Långsiktig investering

- frihet genom passiv inkomst

  • Börja här
  • Investeringskriterier
  • Aktieanalyser
  • Utdelarnas kamp
  • Bevakningslista
  • Läslista
  • Aktieportfölj

Fortums senaste delårsrapport och lite egna funderingar

februari 3, 2016 By Langsiktig Investering 20 Comments

Fortum rapporterade resultat för det sista kvartalet och tillika helåret 2015 och jag tänkte lite kort kommentera rapporten. Vi börjar med det uppenbara – marknaden uppskattade inte den negativa effekt som nedskrivningarna av främst kärnkraftstillgångar haft på periodens resultat och aktien handlades ned med över 13%.

Fortum

Hur illa är det då ställt med Fortum? 
Först tycker jag vi tittar på hur stor inverkan engångskostnaderna i form av nedskrivningar haft på vinsten – i detta fall utgör dessa 794 miljoner EUR vilket motsvarar mer än hälften av 2014 års vinst – en betydande del med andra ord. Vinsten per aktie för helåret 2015 (kvarvarande verksamhet) landade på -0,28 EUR, vilket inte är konstigt då resultaträkningen belastades av engångskostnader på 0,97 EUR, av vilka nedskrivningarna belastade vinsten med 0,82 EUR. Bortser vi från engångskostnaderna är vinsten lägre än föregående år, men på en mer anständig nivå 0,69 EUR.

Lite kort om avskrivning och nedskrivning
Bolag periodiserar (fördelar) kostnaderna för större investering över deras ekonomiska livslängd – en anläggningsmaskin kan till exempel skrivas av under 5 år. Om marknadsvärdet på den underliggande tillgången faller kan ett bolag emellertid tvingas skriva ned värdet ytterligare. Nedskrivning är med andra ord en avskrivning av engångskaraktär. Nedskrivning av hela eller delar av bokfört värde kopplat till en tillgång belastar innevarande periods resultat som en kostnad och urholkar det egna kapitalet. Nu åter till Fortum.

Vad är då Fortum värt?
Inte helt lätt att svara på och med tanke på hur mycket verksamheten förändrats de senaste två åren är det inte helt enkelt att få en uppfattning av vad som är en hållbar vinstnivå i förlängningen. Vilken långsiktig effekt får exempelvis nedläggningen av Oskarshamn 1 och 2? Utöver engångskostnaden på 794 miljoner EUR är det, som jag skrivit tidigare, svårt att få någon exakt uppfattning om hur nedläggningen påverkar Fortums intjäning. Oskarshamn 1 och 2 har dock inte varit några jätteproducenter för Fortum på grund av alla driftstopp, vilket talar för att effekten inte borde bli så stor.

Vinstnivån framöver avgörs istället som jag ser det främst av energipriserna, men även andra faktorer spelar in, nämligen:
– Priset på råvaror som just nu är rekordlågt (negativt)
– Den ryska valutan som just nu är rekordsvag (negativt)
– Politisk stabilitet i Östeuropa
– Väderförhållanden (milt väder, lite regn etc.) Vi har haft flera mildra vintrar vilket leder till minskad elförbrukning

Om man som jag utgår från att en hållbar VPA ligger kring 1,2 euro betalar vi idag 10 gånger vinsten för verksamheten.  När jag satt hållbart VPA har jag utgått från att elpriserna kommer att vara på en högre nivå än idag – de historiskt sett låga elpriserna talar för att intjäningen har en större uppsida framgent.

P/E-talet som värderingsinstrument tar ingen hänsyn till hur mycket hävstång som bolaget använder sig av för att generera vinst, vilket jag tycker är en viktigt komponent – särskilt för Fortums del. Tittar vi på P/B (Aktiepris/(Tillgångar minus skulder)) blir det ännu mer aptiligt – P/B ligger i skrivande stund på lite mer än 0,77. Förutsatt att Fortum inte kommer att behöva genomföra fler nedskrivningar är P/B-talet lockande.

Om P/B-talet är lockande så är direktavkastningen ännu mer aptitlig och Fortums aktie handlas till en direktavkastning på lite över 9% och kan med nuvarande kassa bibehålla den utdelningen i 8 år. Riktigt så enkelt är det dock inte för om Fortum på sikt ska kunna behålla lönsamheten och utdelningen behöver bolaget investera – sådan är branschens natur. Balansräkningen är emellertid fortsatt stark trots nedskrivningar, främst beroende på försäljningarna av el-distributionsverksamheten. För trots nedskrivningar är soliditeten ca 60% och Fortum har en kassa på ca 8,2 miljarder EUR eller som 40procent20år uttryckte det på motsvarande 8 utdelningar på nuvarande nivå.

Köpläge?
Tror man att elpriserna kommer att ligga kvar på samma nivå många år framöver och att Putin kommer ställa till med rackartyg i Ukraina ska man nog avstå. Kanske är en eskalering av Ukraina-krisen osannolik med tanke på den ekonomiska stress som Ryssland känner, men en Putin med en sinande statskassa och försvagad rysk valuta bådar illa för Fortum. Tittar vi på tillgångssidan utgör tillgångarna i Ryssland ca 21,5% av Fortums sammanlagda anläggningstillgångar.

Jag planerar inte att öka mitt innehav, men inte heller att sälja. Hade Fortum utgjort en mindre andel av portföljen hade jag kanske ökat då jag baserat på nuvarande direktavkastning inte kräver någon utdelningstillväxt av Fortum. Det gäller dock som vanligt att inte lägga alla ägg i samma korg för ”nya” Fortum är ingen riskfri investering. Även om potentialen och kassan är större idag än för några år sedan är också risken det.

Vad tror ni kloka läsare om Fortum? Köpläge eller värdefälla?

Ha en trevlig kväll!

Andra inlägg på liknande tema

En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap - Koncernen Nolato
Utdelning från en läskedrycksjätte och funderingar kring tillväxt
Ytterligare ett nytt bolag till bevakningslistan - Medtronic

Filed Under: Aktieanalys, Bolagsspecifika inlägg Tagged With: aktieanalys, Fortum

Comments

  1. James says

    februari 3, 2016 at 11:28 e m

    Har en dos Fortum sen nåt år tillbaka, sitter kvar med den.

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      februari 4, 2016 at 7:57 e m

      Att inte agera är förvånansvärt ofta det bästa man kan göra som investerare.

      Mvh

      Svara
  2. Spartacus says

    februari 4, 2016 at 6:35 f m

    Inget är ju helt svart eller vitt så inte heller Fortums sits. På den negativa sidan så har vi den politiska risken och då är det ju inte bara Putins politik som menas. På plussidan är ju att det finns värre lägen än att sitta på en stor pengahög när man vill växa inom produktion samtidigt som det råder historiskt låga elpriser och kraftproducenter tjänar sämre. Det är nog klokt att alltid ta sin totala portföljsammansättning i beaktning när man fattar beslut om enskilda innehav.

    Svara
    • Orvar says

      februari 4, 2016 at 7:13 f m

      Helt klart lägger man inte alla ägg i samma korg. Köpte mer Fortum igår. Tycker en direktavkastning på över 9% är lite bisarrt för ett företag som Fortum. SAS pref aktie handlas på samma nivå. Jag tror inte Fortums ledning hade gått med på att bibehålla utdelningen på nuvarande nivå om de såg sin finansiella ställning hotad de närmsta åren. Känns som de lägger planer för framtiden vi aktieägare inte vet om. Jag litar på ledningen. Iaf upp till 5% av portföljen 😉

      Svara
      • Langsiktig Investering says

        februari 4, 2016 at 10:03 e m

        En 5% av portföljen anser jag vara en lagom dos av det ”nya” Fortum. Jag tror också ledningen vet vad de gör och den starka balansräkningen gör inte att jag känner någon oro för utdelningsnivån i dagsläget.

        Mvh

        Svara
      • Langsiktig Investering says

        februari 4, 2016 at 10:06 e m

        5% av portföljen anser jag vara en lagom dos av det ”nya” Fortum. Jag tror också ledningen vet vad de gör och den starka balansräkningen gör att jag inte känner någon oro för utdelningsnivån i dagsläget. Marknaden verkar räkna med att elpriset blir lågt en bra tid framöver och att Fortum inte kommer lyckas göra några framgångsrika förvärv för sin kassa… Den som lever får se som det brukar heta.

        Mvh

        Svara
    • Langsiktig Investering says

      februari 4, 2016 at 8:03 e m

      Hej Spartacus! Kloka ord som vanligt. Ja, det finns betydligt värre utgångslägen inom en redan pressad bransch. Kanske kan Fortum utnyttja konjunkturen och göra några prisvärda förvärv och då helst utanför Ryssland. De försäljningar man gjort har i vilket fall varit riktigt lyckade. Låt oss hoppas att de är lika skickliga förvärvare närmaste åren.

      Svara
  3. Spara För Livet says

    februari 4, 2016 at 10:10 e m

    Tackar för en väldigt bra sammanfattning om Fortum, tror på bolaget på långsikt!

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      februari 4, 2016 at 11:44 e m

      Tack, kul att höra!

      Svara
  4. Pia says

    februari 5, 2016 at 12:38 f m

    Hej! Börjar med att tacka för en bra blogg! 🙂
    Jag har också Fortum, knappt 4 % av portföljen och kommer sannolikt att hålla där.

    Kommer försöka vara mycket diversifierad. Har drygt 30 bolag nu (ffa amerikanskt) men planen är ca 50, högyieldare och lågyieldare blandat och både svenskt, amerikanskt och Canadensiskt.
    Mvh Pia i Skåne

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      februari 5, 2016 at 10:53 e m

      Hej Pia i Skåne 🙂 Kul att höra att du uppskattar bloggen! Tycker det är en klok strategi att skapa en diversifierad portfölj avseende valutor, länder, tillväxt och antal bolag.
      50 bolag känns dock lite i överkant om jag ska vara ärlig. Med så många bolag kan de bli svårt att hålla sig någorlunda ajour i längden och riskspridningseffekten avtar markant redan efter 15 bolag om jag inte missminner mig.

      Mvh

      Svara
  5. Wilko says

    februari 5, 2016 at 4:01 e m

    Tittade på Fortum för inte så längesedan, mot bakgrund av bl.a. direktavkastningen. Min slutsats blev att med den helomvandling som görs av bolaget och affären, är det mycket svårt att värdera bolaget och dess framtidsutsikter. Med mycket intäkter från Ryssland tycker jag Putin-risken motiverar en ganska duktig riskpremie. Det finns ju som bekant ganska billiga aktier till salu i Ryssland som i så fall är ett enklare ”bet”. Så min slutsats efter en iofs relativt grund analys blev ”Tack, men nej tack!”

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      februari 5, 2016 at 10:57 e m

      Ja, det är som sagt ett nytt Fortum vi ser och jag håller med dig om att framtidsutsikterna är svåra att sia om, även om jag tror att elpriset inte kommer att stanna på denna låga nivå för evigt.
      Tycker du gör helt rätt, känner man sig osäker vid en första genomlysning ska man inte heller gräva vidare. Tänker du på någon särskild aktie med verksamhet i Ryssland? *nyfiken*

      Mvh

      Svara
  6. Sebastian W says

    februari 16, 2016 at 5:54 e m

    Jag köpte in mig idag, en nybörjare som viktade min portfölj 4% av det ”Nya” fortum. Mer än så blir det till en början inte. Ja, det finns risk med Fortum, men min åsikt/analys är att aktien troligtvis inte kommer att falla särskilt mycket mer, och att de nyplaneringar och de investeringar som kommer att göras inom de närmaste åren kommer att dels leda till att kursen ökar igen – jag tänker nog sälja av dem om de når aktiepris 20+ igen – och att utdelningen ligger kvar på nuvarande nivå.

    I vilket fall ser jag det som en väldigt långsiktig investering, och jag utesluter inte att öka min andel i Fortum till 5-6% från nuvarande 4%.

    Köpte in mig vid 11,77 idag till en direktavkastning på 9,34%. Framtiden får utvisa om jag varit dumdristig och låtit ”Too big to fail” ta över :).

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      februari 16, 2016 at 10:46 e m

      En lagom dos ”nya” Fortum är inte fel enligt mig och du verkar ha din strategi klar. Inget är garanterat när det kommer till livet och investering, men från nuvarande nivå bör nedsidan vara ganska begränsad.

      Mvh

      Svara
  7. MinaPengar says

    april 19, 2016 at 10:16 e m

    Köpte Fortum i höstas, bolaget kan överleva i många år på kassan och jag tror att just nu talar mycket emot sektorn och bolaget, på sikt vänder sådana trender och då är det aptitligt att ha köpt på dessa nivåer. 6 % av portföljen utgör Fortum och långsiktig som jag är så tror jag att man inom några år har fått upp lönsamheten igen.

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      april 20, 2016 at 10:16 e m

      Blir nog en bra investering på sikt, men det är nog klokt av dig att inte låta bolaget utgör en större andel av portföljen med tanke på den osäkerhet som ändå föreligger.

      Svara
  8. Viktor says

    november 11, 2016 at 1:32 e m

    Ingen utdelningshöjare direkt, har väl legat rätt stadigt kring 1-1,1 EU sedan 2007.

    Svara
  9. Ludde says

    november 26, 2016 at 3:22 e m

    Fortum håller på med en omstrukturering för att positionera sig mot en allt MER elkrävande framtid. Tesla och Fortum har samarbete med laddning av elbilar, Fortum bygger serverhallar från vilka man använder den genererade värmen till uppvärmningsbehov i fastigheter, för att nämna något.

    Jag tror Fortum bara kan gå åt ett håll och ökar mer än gärna vid dessa nivåer.

    Med vänlig hälsning

    Ludde

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      november 26, 2016 at 8:11 e m

      Tack för din input! Ja, Fortum har en hel del spännande initiativ på gång och det är, som du säger, en omställningsprocess. Jag hoppas att man väljer att satsa mindre på Ryssland och mer på förnybar energi i EU-området och växande ekonomier såsom Indien.

      Vet att man sagt att man kommer att utvidga sin solkraftssatsning globalt och riktar speciellt in sig på Indien. Fortum kommer investera mellan 200-400 miljoner euro i indiska solkraftsprojekt, både i form av stora nya projekt med skalfördelar och i möjliga partnerskap och samarbeten. Tror Fortum har ungefär 15 megawatts solkraftskapacitet i Indien i nuläget.

      Fortum har fortfarande långt kvar innan man ersatt kassaflödet från el-distributionsverksamheten, men man har fortfarande en rejäl kassa som kan användas till förvärv och ytterligare positionering för att bli en viktig spelare i den energiomställning som sker i världen. Förhoppningsvis bromsas inte utvecklingen vi ser med förnybara energikällor upp med Trump.

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste kommentarer

  • Angel om Nu är det väl ändå dags att sälja?
  • Langsiktig Investering om Nu är det väl ändå dags att sälja?

Populära inlägg

  • En närmare titt på kassaflöde från den löpande verksamheten efter förändring av rörelsekapital En närmare titt på kassaflödet från den löpande verksamheten
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • Hur hänger resultaträkning, kassaflödesanalys och balansräkning ihop? En närmare titt på hur kassaflödesanalys, resultat- och balansräkning hänger ihop
  • Låt dig inte luras av låga P/E-tal Låt dig inte luras av låga P/E-tal
  • Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan – risker med utdelningsinvestering
  • En närmare titt på kassaflödet från investeringsverksamheten Den viktigaste delen av kassaflödesanalysen
  • Förändring av rörelsekapital Betydelsen av förändrat rörelsekapital
  • Skanska Hur går det för Skanska? En kort genomgång och värdering
  • Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden
  • Låt dig inte luras av ditt genomsnittliga anskaffningsvärde Låt inte ditt GAV påverka dina investeringsbeslut
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • Pantautomat från Tomra En närmare titt på ytterligare ett norsk bolag – denna gång inom återvinnings- och sorteringsbranschen
  • Ränta-på-ränta effekten är som en snöboll som växer Spara långsiktigt och låt snöbollen göra jobbet
  • Hur ska jag agera nu när börsen faller? Hur ska jag agera nu när börsen faller?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Om du enbart fick välja ett värderingsmått – vilket skulle det vara?
  • Avkastning för den genomsnittlige Avanza kunden jämfört med SIX Return Index Dags för den genomsnittlige spararen att satsa på index istället för aktier?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Användbara tjänster när man letar efter nyckeltal
  • Vikten av att undvika permanent förlust av kapital Vikten av att undvika permanent förlust av kapital
  • Dåliga anledningar att sälja en aktie Dåliga skäl att sälja en aktie
  • Dotterbolaget Huntonits fabrik i Norge Byggma Group – En okänd utdelare med lågt värderat kassaflöde, välfylld kassa och stark huvudägare
  • Se till att få tillbaka den utländska källskatten
  • Vad äger egentligen Långsiktig Investering för aktier? Vilka aktier äger egentligen Långsiktig Investering?
  • Peter Lynch Är det dags att sälja nu?
  • Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Castellum möter Realty Income
  • Capacent En närmare titt på ytterligare en nordisk högutdelare – Capacent
  • Hennes & Mauritz H&M – Ett exempel på styrkor och svagheter hos den svenska ägarmodellen?
  • Flera mer eller mindre likaviktade sätt att slå OMXS30GI och OMXS30
  • Så här såg Avanzas site ut när det begav sig Analys av nätmäklaren Avanza
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • En utgift i samband med utveckling är inte alltid en kostnad En utgift är inte alltid en kostnad
  • Fördelning omsättning Coca Cola Analys av Coca Cola
  • En hiss från KONE En närmare titt på ett his(s)nande bolag från Finland – Hisstillverkaren KONE
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Nilörngruppen En intressant portföljkandidat på en överlag högt värderad börs
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Tjänsteutbud per land - Nordnet Nordnet börsens sämsta bolag? – fortsatt analys av Nordnets verksamhet
  • En av Polaris populära motorcyklar Victory 1200cc Analys av det Nordamerikanska bolaget Polaris Industries – Ett innovativt och lönsamt kvalitetsbolag med tillfälliga problem?
  • Balansräkningens utveckling - Fortum Fortum av idag – Ett bolag beroende av priset på el och Putins välvilja
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet

Etiketter

aktieanalys Aktieportfölj aktier Allmänt om investering Analys Atea Atlas Copco Beijer Alma Bevakningslistan BHP Billiton Bonheur Börsnedgång Castellum Chevron Coca Cola Data respons Deere & Co Fortum Fritt kassaflöde Försäljning Handelsbanken indexfonder Industrivärden Inköp Investeringskriterier Investeringsprocess investeringsstrategi Johnson and Johnson Kassaflödesanalys kvartalsrapport långsiktig sparande McDonalds Mekonomen Månadsrapport Nolato Peter Lynch Risk Sampo TeliaSonera Utdelning Utdelningsinvestering Utdelningsjämförelse Utdelningstillväxt Värdering Walmart

Sök på bloggen

Flest kommentarer

  • När är kvalitetsaktier rimligt prissatta?
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Se upp för hög källskatt på utdelningen i fallet Nova Scotia Bank
  • Hur ger man sitt barn ”rätt” ekonomiska förutsättningar?
  • Skjuter den som sparar livet framför sig?
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • När föddes ditt aktieintresse?
  • Hur många bolag består din utdelningsmaskin av?
  • Är kanadensiska storbanker något att ha?
  • De svenska storbankerna - SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken Svenska banker bland de mest lönsamma och välkapitaliserade i världen?
  • Har de gyllene bågarna förlorat sin lyster?
  • Fördelar med den amerikanska utdelningsmodellen?
  • Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar
  • Har tiden kommit ikapp denna utdelningsaristokrat?
  • Analys av världens största diversifierade råvarubolag
  • Rondvila i utdelarnas kamp Rondvila i utdelarnas kamp
  • Ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar-i-livet Tankar och funderingar kring att ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar i livet
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckligare? Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckliga?
  • Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Fortums senaste delårsrapport och lite egna funderingar
  • En investerares bekännelser del 1: Köp ett bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst En investerares bekännelser del 1: Köp bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst
  • Bättre än fågel i handen än tio i skogen
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Uppföljning av vår resa mot ekonomiskt oberoende Hur långt har vi kommit på vår resa mot ekonomiskt oberoende?

Arkiv

  • juli 2022 (1)
  • januari 2022 (1)
  • december 2021 (2)
  • december 2020 (1)
  • september 2020 (2)
  • mars 2020 (1)
  • oktober 2019 (1)
  • september 2019 (2)
  • juli 2019 (1)
  • juni 2019 (2)
  • maj 2019 (2)
  • april 2019 (1)
  • januari 2019 (2)
  • december 2018 (4)
  • november 2018 (4)
  • oktober 2018 (4)
  • september 2018 (5)
  • augusti 2018 (4)
  • juli 2018 (4)
  • juni 2018 (5)
  • maj 2018 (4)
  • april 2018 (4)
  • mars 2018 (5)
  • februari 2018 (4)
  • januari 2018 (4)
  • december 2017 (5)
  • november 2017 (4)
  • oktober 2017 (4)
  • september 2017 (5)
  • augusti 2017 (4)
  • juli 2017 (5)
  • juni 2017 (3)
  • maj 2017 (4)
  • april 2017 (5)
  • mars 2017 (4)
  • februari 2017 (4)
  • januari 2017 (6)
  • december 2016 (5)
  • november 2016 (7)
  • oktober 2016 (9)
  • september 2016 (4)
  • augusti 2016 (4)
  • juli 2016 (5)
  • juni 2016 (4)
  • maj 2016 (6)
  • april 2016 (6)
  • mars 2016 (4)
  • februari 2016 (7)
  • januari 2016 (6)
  • december 2015 (7)
  • november 2015 (8)
  • oktober 2015 (7)
  • september 2015 (6)
  • augusti 2015 (7)
  • juli 2015 (4)
  • juni 2015 (5)
  • maj 2015 (9)
  • april 2015 (10)
  • mars 2015 (10)
  • februari 2015 (11)
  • januari 2015 (12)
  • december 2014 (13)
  • november 2014 (15)
  • oktober 2014 (16)
  • september 2014 (11)
  • augusti 2014 (15)
  • juli 2014 (16)
  • juni 2014 (15)
  • maj 2014 (14)
  • april 2014 (17)
  • mars 2014 (18)
  • februari 2014 (15)

Kategorier

Disclaimer

På bloggen framför jag mina högst personliga åsikter och funderingar. Jag har som målsättning att inspirera och informera, men det kan förekomma faktafel och mina bedömningar kan vara mer eller mindre rätt. Alla som tar ekonomiska beslut baserat på vad som skrivs här på bloggen gör så på eget ansvar.



Det finns möjlighet för den som vill att kommentera det som skrivs här på bloggen, vilket jag uppskattar. Var och en har dock ett eget ansvarar för det man skriver och att man håller meningsutbytet på en respektfull och trevlig nivå. Jag kommer att radera kommentarer som uppenbart är kommersiella eller av kränkande natur.

Copyright © 2023 · Långsiktig Investering powered by: Magazine Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in