att sälja nu?
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Castellum möter Realty Income
  • Hennes & Mauritz H&M – Ett exempel på styrkor och svagheter hos den svenska ägarmodellen?
  • Capacent En närmare titt på ytterligare en nordisk högutdelare – Capacent
  • Flera mer eller mindre likaviktade sätt att slå OMXS30GI och OMXS30
  • Så här såg Avanzas site ut när det begav sig Analys av nätmäklaren Avanza
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • Fördelning omsättning Coca Cola Analys av Coca Cola
  • En hiss från KONE En närmare titt på ett his(s)nande bolag från Finland – Hisstillverkaren KONE
  • En utgift i samband med utveckling är inte alltid en kostnad En utgift är inte alltid en kostnad
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Nilörngruppen En intressant portföljkandidat på en överlag högt värderad börs
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Tjänsteutbud per land - Nordnet Nordnet börsens sämsta bolag? – fortsatt analys av Nordnets verksamhet
  • En av Polaris populära motorcyklar Victory 1200cc Analys av det Nordamerikanska bolaget Polaris Industries – Ett innovativt och lönsamt kvalitetsbolag med tillfälliga problem?
  • Balansräkningens utveckling - Fortum Fortum av idag – Ett bolag beroende av priset på el och Putins välvilja
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet

Etiketter

aktieanalys Aktieportfölj aktier Allmänt om investering Analys Atea Atlas Copco Beijer Alma Bevakningslistan BHP Billiton Bonheur Börsnedgång Castellum Chevron Coca Cola Data respons Deere & Co Fortum Fritt kassaflöde Försäljning Handelsbanken indexfonder Industrivärden Inköp Investeringskriterier Investeringsprocess investeringsstrategi Johnson and Johnson Kassaflödesanalys kvartalsrapport långsiktig sparande McDonalds Mekonomen Månadsrapport Nolato Peter Lynch Risk Sampo TeliaSonera Utdelning Utdelningsinvestering Utdelningsjämförelse Utdelningstillväxt Värdering Walmart

Sök på bloggen

Flest kommentarer

  • När är kvalitetsaktier rimligt prissatta?
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Se upp för hög källskatt på utdelningen i fallet Nova Scotia Bank
  • Hur ger man sitt barn ”rätt” ekonomiska förutsättningar?
  • Skjuter den som sparar livet framför sig?
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • När föddes ditt aktieintresse?
  • Hur många bolag består din utdelningsmaskin av?
  • Är kanadensiska storbanker något att ha?
  • De svenska storbankerna - SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken Svenska banker bland de mest lönsamma och välkapitaliserade i världen?
  • Har de gyllene bågarna förlorat sin lyster?
  • Fördelar med den amerikanska utdelningsmodellen?
  • Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar
  • Har tiden kommit ikapp denna utdelningsaristokrat?
  • Analys av världens största diversifierade råvarubolag
  • Rondvila i utdelarnas kamp Rondvila i utdelarnas kamp
  • Ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar-i-livet Tankar och funderingar kring att ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar i livet
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckligare? Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckliga?
  • Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Fortums senaste delårsrapport och lite egna funderingar
  • En investerares bekännelser del 1: Köp ett bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst En investerares bekännelser del 1: Köp bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst
  • Bättre än fågel i handen än tio i skogen
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Uppföljning av vår resa mot ekonomiskt oberoende Hur långt har vi kommit på vår resa mot ekonomiskt oberoende?

Arkiv

  • juli 2022 (1)
  • januari 2022 (1)
  • december 2021 (2)
  • december 2020 (1)
  • september 2020 (2)
  • mars 2020 (1)
  • oktober 2019 (1)
  • september 2019 (2)
  • juli 2019 (1)
  • juni 2019 (2)
  • maj 2019 (2)
  • april 2019 (1)
  • januari 2019 (2)
  • december 2018 (4)
  • november 2018 (4)
  • oktober 2018 (4)
  • september 2018 (5)
  • augusti 2018 (4)
  • juli 2018 (4)
  • juni 2018 (5)
  • maj 2018 (4)
  • april 2018 (4)
  • mars 2018 (5)
  • februari 2018 (4)
  • januari 2018 (4)
  • december 2017 (5)
  • november 2017 (4)
  • oktober 2017 (4)
  • september 2017 (5)
  • augusti 2017 (4)
  • juli 2017 (5)
  • juni 2017 (3)
  • maj 2017 (4)
  • april 2017 (5)
  • mars 2017 (4)
  • februari 2017 (4)
  • januari 2017 (6)
  • december 2016 (5)
  • november 2016 (7)
  • oktober 2016 (9)
  • september 2016 (4)
  • augusti 2016 (4)
  • juli 2016 (5)
  • juni 2016 (4)
  • maj 2016 (6)
  • april 2016 (6)
  • mars 2016 (4)
  • februari 2016 (7)
  • januari 2016 (6)
  • december 2015 (7)
  • november 2015 (8)
  • oktober 2015 (7)
  • september 2015 (6)
  • augusti 2015 (7)
  • juli 2015 (4)
  • juni 2015 (5)
  • maj 2015 (9)
  • april 2015 (10)
  • mars 2015 (10)
  • februari 2015 (11)
  • januari 2015 (12)
  • december 2014 (13)
  • november 2014 (15)
  • oktober 2014 (16)
  • september 2014 (11)
  • augusti 2014 (15)
  • juli 2014 (16)
  • juni 2014 (15)
  • maj 2014 (14)
  • april 2014 (17)
  • mars 2014 (18)
  • februari 2014 (15)

Kategorier

Disclaimer

På bloggen framför jag mina högst personliga åsikter och funderingar. Jag har som målsättning att inspirera och informera, men det kan förekomma faktafel och mina bedömningar kan vara mer eller mindre rätt. Alla som tar ekonomiska beslut baserat på vad som skrivs här på bloggen gör så på eget ansvar.



Det finns möjlighet för den som vill att kommentera det som skrivs här på bloggen, vilket jag uppskattar. Var och en har dock ett eget ansvarar för det man skriver och att man håller meningsutbytet på en respektfull och trevlig nivå. Jag kommer att radera kommentarer som uppenbart är kommersiella eller av kränkande natur.

Copyright © 2023 · Långsiktig Investering powered by: Magazine Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in