Långsiktig investering

- frihet genom passiv inkomst

  • Börja här
  • Investeringskriterier
  • Aktieanalyser
  • Utdelarnas kamp
  • Bevakningslista
  • Läslista
  • Aktieportfölj

Analys av en amerikansk transportjätte

maj 23, 2015 By Langsiktig Investering 14 Comments

Jobb och familj har tagit mycket tid på sistone, men jag har lyckats med bedriften att hitta en ny kandidat till bevakningslistan. Jag fick upp ögonen för bolaget nyligen då den engelskspråkiga bloggaren dividendmantra köpte sig en post. Här kommer därför ytterligare en analys av ett bolag från andra sidan Atlanten och för omväxlings skull är det ingen utdelningsaristokrat.
Om bolaget som tar plats på bevakningslistan
Union Pacific Corporation (UNP)
Union Pacific Corporation (UNP) är ett av de största amerikanska allmänna järnvägsbolagen som förvaltar motsvarande 51 000 km av järnvägsspår, 8 500 lokomotiv och har fler än 57 000 anställda.
Bolaget servar många av de snabbast växande amerikanska befolkningsområdena och ansluter med Kanadas järnvägsnät i norr och är den enda järnvägen som är sammankopplad till samtliga knutpunkter i Mexiko. Union Pacific ansluter totalt 23 stater i två tredjedelar av västra USA genom sitt järnvägsnät och utgör på så vis en viktig länk i den globala leveranskedjan. Så här sträcker sig UNPs järnvägsnät över den amerikanska kontinenten.
Översiktlig bild över Union Pacific Corporation (UNP) järnvägsnät

Bolaget grundandes i mitten av 1800-talet och har nu lite mer än 10 000 kunder. På järnvägen fraktar Union Pacific en diversifierad affärsmix som fördelar sig på följande sätt omsättningsmässigt:

  • Jordbruksprodukter 17%
  • Produkter kopplade till bilindustrin 9%
  • Kemikalier 16%
  • Kol 18%
  • Industriprodukter 20%
  • Containerfrakt 20%
Något som är viktigt att notera som potentiell aktieägare är att en stor del av frakten är kopplad till energibranschen och då främst transporten av kol. Kol som energislag är inte populärt på grund av sin negativa miljöpåverkan och kommer successivt fasas ut.
Konkurrensfördelar
Enligt Morningstar har Union Pacific en bred vallgrav (Wide Moat) i kraft av sin
marknadsposition och utbredda infrastruktur som i princip är omöjlig att  replikera. Det är inte vem som helst som kan etablera ett järnvägsnätverk som täcker stora delar av den amerikanska kontinenten och de mest attraktiva sträckorna är redan etablerade. Det räcker inte att vara kapitalstark då det finns fysiska och juridiska begränsningar för hur järnvägsinfrastruktur får och kan etableras.
Det är också få transportslag som kan konkurrera med järnvägen när det kommer till kombinationen kostnadseffektivitet och låg miljöpåverkan. Konkurrensen är av naturliga käl begränsad inom Union Pacifics bransch.
Omsättningstillväxt
Omsättningen har ökat med i genomsnitt ca 7% per år och samtidigt har VPA ökat med hela 25% i genomsnitt per år sedan 2005.
Omsattnings-och-vinsttillvaxt-Union-Pacific-Corporation
UNPs vinst och omsättning backade, som så många andra bolag i branschen, efter finanskrisen men inte i lika hög grad som många andra.Som för många av de amerikanska storbolagen är återköp en viktig komponent för att öka VPA. Under perioden har antalet utestående aktier minskat med ca 16%.
Vinstmarginal (netto) under samma period (2005-2015) har vinstmarginalen utvecklats på följande sätt:

Utveckling vinst och vinstmarginal (Netto) - Union Pacifik Corporation

Vinstmarginalen har gått från 10% i början av perioden till nästan 22% i slutet av 2014! Vilket är en otroligt fin utveckling. Det är med andra ord främst marginalförbättringar som drivit upp vinsten per aktie under period, men även omsättningsökningen och återköp har bidragit till VPA-tillväxten.

En bidragande faktor till den fina marginaltillväxten är att Union Pacific under åren har omförhandlat gamla kontrakt som inte varit riktigt marknadsanpassade i sin kompensationsnivå. Förutom att förbättra intäkterna genom omförhandlade kontrakt har Union Pacific stadigt minskat kostnader för löner och bränsle. Det är dock orealistisk att förvänta sig att den otroliga marginaltillväxten som främst drivit VPA-tillväxten ska fortsätta den närmaste 10-årsperioden inte minst då nuvarande kontrakt redan är marknadsanpassade.

Utdelningen
Union Pacific Corporation tillhör inte utdelningseliten, men bolaget har höjt utdelning med totalt 637% över perioden 2005-2015. Så här har utdelningen och utdelningsandelen utvecklats sedan 2005.

Utdelningens och utdelningsandelens utveckling 2005-2015 - Union Pacific Corporation
Utdelningstillväxten har legat på i genomsnitt 23% per år under perioden och trots att utdelningen har vuxit i något högre takt än vinsten så är utdelningsandelen fortsatt relativt låg kring 33%.

Starka finanser
Balansräkningen är bland de starkaste i branschen med en soliditet på ca 47% och en räntetäckningsgrad på ca 16. Omsättningstillgångar på 4,7 miljarder täcker de kortfristiga skulderna på 3,7 miljarder, men inte de totala skulderna på ca 27,7 miljarder dollar. Omsättningstillgångarna täcker däremot de långfristiga skulderna två gånger om. Soliditeten har utvecklats på följande sätt under perioden 2005-2015:

Att skuldsättningen är relativt hög är kännetecknande för den här typen av kapitalintensiv verksamhet. Under perioden har Union Pacific har investerat mer än 31 miljarder i sitt järnvägsnät och verksamhet för att stödja USA: s transportinfrastruktur. Morningstar har gett bolaget ”Credit Rating = A” vilket är ett kvitto på att bolagets balansräkning är stark för att vara inom infrastrukturbranschen.

Utveckling soliditet - Union Pacific

Så här har det fria kassaflödet och ROE utvecklats under perioden 2005-2015:

Utveckling ROE fritt kassaflöde och utdelning Union Pacific Corporation-UNP

Det fria kassaflödet har täckt utdelningen majoriteten av åren och har varit i stigande trend sedan 2007 vilket är positivt. Utdelningsandelen har legat under 50% av det fria kassaflödet i snitt de senaste åren. Fritt kassaflöde är enkelt uttryckt de pengar som blir över efter att ett bolag förbrukat de likvida medel som behövs för att bedriva den löpande verksamheten och för att skapa avkastning genom investering.
För att skapa en ännu bättre uppfattning kring hur hållbar finansieringen är behöver vi, förutom att studera kassaflödets utveckling över tid, även sätta utvecklingen i relation till lönsamhetsmått såsom ROE. Avkastning på eget kapital (ROE) anger i procent hur mycket nettovinst ett bolag genererar i förhållande till det egna kapitalet.
ROE (Avkastning på eget kapital) har haft en imponerande utveckling och gått från 8% 2005 till över 20% 2015. Snittet för de fyra senaste åren kring stabila 20%.
Sammanfattning
Jag anser att Union Pacific Corporation (UNP) med stabil vinst- och utdelningshistorik, höga marginaler och breda vallgrav förtjänar ett P/E-tal på 18. Jag gillar den etiska och miljövänliga verksamhet som ändå godstransport över järnväg får anses vara. För även i en framtid med elbilar på gatorna tror jag att tågtransporter kommer att kunna konkurrera genom sin energieffektiva natur.Bolaget har haft en fin vinst- och omsättningsutveckling historiskt sett och bolagets starka vallgrav och miljövänliga och kostnadseffektiva verksamhet borgar för att denna utveckling kommer att hålla i sig även framgent. Jag bedömer att Union Pacific kommer att ha en genomsnittlig utdelningstillväxt på omkring 11% på lång sikt.
Nuvarande kurs innebär en direktavkastning på 2,1% och ett P/E-tal på ca 17,75 gånger de senaste tolv månadernas vinst. Det pris jag är villig att betala som mest är 76 dollar för aktien.
Morningstar har gett bolaget fyra stjärnor vilket förstärker min bild av att bolaget inte är överdrivet värderat med tanke på verksamhetens defensiva natur.

Vad tycker du om det senaste tillskottet till bevakningslistan? Har du förslag på andra bolag med fin utdelningshistorik är du mer än välkommen att lämna en kommentar i kommentarsfältet.

 

Uppdatering: Aktuell värdering och nyckeltal kopplade till detta och andra bolag hittar ni i bloggens huvudmeny till höger under rubriken ”Bevakningslistan”. 

Andra inlägg på liknande tema

Analys av världens största diversifierade råvarubolag
Ny huvudägare och VD - Hur ser egentligen framtiden ut för Mekonomen?
Utdelarnas kamp - En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte

Filed Under: Aktieanalys, Bolagsanalys Tagged With: Analys, Union Pacific Corporation (UNP)

Comments

  1. Christoffers Investeringsblogg says

    maj 23, 2015 at 8:30 f m

    Bra tillskott till bevakningslistan.
    Jag går i tankarna att köpa UNP till portföljen.
    Bred vallgrav med hög vinst och utdelningstillväxt!

    Trevlig helg!

    Svara
    • Långsiktig investering says

      maj 23, 2015 at 9:04 e m

      Tack! Jag gillar den effektiva verksamheten och att bolaget är marknadsledande. Jag vill helst se att kursen sjunker en bit till innan jag väljer att ta in bolaget. Trevlig helg!

      Svara
  2. Gustav says

    maj 23, 2015 at 9:17 f m

    Inte tokigt alls, bred vallgrav och fina nyckeltal. Morningstar ger dem 4 stjärnor vilket kan tyda på en bra värdering. Har egentligen bara två frågor:

    1. Är det en risk att ha Warren Buffett som största konkurrent? De konkurrerar om samma transporter trots allt, även om antalet konkurrenter givetvis är få 🙂 http://sv.wikipedia.org/wiki/BNSF "Då BNSF och Union Pacific till största delen trafikerar samma geografiska område har de blivit varandras största konkurrenter."

    2. Hur står sig investeringen mot PKP Cargo? Om man kan tänka sig att kliva upp i courtage så kan det vara ett bra jämförelseobjekt. Polsk järnväg inte lika uppmärksammad som amerikansk 🙂

    Trevlig helg!

    Svara
    • Långsiktig investering says

      maj 23, 2015 at 8:56 e m

      Ja, det är svårt att inte gilla bolaget. Att konkurrera med Buffett är aldrig optimalt, men UNP står sig väl i konkurrensen. CSX, BNSF Railway och Norfolk Southern är de primära konkurrenterna och UNP har högre marginaler, starkare kassaflöde och finanser än dessa. UNP har också det mest omfattande järnvägsnätet för transport av gods i USA. Bolaget har också lyckats parera minskade kolvolymer bättre än BNSF.

      2. Får titta närmare på PKP Cargo innan jag kan svara på den frågan.

      Trevlig helg!

      Svara
  3. Finansnovis says

    maj 23, 2015 at 1:13 e m

    Skulle inte vara så orolig för BNSF som konkurrent, tror marknaden borde vara stor nog för bägge (är inte alls insatt dock!).

    Däremot tycker jag att man i dagsläget betalar för fortsatta marginalförhöjningar och ökad ROE i framtiden. Det är något jag aldrig skulle betala för. UNP kommer antagligen växa sin vinst ungefär i nivå med amerikansk BNP på lång sikt, och en kapitalintensiv verksamhet som det här med begränsade tillväxtmöjligheter skulle jag inte betala över P/E 12 för.

    Svara
    • Långsiktig investering says

      maj 23, 2015 at 9:34 e m

      Ja, UNP hävdar sig väl i konkurrens som sagt då man är marknadsledande med högst marginaler. Jag är alltid beredd att betala lite mer för en marknadsledare med bred vallgrav, även om priset behöver falla med mer än 20% för att jag ska överväga köp.

      Genom återköp, marginalförbättringar och ökade fraktvolymer är jag övertygad om att UNP kommer att växa mer än amerikansk BNP på sikt. Enbart omsättningstillväxten har legat kring 7-8% per år och antalet aktier har minskat med 1-2% per år i genomsnitt.

      Mvh

      Svara
  4. Rullstolsinvesteraren says

    maj 23, 2015 at 1:23 e m

    Attans också! Du hann före mig. 🙂 Jag hade tänkt göra och publicera en analys på UNP. Av någon anledning är vi ganska många i aktiebloggosfären som i alla fall just nu är intresserade av järnvägsaktier.

    Svara
    • Långsiktig investering says

      maj 23, 2015 at 9:39 e m

      Vad tur att jag hann före då! 🙂 Skämt åsido det är alltid roligt med fler infallsvinklar. Ja, det brukar bli så att när väl någon av oss hittat ett intressant uppslag så följer fler efter, men ibland är det nog bara slumpen.

      Trevlig helg!

      Svara
  5. Anonym says

    maj 23, 2015 at 2:56 e m

    Tack för en bra analys.Det hade varit intressant att se en analys av target,som ju är en av utdelningsaristokraterna.

    Svara
    • Långsiktig investering says

      maj 24, 2015 at 9:48 f m

      Kul att höra att du uppskattar analysen! Ja, Target är ingen dum kandidat. Det kanske till och med blir min nästa analys!

      Svara
  6. Anonym says

    maj 23, 2015 at 7:55 e m

    Skulle vara väldigt intressant med en analys av Fingerprint Cards. Det känns som ingen av investeringsbloggarna "vågar" göra en analys av Sveriges mest intressanta bolag idag, och stundtals den mest handlade aktien också på senaste tiden.

    Svara
    • Långsiktig investering says

      maj 24, 2015 at 10:42 f m

      För mig går bolaget bort då man inte delar ut, är små, inte visat uthållig lönsamhet.

      Mvh

      Mvh

      Svara
  7. Anonym says

    maj 24, 2015 at 6:26 e m

    Vad sägs om Canadian National (CN)?

    Svara
  8. Anonym says

    maj 28, 2015 at 8:40 e m

    Du säger att företaget förtjänar ett pe-tal på 18 men du själv är villig att köpa på pe-tal 13 med nuvarande vinst. Hur tänker du då? Handlar det om att det är för dålig direktavkastning för dig?

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste kommentarer

  • Angel om Nu är det väl ändå dags att sälja?
  • Langsiktig Investering om Nu är det väl ändå dags att sälja?

Populära inlägg

  • En närmare titt på kassaflöde från den löpande verksamheten efter förändring av rörelsekapital En närmare titt på kassaflödet från den löpande verksamheten
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • Hur hänger resultaträkning, kassaflödesanalys och balansräkning ihop? En närmare titt på hur kassaflödesanalys, resultat- och balansräkning hänger ihop
  • Låt dig inte luras av låga P/E-tal Låt dig inte luras av låga P/E-tal
  • Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan – risker med utdelningsinvestering
  • Förändring av rörelsekapital Betydelsen av förändrat rörelsekapital
  • En närmare titt på kassaflödet från investeringsverksamheten Den viktigaste delen av kassaflödesanalysen
  • Skanska Hur går det för Skanska? En kort genomgång och värdering
  • Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden
  • Låt dig inte luras av ditt genomsnittliga anskaffningsvärde Låt inte ditt GAV påverka dina investeringsbeslut
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • Pantautomat från Tomra En närmare titt på ytterligare ett norsk bolag – denna gång inom återvinnings- och sorteringsbranschen
  • Ränta-på-ränta effekten är som en snöboll som växer Spara långsiktigt och låt snöbollen göra jobbet
  • Hur ska jag agera nu när börsen faller? Hur ska jag agera nu när börsen faller?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Om du enbart fick välja ett värderingsmått – vilket skulle det vara?
  • Avkastning för den genomsnittlige Avanza kunden jämfört med SIX Return Index Dags för den genomsnittlige spararen att satsa på index istället för aktier?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Användbara tjänster när man letar efter nyckeltal
  • Vikten av att undvika permanent förlust av kapital Vikten av att undvika permanent förlust av kapital
  • Dåliga anledningar att sälja en aktie Dåliga skäl att sälja en aktie
  • Dotterbolaget Huntonits fabrik i Norge Byggma Group – En okänd utdelare med lågt värderat kassaflöde, välfylld kassa och stark huvudägare
  • Se till att få tillbaka den utländska källskatten
  • Vad äger egentligen Långsiktig Investering för aktier? Vilka aktier äger egentligen Långsiktig Investering?
  • Peter Lynch Är det dags att sälja nu?
  • Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Castellum möter Realty Income
  • Capacent En närmare titt på ytterligare en nordisk högutdelare – Capacent
  • Hennes & Mauritz H&M – Ett exempel på styrkor och svagheter hos den svenska ägarmodellen?
  • Flera mer eller mindre likaviktade sätt att slå OMXS30GI och OMXS30
  • Så här såg Avanzas site ut när det begav sig Analys av nätmäklaren Avanza
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • En utgift i samband med utveckling är inte alltid en kostnad En utgift är inte alltid en kostnad
  • Fördelning omsättning Coca Cola Analys av Coca Cola
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • En hiss från KONE En närmare titt på ett his(s)nande bolag från Finland – Hisstillverkaren KONE
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Nilörngruppen En intressant portföljkandidat på en överlag högt värderad börs
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Tjänsteutbud per land - Nordnet Nordnet börsens sämsta bolag? – fortsatt analys av Nordnets verksamhet
  • En av Polaris populära motorcyklar Victory 1200cc Analys av det Nordamerikanska bolaget Polaris Industries – Ett innovativt och lönsamt kvalitetsbolag med tillfälliga problem?
  • Balansräkningens utveckling - Fortum Fortum av idag – Ett bolag beroende av priset på el och Putins välvilja
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet

Etiketter

aktieanalys Aktieportfölj aktier Allmänt om investering Analys Atea Atlas Copco Beijer Alma Bevakningslistan BHP Billiton Bonheur Börsnedgång Castellum Chevron Coca Cola Data respons Deere & Co Fortum Fritt kassaflöde Försäljning Handelsbanken indexfonder Industrivärden Inköp Investeringskriterier Investeringsprocess investeringsstrategi Johnson and Johnson Kassaflödesanalys kvartalsrapport långsiktig sparande McDonalds Mekonomen Månadsrapport Nolato Peter Lynch Risk Sampo TeliaSonera Utdelning Utdelningsinvestering Utdelningsjämförelse Utdelningstillväxt Värdering Walmart

Sök på bloggen

Flest kommentarer

  • När är kvalitetsaktier rimligt prissatta?
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Se upp för hög källskatt på utdelningen i fallet Nova Scotia Bank
  • Hur ger man sitt barn ”rätt” ekonomiska förutsättningar?
  • Skjuter den som sparar livet framför sig?
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • När föddes ditt aktieintresse?
  • Hur många bolag består din utdelningsmaskin av?
  • Är kanadensiska storbanker något att ha?
  • De svenska storbankerna - SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken Svenska banker bland de mest lönsamma och välkapitaliserade i världen?
  • Har de gyllene bågarna förlorat sin lyster?
  • Fördelar med den amerikanska utdelningsmodellen?
  • Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar
  • Har tiden kommit ikapp denna utdelningsaristokrat?
  • Analys av världens största diversifierade råvarubolag
  • Rondvila i utdelarnas kamp Rondvila i utdelarnas kamp
  • Ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar-i-livet Tankar och funderingar kring att ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar i livet
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckligare? Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckliga?
  • Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Fortums senaste delårsrapport och lite egna funderingar
  • En investerares bekännelser del 1: Köp ett bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst En investerares bekännelser del 1: Köp bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst
  • Bättre än fågel i handen än tio i skogen
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Uppföljning av vår resa mot ekonomiskt oberoende Hur långt har vi kommit på vår resa mot ekonomiskt oberoende?

Arkiv

  • juli 2022 (1)
  • januari 2022 (1)
  • december 2021 (2)
  • december 2020 (1)
  • september 2020 (2)
  • mars 2020 (1)
  • oktober 2019 (1)
  • september 2019 (2)
  • juli 2019 (1)
  • juni 2019 (2)
  • maj 2019 (2)
  • april 2019 (1)
  • januari 2019 (2)
  • december 2018 (4)
  • november 2018 (4)
  • oktober 2018 (4)
  • september 2018 (5)
  • augusti 2018 (4)
  • juli 2018 (4)
  • juni 2018 (5)
  • maj 2018 (4)
  • april 2018 (4)
  • mars 2018 (5)
  • februari 2018 (4)
  • januari 2018 (4)
  • december 2017 (5)
  • november 2017 (4)
  • oktober 2017 (4)
  • september 2017 (5)
  • augusti 2017 (4)
  • juli 2017 (5)
  • juni 2017 (3)
  • maj 2017 (4)
  • april 2017 (5)
  • mars 2017 (4)
  • februari 2017 (4)
  • januari 2017 (6)
  • december 2016 (5)
  • november 2016 (7)
  • oktober 2016 (9)
  • september 2016 (4)
  • augusti 2016 (4)
  • juli 2016 (5)
  • juni 2016 (4)
  • maj 2016 (6)
  • april 2016 (6)
  • mars 2016 (4)
  • februari 2016 (7)
  • januari 2016 (6)
  • december 2015 (7)
  • november 2015 (8)
  • oktober 2015 (7)
  • september 2015 (6)
  • augusti 2015 (7)
  • juli 2015 (4)
  • juni 2015 (5)
  • maj 2015 (9)
  • april 2015 (10)
  • mars 2015 (10)
  • februari 2015 (11)
  • januari 2015 (12)
  • december 2014 (13)
  • november 2014 (15)
  • oktober 2014 (16)
  • september 2014 (11)
  • augusti 2014 (15)
  • juli 2014 (16)
  • juni 2014 (15)
  • maj 2014 (14)
  • april 2014 (17)
  • mars 2014 (18)
  • februari 2014 (15)

Kategorier

Disclaimer

På bloggen framför jag mina högst personliga åsikter och funderingar. Jag har som målsättning att inspirera och informera, men det kan förekomma faktafel och mina bedömningar kan vara mer eller mindre rätt. Alla som tar ekonomiska beslut baserat på vad som skrivs här på bloggen gör så på eget ansvar.



Det finns möjlighet för den som vill att kommentera det som skrivs här på bloggen, vilket jag uppskattar. Var och en har dock ett eget ansvarar för det man skriver och att man håller meningsutbytet på en respektfull och trevlig nivå. Jag kommer att radera kommentarer som uppenbart är kommersiella eller av kränkande natur.

Copyright © 2023 · Långsiktig Investering powered by: Magazine Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in