Långsiktig investering

- frihet genom passiv inkomst

  • Börja här
  • Investeringskriterier
  • Aktieanalyser
  • Utdelarnas kamp
  • Bevakningslista
  • Läslista
  • Aktieportfölj

Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan – risker med utdelningsinvestering

mars 13, 2016 By Langsiktig Investering 12 Comments

Det är riktigt kul att fler och fler upptäckt utdelningsinvestering här i Sverige då jag tror att fokus på utdelande bolag är ett bra sätt att sålla bort olönsamma investeringsalternativ. Jag gillar återkommande utdelningar då de ofta är ett kvitto på att det utdelande bolaget i fråga tjänar pengar, men det finns fallgropar som man bör vara medveten om som nybliven utdelningsentusiast. Jag tänkte i detta inlägg (inspirerat av Aktieingenjören) försöka belysa några aspekter som jag tycker är viktiga att ha med sig när man investerar i utdelande bolag.

Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan - risker med utdelningsinvestering

Utdelning är i sig inte värdeskapande
För en enskild investerare kan utdelning skapa värde i form av trygghet och investeringsmöjligheter på annat håll, men på bolagsnivå är utdelningen inget som för verksamheten framåt. Ett bolag kan välja att återinvestera vinsten i verksamheten, återköpa aktier eller dela ut pengar. Av alternativen ovan är det främst det första som kan bidra till vinsttillväxten och sedermera utdelningstillväxten, vilket är viktigt att ha i åtanke i samband med att ett bolag sänker en utdelning. Kanske var en av anledningarna att bolaget satsade extra på investeringar för tillväxt det året?

Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan
Det är lätt att lockas av hög direktavkastning och låg utdelningsandel, men det är viktigt att se till de långsiktiga förutsättningarna för framtida utdelningsavkastning. Jag är mycket för devisen ”keep it simple”, men det finns risker med en mekanisk strategi som fokuserar på ett fåtal nyckeltal såsom direktavkastning.

Att direktavkastningen är hög behöver inte betyda att bolaget i fråga är ett bra köp. Ofta finns det en anledning till att direktavkastningen är hög ett enskilt år – kanske har marknaden tappat tilltron till bolaget på grund av sjunkande lönsamhet och därför sänkt aktiekursen eller så har bolaget i fråga kanske genomfört en försäljning av engångskaraktär.

Inte heller en låg utdelningsandel (vinst per aktie i förhållande till utdelning) behöver nödvändigtvis betyda att utdelningen är säker av liknande anledningar som ovan. Om vi enbart tittar på den periodiserade vinsten i förhållande till utdelat belopp missar vi en viktig aspekt -nämligen hur vinsten används. Jämför vi enbart vinsten per aktie med utdelningen riskerar vi att missa bolag som inte behöver investera stor del av operativt kassaflöde för att bibehålla lönsamheten såsom H&M, Mekonomen och Atea. Med andra ord säger utdelningsandelen hur stor del av vinsten som delas ut, men inget om hur stor del av vinsten som bolaget behöver återinvestera i den egna verksamheten för att bibehålla och öka nuvarande lönsamhet.

Exempel på utdelningsfällor
Det är som sagt lätt att lockas av en hög direktavkastning och till viss del blunda för andra viktiga nyckeltal, vilket är något som jag själv råkat ut för.

Låt oss börja med att titta på TeliaSonera – bolaget har en direktavkastning på över 7%, vilket är lockande sig, men efter en närmare analys är det mycket som talar emot bolaget. Omsättning och vinstmarginal är i fallande trend sedan några år tillbaka. Bolaget investerar allt mer år efter år, men trots det fortsätter vinsten att falla. Om Aktieingenjörens misstankar om att Telia dessutom bokför underhållskostnader som investeringar stämmer så blir vinsten per aktie ännu mer missvisande. Det finns inte heller någon cyklisk komponent till TeliaSoneras intjäning som skulle kunna förklara nedgången och ge aktieägarna tillförsikt om att vi enbart befinner oss i botten på denna cykel.

Ett annat exempel på en utdelningsfälla med hög direktavkastning är Stolt-Nielsen som knappt växt något alls när det kommer till det som verkligen betyder något – de faktiska pengar som genereras av verksamheten under ett år. Istället har investeringsbehovet överstigit det det operativa kassaflödet nästa varje år. Stolt-Nielsen behöver återinvestera hela intjäningen och lite till för att klara sin verksamhet. Hur har man då lyckats dela ut pengar samtliga år under perioden trots att det fria kassaflödet inte räckt till? Jo, genom att ta öka skuldsättningen – Soliditeten har gått från 54% i början av perioden till 35% vid senaste kvartalsrapporten.

Det finns också flera bolag (bland annat REITS) som har som strategi att generera utdelningstillväxt genom att primärt vända sig till finansmarknaderna och aktieägarna för finansiering av verksamheten. Ett extremt exempel på hur illa det kan gå finns i mitt inlägg kring utdelningens historia som ny hittar här.

Hur ska man då göra för att försäkra sig om att inte ramla i en utdelningsfälla? Nedan har jag sammanställt några, enligt mig, viktiga punkter.

Titta på hur intjänade pengar används
För att få en uppfattning om ett bolags investeringsbehov behöver vi titta på hur kassaflödet utvecklats över tid och då är det främst det fria kassaflödet som är intressant – de pengar som blir över efter att ett bolag förbrukat de likvida medel som behövs för att bedriva den löpande verksamheten och för att skapa avkastning genom investering. Om utdelningen växt över tid och till största delen finansierats av det fria kassaflödet så har du sannolikt hittat ett kvalitativt bolag med konkurrensfördelar som verkar på en lönsam marknad tillskillnad från exempelvis Stolt-Nielsen.

Titta på hur flera nyckeltal utvecklats över tid
Att titta på kassaflödet allena är emellertid inte tillräckligt utan för att få en ökad förståelse bör man även titta på hur skuldsättning och det egna kapitalet utvecklats under en längre period. En stadigt ökande utdelning över tid (utan att aktieantal och skulder ökat markant) betyder ofta att bolaget verkar på en lönsam marknad och har lyckats väl med sin verksamhet men utöver direktavkastningen och det fria kassaflödet bör man även titta på värderingsmått såsom P/B, P/E-tal och P/FCF för att skapa sig en uppfattning om huruvida bolaget är under- eller övervärderat. Det är med andra ord viktig att titta på flera nyckeltal än direktavkastningen och kassaflödet över tid för att skilja agnarna från betet.

Slutord
Hög direktavkastning vid inköpstillfället kan vara en bra förutsättning för långsiktig utdelningsavkastning, men det gäller att titta på hur utdelningen och flera andra nyckeltal utvecklats över tid samt hur vinsten används för att öka sannolikheten att undvika utdelningsfällor och hitta bra investeringsalternativ bland utdelarna.

*Image courtesy of bplanet images at FreeDigitalPhotos.net

Andra inlägg på liknande tema

Ytterligare fördelar med att vara utdelningsinvesterare
Realiserade utdelningar under 2014
Ytterligare en rond i utdelarnas kamp - En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank

Filed Under: Utdelning, Utdelningsinvestering Tagged With: Fritt kassaflöde, Kassaflödesanalys, Stolt Nielsen, TeliaSonera, Utdelning, Utdelningsaktier

Comments

  1. Anders says

    mars 13, 2016 at 6:53 e m

    Att titta på utdelningstillväxten över längre tid, samt hur bolagets vinst och skuldsättning ser ut under samma tid, borde vara till stor hjälp för att inte gå i någon ”utdelningsfällla”.
    Titta på tex Avanza och Bahnhof över tio år, även Vitec kan vara ett bra ex.

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      mars 15, 2016 at 4:20 f m

      Ja, genom att titta på de nyckeltal du nämner över tid kan man undvika de flesta ”utdelningsfällor”. Både Bahnhof och Vitec är fina bolag och motsatsen till utvecklingsfällor.

      Svara
  2. Aktieingenjören says

    mars 14, 2016 at 1:45 e m

    Det verkar som en dålig internetuppkoppling åt upp mitt inlägg. Men jag har jobbat på ett exempel som exemplifierar det du skriver (http://aktieingenjoren.blogspot.com/2016/03/fyra-utdelningsportfoljer-att-utvardera.html).

    Med tanke på att 2/15 ”stora och stabila” bolag på mindre än en månad redan har fallit bort bland de stora utdelarna p.g.a. sänkningar och eWork under samma tid har värderats upp med 3 årsavkastningar känns den här diskussionen väldigt aktuell och jag håller med dig.

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      mars 15, 2016 at 4:25 f m

      Intressant inlägg! Ja, det ska bli spännande att följa utvecklingen. Ska titta närmare på Biotage och Bilia som du nämnde i inlägget. Bilia känner jag till sedan tidigare, men Biotage var en ny och trevlig bekantskap.

      Svara
  3. Oskar says

    mars 16, 2016 at 10:05 f m

    Hej!

    Har du tittat något på Archer Daniels Midland? Bolag med väldigt fin historik och nu ganska låg värdering också. Förädlar och processar majs, bönor osv. till stärkelse, oljor, sötningsmedel och liknande.

    40 år av utdelningshöjningar, låg utdelningsandel.

    Jag vet att du gjort intressanta poänger av att man ibland betalar för en fin kurva av utdelningstillväxt. Men jag tror att man inte behöver betala så mycket för den premien här.

    Vore hur som helst kul att höra vad du tänker om ADM 🙂

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      mars 17, 2016 at 1:58 f m

      Hej!
      40 år av utdelningshöjningar är inte alls fel om värderingen är den rätta 🙂 Det som gör mig fundersam, utan att tittat närmare på bolaget, är beroende av priset på underliggande råvaror. Den typen av bolag har inte framtiden helt i sina egna händer då de inte kan differentiera sig genom kvalitet och ta ut högre priser. Jag ska dock inte måla fan på väggen förrän jag läst på om bolaget.

      Mvh

      Svara
  4. drommaren says

    mars 16, 2016 at 10:27 e m

    Otroligt bra inlägg som vanligt!

    Jag vill inte sätta onödig press på dig men jag måste säga att jag är grymt imponerad av kvaliteten på dina inlägg. Tror att jag har väl loggat in på din sida en 5000 ggr senaste året och inte en enda gång har jag sett ett ej intressant inlägg, fantastiskt bra jobbat.

    Man lär sig mycket av att följa din blogg, hoppas du orkar fortsätta länge till 🙂

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      mars 17, 2016 at 2:04 f m

      Tack för de vänliga orden drömmaren! Alltid kul att höra att det som skrivs uppskattas och jag kan glädja dig med att jag inte har några planer på att lägga ner bloggandet. Hade snarare velat skriva oftare, men familj och jobb kräver sin tid.

      Mvh

      Svara
  5. Onkel Tom says

    april 2, 2016 at 11:06 f m

    Jag gillade det här inlägget redan när det skrevs men har länkat till det i månadens utdelningsgenomgång.

    http://onkeltomsstuga.se/2016/04/utdelningar-mars-energi-och-finans/

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      april 2, 2016 at 1:05 e m

      Kul att höra att du uppskattade inlägget och tack för att du delar!

      Svara
  6. Daniel Hammar Komarica says

    mars 31, 2019 at 1:30 f m

    När nya inlägg inte publiceras får man leta i arkivet;) Hoppas dock på nya läsvärda inlägg!

    Detta var ett oerhört lärorikt inlägg och man får sig en tankeställare.

    Ett par frågor som dyker upp när man läser:

    Alla dessa nyckeltal som finns, korrelerar dom med varandra beroende på företagets utveckling eller kan de påverkas var för sig beroende på hur aktiekursen går?

    Nyckeltal i all ära, men kan ett företags värdering också påverkas av människans psykologiska beteende på börsen?

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      april 3, 2019 at 8:16 f m

      Tack Daniel och kul att du botaniserar bland gamla inlägg 🙂 Visst är det så, värderingen styrs av marknadens förväntningar på den framtida vinstutvecklingen som i regel baseras på hur den fundamentala utvecklingen för bolagen. Nyckeltal som t.ex. Roe och ROIC speglar den fundamentala utvecklingen utan hänsyn tagen till aktiepris. Förhoppningen vid varje aktieköp är att marknaden underskattat den framtida utvecklingen eller är kortsiktig i sin bedömning och att aktiepriset inte speglar investeringens risk/reward.

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste kommentarer

  • Angel om Nu är det väl ändå dags att sälja?
  • Langsiktig Investering om Nu är det väl ändå dags att sälja?

Populära inlägg

  • En närmare titt på kassaflöde från den löpande verksamheten efter förändring av rörelsekapital En närmare titt på kassaflödet från den löpande verksamheten
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • Hur hänger resultaträkning, kassaflödesanalys och balansräkning ihop? En närmare titt på hur kassaflödesanalys, resultat- och balansräkning hänger ihop
  • Låt dig inte luras av låga P/E-tal Låt dig inte luras av låga P/E-tal
  • Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan – risker med utdelningsinvestering
  • En närmare titt på kassaflödet från investeringsverksamheten Den viktigaste delen av kassaflödesanalysen
  • Förändring av rörelsekapital Betydelsen av förändrat rörelsekapital
  • Skanska Hur går det för Skanska? En kort genomgång och värdering
  • Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden
  • Låt dig inte luras av ditt genomsnittliga anskaffningsvärde Låt inte ditt GAV påverka dina investeringsbeslut
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • Pantautomat från Tomra En närmare titt på ytterligare ett norsk bolag – denna gång inom återvinnings- och sorteringsbranschen
  • Ränta-på-ränta effekten är som en snöboll som växer Spara långsiktigt och låt snöbollen göra jobbet
  • Hur ska jag agera nu när börsen faller? Hur ska jag agera nu när börsen faller?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Om du enbart fick välja ett värderingsmått – vilket skulle det vara?
  • Avkastning för den genomsnittlige Avanza kunden jämfört med SIX Return Index Dags för den genomsnittlige spararen att satsa på index istället för aktier?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Användbara tjänster när man letar efter nyckeltal
  • Vikten av att undvika permanent förlust av kapital Vikten av att undvika permanent förlust av kapital
  • Dåliga anledningar att sälja en aktie Dåliga skäl att sälja en aktie
  • Dotterbolaget Huntonits fabrik i Norge Byggma Group – En okänd utdelare med lågt värderat kassaflöde, välfylld kassa och stark huvudägare
  • Se till att få tillbaka den utländska källskatten
  • Vad äger egentligen Långsiktig Investering för aktier? Vilka aktier äger egentligen Långsiktig Investering?
  • Peter Lynch Är det dags att sälja nu?
  • Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Castellum möter Realty Income
  • Capacent En närmare titt på ytterligare en nordisk högutdelare – Capacent
  • Hennes & Mauritz H&M – Ett exempel på styrkor och svagheter hos den svenska ägarmodellen?
  • Flera mer eller mindre likaviktade sätt att slå OMXS30GI och OMXS30
  • Så här såg Avanzas site ut när det begav sig Analys av nätmäklaren Avanza
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • En utgift i samband med utveckling är inte alltid en kostnad En utgift är inte alltid en kostnad
  • Fördelning omsättning Coca Cola Analys av Coca Cola
  • En hiss från KONE En närmare titt på ett his(s)nande bolag från Finland – Hisstillverkaren KONE
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Nilörngruppen En intressant portföljkandidat på en överlag högt värderad börs
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Tjänsteutbud per land - Nordnet Nordnet börsens sämsta bolag? – fortsatt analys av Nordnets verksamhet
  • En av Polaris populära motorcyklar Victory 1200cc Analys av det Nordamerikanska bolaget Polaris Industries – Ett innovativt och lönsamt kvalitetsbolag med tillfälliga problem?
  • Balansräkningens utveckling - Fortum Fortum av idag – Ett bolag beroende av priset på el och Putins välvilja
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet

Etiketter

aktieanalys Aktieportfölj aktier Allmänt om investering Analys Atea Atlas Copco Beijer Alma Bevakningslistan BHP Billiton Bonheur Börsnedgång Castellum Chevron Coca Cola Data respons Deere & Co Fortum Fritt kassaflöde Försäljning Handelsbanken indexfonder Industrivärden Inköp Investeringskriterier Investeringsprocess investeringsstrategi Johnson and Johnson Kassaflödesanalys kvartalsrapport långsiktig sparande McDonalds Mekonomen Månadsrapport Nolato Peter Lynch Risk Sampo TeliaSonera Utdelning Utdelningsinvestering Utdelningsjämförelse Utdelningstillväxt Värdering Walmart

Sök på bloggen

Flest kommentarer

  • När är kvalitetsaktier rimligt prissatta?
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Se upp för hög källskatt på utdelningen i fallet Nova Scotia Bank
  • Hur ger man sitt barn ”rätt” ekonomiska förutsättningar?
  • Skjuter den som sparar livet framför sig?
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • När föddes ditt aktieintresse?
  • Hur många bolag består din utdelningsmaskin av?
  • Är kanadensiska storbanker något att ha?
  • De svenska storbankerna - SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken Svenska banker bland de mest lönsamma och välkapitaliserade i världen?
  • Har de gyllene bågarna förlorat sin lyster?
  • Fördelar med den amerikanska utdelningsmodellen?
  • Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar
  • Har tiden kommit ikapp denna utdelningsaristokrat?
  • Analys av världens största diversifierade råvarubolag
  • Rondvila i utdelarnas kamp Rondvila i utdelarnas kamp
  • Ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar-i-livet Tankar och funderingar kring att ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar i livet
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckligare? Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckliga?
  • Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Fortums senaste delårsrapport och lite egna funderingar
  • En investerares bekännelser del 1: Köp ett bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst En investerares bekännelser del 1: Köp bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst
  • Bättre än fågel i handen än tio i skogen
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Uppföljning av vår resa mot ekonomiskt oberoende Hur långt har vi kommit på vår resa mot ekonomiskt oberoende?

Arkiv

  • juli 2022 (1)
  • januari 2022 (1)
  • december 2021 (2)
  • december 2020 (1)
  • september 2020 (2)
  • mars 2020 (1)
  • oktober 2019 (1)
  • september 2019 (2)
  • juli 2019 (1)
  • juni 2019 (2)
  • maj 2019 (2)
  • april 2019 (1)
  • januari 2019 (2)
  • december 2018 (4)
  • november 2018 (4)
  • oktober 2018 (4)
  • september 2018 (5)
  • augusti 2018 (4)
  • juli 2018 (4)
  • juni 2018 (5)
  • maj 2018 (4)
  • april 2018 (4)
  • mars 2018 (5)
  • februari 2018 (4)
  • januari 2018 (4)
  • december 2017 (5)
  • november 2017 (4)
  • oktober 2017 (4)
  • september 2017 (5)
  • augusti 2017 (4)
  • juli 2017 (5)
  • juni 2017 (3)
  • maj 2017 (4)
  • april 2017 (5)
  • mars 2017 (4)
  • februari 2017 (4)
  • januari 2017 (6)
  • december 2016 (5)
  • november 2016 (7)
  • oktober 2016 (9)
  • september 2016 (4)
  • augusti 2016 (4)
  • juli 2016 (5)
  • juni 2016 (4)
  • maj 2016 (6)
  • april 2016 (6)
  • mars 2016 (4)
  • februari 2016 (7)
  • januari 2016 (6)
  • december 2015 (7)
  • november 2015 (8)
  • oktober 2015 (7)
  • september 2015 (6)
  • augusti 2015 (7)
  • juli 2015 (4)
  • juni 2015 (5)
  • maj 2015 (9)
  • april 2015 (10)
  • mars 2015 (10)
  • februari 2015 (11)
  • januari 2015 (12)
  • december 2014 (13)
  • november 2014 (15)
  • oktober 2014 (16)
  • september 2014 (11)
  • augusti 2014 (15)
  • juli 2014 (16)
  • juni 2014 (15)
  • maj 2014 (14)
  • april 2014 (17)
  • mars 2014 (18)
  • februari 2014 (15)

Kategorier

Disclaimer

På bloggen framför jag mina högst personliga åsikter och funderingar. Jag har som målsättning att inspirera och informera, men det kan förekomma faktafel och mina bedömningar kan vara mer eller mindre rätt. Alla som tar ekonomiska beslut baserat på vad som skrivs här på bloggen gör så på eget ansvar.



Det finns möjlighet för den som vill att kommentera det som skrivs här på bloggen, vilket jag uppskattar. Var och en har dock ett eget ansvarar för det man skriver och att man håller meningsutbytet på en respektfull och trevlig nivå. Jag kommer att radera kommentarer som uppenbart är kommersiella eller av kränkande natur.

Copyright © 2023 · Långsiktig Investering powered by: Magazine Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in