Långsiktig investering

- frihet genom passiv inkomst

  • Börja här
  • Investeringskriterier
  • Aktieanalyser
  • Utdelarnas kamp
  • Bevakningslista
  • Läslista
  • Aktieportfölj

Egna reflektioner så här i rapporttider

augusti 1, 2015 By Langsiktig Investering 4 Comments

Solen skiner oavbrutet på oss när vi närmar oss den amerikanska kungens palats i Memphis. Jag och familjen är nämligen på road trip sedan i söndags. Jag älskar verkligen att färdas med bil i USA – de breda vägarna, den bilanpassade infrastrukturen, de öppna landskapen, och det stora utbudet av varor och tjänster längst med vägen. Man skulle nästan kunna likna USA vid den analoga versionen av internet där min SUV färdas på det enorma vägnätet och mina näthinnor ständigt bombarderas av erbjudanden. På ena sida vägen gör abortmotståndare reklam genom att ha satt upp ett oändligt antal små vita kors och 100 meter senare basuneras vuxenunderhållning ut – precis som på internet. Det är väl också lite av charmen med USA, nämligen alla motpoler från den djupa konservativa södern till mer progressiva delar såsom Kalifornien och städer som San Francisco.

Samtidigt på andra sidan Atlanten i Europa verkar greklandskrisen vara som bortblåst ur media och rapportperioden har nått sin kulmen. De senaste två veckorna har flera av mina innehav presenterat sina rapporter för det andra kvartalet och tillika första halvåret 2015. I detta inlägg tänkte jag kortfattat redogöra för några av dessa rapporter och bidra med några egna reflektioner. Hoppas inlägget trots sin lite torftiga natur uppskattas av er läsare.

Tankar och sypunkter kring ett antal kvartalsrapporter

 *Image courtesy of Stuart Miles images at FreeDigitalPhotos.net

Bonheur (BON)

Senaste rapporten visar tydligt hur konglomeratet fortsatt känner av den utmanande marknadssituationen främst på riggmarknaden då prisutvecklingen på den underliggande råvaran, olja, har förvärrat situationen, inte enbart för att antalet potentiella kunder blir färre, utan också för att de priser som BON kan ta ut för sina riggar blir lägre. Bonheur har nämligen tvingats skriva ner värdet på sina riggar motsvarande 3,3 miljarder NOK, för att spegla lägre uthyrningspriser.

Installationsskepp för vindkraftsparker

Det finns emellertid inte bara svarta moln på himlen då gruppens sammanlagda rörelseintäkter uppgick till 3,9 miljarder NOK under kvartalet, vilket är en ökning med nästan 40% jämfört med samma period föregående år (2,8). Ungefär 51% av intäktsökningen kan härledas till positiva valutaeffekter.

Så här fördelades omsättningen mellan konglomeratets bolag:
Offshore Drilling hade en omsättning på 2 523 miljoner NOK (1 638), förnybar energi 234 miljoner (116), Shipping / Offshore Wind 314 (405 ), Cruise 502 miljoner (377) och Övriga investeringar 346 miljoner norska kronor (235).

Rörelseresultatet före avskrivningar (EBITDA) för kvartalet var 1,9 miljarder (0,845). Ökningen jämfört med motsvarande period föregående år beror främst på högre EBITDA inom FOE 1,6 miljarder (0,639). På grund av de stora nedskrivningarna uppgick rörelseresultatet (EBIT) till – 2,3 miljarder (158 miljoner NOK).

Balansräkningen
Under första halvåret 2015 var investeringar främst hänförliga till Offshore Drilling (FOE) och förnybar energi (FOR). Konglomeratet har tagit ytterligare lån under perioden, men soliditeten är marginellt försämrad från 35% till 34%.
En positiv nyhet i sammanhanget är att kassan numera är på nästan 10 miljarder NOK jämfört med 3,3 miljarder samma period förra året. Den stora kassan kommer att behövas framförallt om marknadssituationen håller i sig, vilket det mesta pekar på för tillfället. Utdelningen som senast uppgick till 102,0 miljoner norska kronor borde därför inte vara i fara nästa år om inget katastrofalt händer.

Castellum

Castellum är min favorit bland fastighetsbolagen i Sverige då ledningen på ett mycket imponerande sätt lyckats leverera stabil och växande avkastning över tid med en modest hävstång. Att bolaget tillhör Sveriges yttersta utdelningselit och för det sjuttonde året i rad höjde utdelningen är ett kvalitetsbevis.

Castellum

Senaste rapporten har inte på något sätt förändrat min syn på bolaget, snarare tvärtom. Castellum fortsätter att förbättra förvaltningsresultatet som ökat med 5 % jämfört med föregående år, ingen exceptionell tillväxt, men mer än godkänt för ett fastighetsbolag med modest belåning.

Castellum har påbörjat ett omstruktureringsarbete där de säljer fastigheter i regioner med lägre tillväxt till förmån för fastigheter i regioner med högre tillväxt. Totalt har Castellum sålt fastigheter för flera miljarder under året vilket visat sig genom att hyresintäkterna sjunkit något under året, men även underhållskostnaderna. Under det första halvåret nettoinvesterade fastighetsbolaget 1,7 miljarder kronor, exklusive köpet av hälften av förvaltaren Ståhls bestånd. Målet Castellum uttrycker generellt är att investera 2 miljarder netto per år. Man har fortsatt stort utrymme att investera, vilket kommer att nyttjas om tillfällen dyker upp på rådande tuffa investeringsmarknad. Totalt skulle bolaget kunna investera för över 4 miljarder kronor, enligt bolagets VD Henrik Saxborn.

Castellum ska också införa ett koncerngemensamt effektiviseringsprogram som väntas sänka kostnadsnivån med cirka 10 miljoner kronor i år, och tre gånger så mycket 2016. Castellum arbetar även på en ny grafisk profil för koncernen som kommer att påverka innevarande års resultat negativt med 5 miljoner.

Balansräkningen
Bolagets finanser är även fortsättningsvis bland de starkaste i branschen, bolaget har en soliditet på ca 51% och en ränteteckningsgrad på över 300 gånger.

Atlas Copco

Även Atlas Copco levererade en bra rapport dopad, även som i Bonheurs fall, av den starka dollarn. Höjdpunkerna var fortsatt tillväxt inom serviceverksamheten och förbättrad orderingång i Europa. Orderingång, intäkter och rörelseresultat var alla rekordhöga.

En maskin från Atlas Copco

Lite siffror
Orderingången ökade med 14% till 26 775 miljoner (23 450), en oförändrad organisk tillväxt. Intäkterna ökade till 26 111 miljoner (23 348), en organisk minskning på 3%. Justerat rörelseresultat var 5 162 miljoner (4 382), vilket motsvarar en marginal på 19.8% (18,8). På sista raden ökade periodens resultat med 14% till 3 651 miljoner (3 207). Resultat per aktie före utspädning var 3 kr (2,64)

Så här har Atlas Copcos lönsamhet utvecklats senaste tre åren.

Lönsamhetsutveckling rullande 12 månader - Atlas Copco

Under perioden har de flesta lönsamhetsmåtten utvecklas åt rätt håll, även om vinstmarginalen och vinst har försämrats något. Översikten är hämtad från Börsdata som 40procent20år är pappa till.

Utveckling per affärsområde
Det ser ljust ut i samtliga Atlas Copcos affärsområden och nästan alla divisioner, och i alla länder. Ledningen har sett positiva trender under ett par månader nu i flera Europeiska länder. Sorgebarnet är dock fortfarande gruvutrustning där ingen dramatisk förbättring är att vänta i närtid. Inom affärsområdet Industriteknik spås en fortsatt god utveckling tack vare motorfordon och flygindustri, även om olja/gas går sämre. Atlas Copco har efter nyligen genomförda förvärv på senare tid tyvärr mer än tidigare exponerat mot just olja och gas.

Utvecklingen inom kompressorer är beroende av utvecklingen i Kina, men bolaget ser potential. medan de är mer försiktigt inställda till bygg. Utsikterna för bygg ser inte lika ljusa ut då Atlas Copcos stora marknader för byggutrustning finns i länder med utmaningar – Australien, Brasilien, Kina och Ryssland.

Ledningens prognos är i grunden positiv främst för mindre produkter och man tror på fortsatt solid efterfrågan på service till eftermarknaden. Atlas Copco tillhör även fortsatt en av mina absoluta favoriter inom verkstad med sin etablerade serviceverksamhet, starka balansräkning och exponering mot tillväxtmarknaderna.

TeliaSonera

Den nordiska telekomjätten rapporterade också resultatet för det andra kvartalet relativt nyligen och här är en kort redogörelse.
TeliaSonera

Nettoomsättningen ökade med 8,5 % till 27 115 miljoner. Nettoresultatet sjönk emellertid återigen – denna gång med 8,1 % och resultatet per aktie landade på 0,75 kr att jämföra med 0,82 kr samma period föregående år.

Jag gillar inte att vinsten och marginalerna fortsätter att sjunka, vilket speglar den tuffa marknad som TeliaSonera befinner sig på. Vinsten för 2015 kommer enligt ledningen mer eller mindre att hamna på samma nivå som 2014 vilket innebär en vinst per aktie kring 3,30 kr – sannolikt lite lägre. Inte sedan 2005 har teleoperatörens vinst varit så låg. Huvudanledningen till den minskade vinsten är ökad konkurrens i en bransch som kräver ständig marknadsföring, investeringar i ny teknik och produktutveckling för att inte lämnas på efterkälken. Bolagets marginaler talar sitt tydliga språk sett över de senaste åren – vinstmarginalen har gått från nästan 20% till 13%.

Utveckling omsättning, vinst och andra nyckeltal rullande 12 månader - TeliaSoner

Även denna översikt är hämtad från Börsdata.

Inför framtiden
Det finns visserligen möjligheter för TeliaSonera att renodla sin verksamhet och växa genom förvärv framgent. Köpet av Tele2:s norska verksamhet är ett steg i rätt riktning och TeliaSonera räknar med att synergieffekterna ska nå full effekt under 2016. Totalt räknar bolaget med synergier om minst 1 miljard kronor.

Ledningen har också som ambition att forma TeliaSonera de kommande åren så att bolaget kan dra nytta av den ökade datatrafiken. I Sverige har Telia som mål att antalet hushåll som kan få bolagets fibertjänster skall öka från 1,1 till 1,9 miljoner mellan 2014 och 2018. Det återstår att se om den uttalade strategin kan vända den negativa trenden de närmaste åren.

I Eurasien är konjunktur- och konkurrensläget fortsatt besvärligt och bolaget har lagt ner stora ansträngningar på ompositionering och lansering av nya erbjudanden för att stärka sin ställning i regionen. Kazakstan är den marknad som sticker ut mest på den negativa sidan under det andra kvartalet. Tjänsteintäkterna föll med 14,6% i lokal valuta och ebitda-marginalen sjönk till 51,0% (56,7). Priskriget har intensifierats under kvartalet och som marknadsledare lider TeliaSoneras operatör i landet.

Den stora frågan är om TeliaSonera kan behålla lönsamheten på sikt i den konkurrensutsatta bransch som bolaget verkar i. Det är i mina ögon tydligt att TeliaSonera måste investera alltmer för att behålla sina marknadsandelar i Norden och Baltikum, vilket påverkar sista raden. Bolagets lönsamhet har också tagit stryk av de priskrig som pågår inom både bredbands- och mobilsegmentet i framförallt Sverige.

TeliaSonera är inget ”tillväxtcase”, utan jag ser snarare bolaget som en kassaflödesinvestering med en hög utdelning som jag kommer att investera i andra lägre värderade aktier.

Det var allt för detta inlägg
Det var de rapporter som fick plats i detta inlägg, det är dock inte uteslutet att det kommer fler i kommande inlägg.
På tal om något helt annat har jag lagt en widget på bloggen som rangordnar de läsare som bidragit med flest kommentarer under bloggens snart 1,5 åriga historia. Tyvärr räknar inte widgeten anonyma kommentarer separat, utan klumpar ihop dem.

Ha en fortsatt trevlig helg!

 

Andra inlägg på liknande tema

Nolato expanderar verksamheten och är på väg mot ett rekordår
TeliaSoneras rapport för det tredje kvartalet 2014
Tankar kring eventuell börsnedgång och utdelningar hittills i maj

Filed Under: Allmänt om börsen, Kvartalsrapporter Tagged With: Atalas Copco, Bonheur, Castellum, Halvårsrapporter 2015, kvartalsrapport, TeliaSonera

Comments

  1. aktienovisen says

    augusti 1, 2015 at 9:07 f m

    Såna här sammanfattningar tycker jag är fantastiska! Mycket informativt och bra inlägg!:)

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      augusti 1, 2015 at 2:59 e m

      Tack aktienovisen, roligt att höra att du uppskattade inlägget! Hoppas du får en trevlig helg!

      Svara
  2. Peter says

    augusti 5, 2015 at 11:20 f m

    Road trips i USA är riktigt kul. Hur ser er sträckning ut denna resan? Om möjligt hade det varit kul med ett inlägg om resan, kostnader, sevärdheter etc!
    Mvh
    /P

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      augusti 5, 2015 at 10:57 e m

      Ja, USA är favoritresemålet! Vi startar i Chicago fortsätter sedan till Springfield, St Louis, Memphis, New Orleans, Pensacola, Destin, Chattanooga, Nashville, Louisville, Indianapolis innan vi lämnar tillbaka bilen i Chicago. Ca 400 mil allt som allt. Kanske får bli ett inlägg på temat längre fram.

      Mvh

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste kommentarer

  • Angel om Nu är det väl ändå dags att sälja?
  • Langsiktig Investering om Nu är det väl ändå dags att sälja?

Populära inlägg

  • En närmare titt på kassaflöde från den löpande verksamheten efter förändring av rörelsekapital En närmare titt på kassaflödet från den löpande verksamheten
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • Hur hänger resultaträkning, kassaflödesanalys och balansräkning ihop? En närmare titt på hur kassaflödesanalys, resultat- och balansräkning hänger ihop
  • Låt dig inte luras av låga P/E-tal Låt dig inte luras av låga P/E-tal
  • Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan – risker med utdelningsinvestering
  • Förändring av rörelsekapital Betydelsen av förändrat rörelsekapital
  • En närmare titt på kassaflödet från investeringsverksamheten Den viktigaste delen av kassaflödesanalysen
  • Skanska Hur går det för Skanska? En kort genomgång och värdering
  • Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden
  • Låt dig inte luras av ditt genomsnittliga anskaffningsvärde Låt inte ditt GAV påverka dina investeringsbeslut
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • Pantautomat från Tomra En närmare titt på ytterligare ett norsk bolag – denna gång inom återvinnings- och sorteringsbranschen
  • Ränta-på-ränta effekten är som en snöboll som växer Spara långsiktigt och låt snöbollen göra jobbet
  • Hur ska jag agera nu när börsen faller? Hur ska jag agera nu när börsen faller?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Om du enbart fick välja ett värderingsmått – vilket skulle det vara?
  • Avkastning för den genomsnittlige Avanza kunden jämfört med SIX Return Index Dags för den genomsnittlige spararen att satsa på index istället för aktier?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Användbara tjänster när man letar efter nyckeltal
  • Vikten av att undvika permanent förlust av kapital Vikten av att undvika permanent förlust av kapital
  • Dåliga anledningar att sälja en aktie Dåliga skäl att sälja en aktie
  • Dotterbolaget Huntonits fabrik i Norge Byggma Group – En okänd utdelare med lågt värderat kassaflöde, välfylld kassa och stark huvudägare
  • Se till att få tillbaka den utländska källskatten
  • Vad äger egentligen Långsiktig Investering för aktier? Vilka aktier äger egentligen Långsiktig Investering?
  • Peter Lynch Är det dags att sälja nu?
  • Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Castellum möter Realty Income
  • Capacent En närmare titt på ytterligare en nordisk högutdelare – Capacent
  • Hennes & Mauritz H&M – Ett exempel på styrkor och svagheter hos den svenska ägarmodellen?
  • Flera mer eller mindre likaviktade sätt att slå OMXS30GI och OMXS30
  • Så här såg Avanzas site ut när det begav sig Analys av nätmäklaren Avanza
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • En utgift i samband med utveckling är inte alltid en kostnad En utgift är inte alltid en kostnad
  • Fördelning omsättning Coca Cola Analys av Coca Cola
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • En hiss från KONE En närmare titt på ett his(s)nande bolag från Finland – Hisstillverkaren KONE
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Nilörngruppen En intressant portföljkandidat på en överlag högt värderad börs
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Tjänsteutbud per land - Nordnet Nordnet börsens sämsta bolag? – fortsatt analys av Nordnets verksamhet
  • En av Polaris populära motorcyklar Victory 1200cc Analys av det Nordamerikanska bolaget Polaris Industries – Ett innovativt och lönsamt kvalitetsbolag med tillfälliga problem?
  • Balansräkningens utveckling - Fortum Fortum av idag – Ett bolag beroende av priset på el och Putins välvilja
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet

Etiketter

aktieanalys Aktieportfölj aktier Allmänt om investering Analys Atea Atlas Copco Beijer Alma Bevakningslistan BHP Billiton Bonheur Börsnedgång Castellum Chevron Coca Cola Data respons Deere & Co Fortum Fritt kassaflöde Försäljning Handelsbanken indexfonder Industrivärden Inköp Investeringskriterier Investeringsprocess investeringsstrategi Johnson and Johnson Kassaflödesanalys kvartalsrapport långsiktig sparande McDonalds Mekonomen Månadsrapport Nolato Peter Lynch Risk Sampo TeliaSonera Utdelning Utdelningsinvestering Utdelningsjämförelse Utdelningstillväxt Värdering Walmart

Sök på bloggen

Flest kommentarer

  • När är kvalitetsaktier rimligt prissatta?
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Se upp för hög källskatt på utdelningen i fallet Nova Scotia Bank
  • Hur ger man sitt barn ”rätt” ekonomiska förutsättningar?
  • Skjuter den som sparar livet framför sig?
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • När föddes ditt aktieintresse?
  • Hur många bolag består din utdelningsmaskin av?
  • Är kanadensiska storbanker något att ha?
  • De svenska storbankerna - SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken Svenska banker bland de mest lönsamma och välkapitaliserade i världen?
  • Har de gyllene bågarna förlorat sin lyster?
  • Fördelar med den amerikanska utdelningsmodellen?
  • Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar
  • Har tiden kommit ikapp denna utdelningsaristokrat?
  • Analys av världens största diversifierade råvarubolag
  • Rondvila i utdelarnas kamp Rondvila i utdelarnas kamp
  • Ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar-i-livet Tankar och funderingar kring att ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar i livet
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckligare? Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckliga?
  • Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Fortums senaste delårsrapport och lite egna funderingar
  • En investerares bekännelser del 1: Köp ett bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst En investerares bekännelser del 1: Köp bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst
  • Bättre än fågel i handen än tio i skogen
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Uppföljning av vår resa mot ekonomiskt oberoende Hur långt har vi kommit på vår resa mot ekonomiskt oberoende?

Arkiv

  • juli 2022 (1)
  • januari 2022 (1)
  • december 2021 (2)
  • december 2020 (1)
  • september 2020 (2)
  • mars 2020 (1)
  • oktober 2019 (1)
  • september 2019 (2)
  • juli 2019 (1)
  • juni 2019 (2)
  • maj 2019 (2)
  • april 2019 (1)
  • januari 2019 (2)
  • december 2018 (4)
  • november 2018 (4)
  • oktober 2018 (4)
  • september 2018 (5)
  • augusti 2018 (4)
  • juli 2018 (4)
  • juni 2018 (5)
  • maj 2018 (4)
  • april 2018 (4)
  • mars 2018 (5)
  • februari 2018 (4)
  • januari 2018 (4)
  • december 2017 (5)
  • november 2017 (4)
  • oktober 2017 (4)
  • september 2017 (5)
  • augusti 2017 (4)
  • juli 2017 (5)
  • juni 2017 (3)
  • maj 2017 (4)
  • april 2017 (5)
  • mars 2017 (4)
  • februari 2017 (4)
  • januari 2017 (6)
  • december 2016 (5)
  • november 2016 (7)
  • oktober 2016 (9)
  • september 2016 (4)
  • augusti 2016 (4)
  • juli 2016 (5)
  • juni 2016 (4)
  • maj 2016 (6)
  • april 2016 (6)
  • mars 2016 (4)
  • februari 2016 (7)
  • januari 2016 (6)
  • december 2015 (7)
  • november 2015 (8)
  • oktober 2015 (7)
  • september 2015 (6)
  • augusti 2015 (7)
  • juli 2015 (4)
  • juni 2015 (5)
  • maj 2015 (9)
  • april 2015 (10)
  • mars 2015 (10)
  • februari 2015 (11)
  • januari 2015 (12)
  • december 2014 (13)
  • november 2014 (15)
  • oktober 2014 (16)
  • september 2014 (11)
  • augusti 2014 (15)
  • juli 2014 (16)
  • juni 2014 (15)
  • maj 2014 (14)
  • april 2014 (17)
  • mars 2014 (18)
  • februari 2014 (15)

Kategorier

Disclaimer

På bloggen framför jag mina högst personliga åsikter och funderingar. Jag har som målsättning att inspirera och informera, men det kan förekomma faktafel och mina bedömningar kan vara mer eller mindre rätt. Alla som tar ekonomiska beslut baserat på vad som skrivs här på bloggen gör så på eget ansvar.



Det finns möjlighet för den som vill att kommentera det som skrivs här på bloggen, vilket jag uppskattar. Var och en har dock ett eget ansvarar för det man skriver och att man håller meningsutbytet på en respektfull och trevlig nivå. Jag kommer att radera kommentarer som uppenbart är kommersiella eller av kränkande natur.

Copyright © 2023 · Långsiktig Investering powered by: Magazine Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in