Långsiktig investering

- frihet genom passiv inkomst

  • Börja här
  • Kriterier
  • Analyser
  • Utdelarnas kamp
  • Passiv inkomst
  • Bevakningslista
  • Läslista
  • Aktieportfölj

Att behålla balansen är viktigt för den långsiktiga avkastningen

december 10, 2016 By Langsiktig Investering 8 kommentarer

Jag har tidigare skrivit (här och här) om hur det kan vara klokt att rebalansera sin aktie- eller fondportfölj med jämna mellanrum och hur likaviktade index slår marknadsviktade. I detta inlägg tänkte jag fortsätta på samma tema med ytterligare exempel som visar på effekten av rebalansering för att behålla fördelningen likaviktad över tid.

Att behålla balansen är viktigt - Likavikta och rebalansera

Vad man gör när man rebalanserar en likaviktad portfölj är att man säljer delar av de tillgångar som utvecklats bäst och köper tillgångar som haft sämre utveckling eller med andra ord säljer dyrt och köper billigt. Rebalansering ger två effekter – det minskar risken då inte ett enskilt innehav kan växa sig alltför stort och det ökar också avkastningen.

Nedan kommer ett exempel baserad på faktisk kursdata över hur rebalanseringsprocessen kan leda till högre avkastning och  till min hjälp har jag använt mig av verktyget portfolio visualizer. Vi låtsas för en stund att vi är en amerikansk medborgare som precis öppnat en aktiedepå i början av 1988. I mitt exempel utgår jag från att vi har köpt följande tio bolag i början av 1988 för 10 000 dollar:

Den likaviktade portföljen med 10 amerikanska innehav

Ingen dålig lista aktier och som synes ovan är portföljen likaviktad vid investeringstillfället. Vi har sedan låtit portföljen vara orörd i 28 år fram till november 2016 (ingen dålig disciplin!).

Avkastning för en portfölj som är likaviktad från start, men där ingen rebalansering sker
Hade vi låtit portföljen vara orörd under hela investeringsperioden skulle vi ha fått följande avkastning jämfört med S&P 500 (Det går att klicka på diagrammen för större bild).

Avkastning likaviktad portfölj jämfört med index - ingen rebalansering

10 000 har blivit 546 934 dollar efter 28 år vilket är en ökning med mer än 5 300% eller fyra gånger så hög avkastning som jämförelseindex – ingen dålig avkastning med andra ord. Nu tar vi samma exempel, men introducerar också årlig rebalansering av portföljen till ursprunglig fördelning.

Avkastning för samma likaviktade portfölj där rebalansering sker årligen
Nedan ser vi hur en årlig rebalansering (återställning av den ursprungliga fördelningen) påverkar avkastningen.

Avkastning för likaviktad portfölj där rebalansering sker årligenOvan kan vi tydligt se hur den portfölj som rebalanserats utvecklats bättre än den som inte haft någon rebalansering. Portföljen som årligen varit föremål för rebalansering har gett en totalavkastning på nästan det dubbla i jämförelse med den portfölj som lämnades orörd och nästan sex gånger högre än jämförelseindex. Den totala avkastningen för den portfölj som rebalanserats är med andra ord nästan 100 % högre än portföljen utan rebalansering under denna period.

Rebalansering i praktiken
Att rebalansera portföljinnehaven i praktiken kräver dock viss insats och är inte gratis. Även om courtagenivåerna framförallt på svenska aktier gjort konceptet mer genomförbart i praktiken så saknar åtminstone jag en funktion där användaren på ett smidigt sätt kan återställa ursprunglig fördelning. En sådan funktion hade gjort en återställning av ursprunglig fördelning betydligt lättare för en aktieägare med 15 till 20 innehav. Att kunna ange en procentuell fördelning på portföljnivå enligt skärmdumpen nedan hade varit smidigt.

Ett koncept för att genomföra rebalansering av en aktieportfölj

Flera banker och nätmäklare (som Avanza där skärmdumpen är tagen ifrån) har på liknande sätt som på bilden ovan underlättat rebalansering för sina kunder när det kommer till fondhandel. Jag gillar särskilt funktionen som finns hos Premiepensionsmyndighetens tjänst där man kan återställa ursprunglig fördelning med en knapptryckning. Jag har en känsla av att den aktör som kan skapa något liknande applicerat på en aktieportfölj har mycket att vinna i form av goodwill bland befintliga och potentiella kunder.

Det räcker att rebalansera en gång per år
En tröst i sammanhanget är att avkastningen inte skulle ha blivit högre om vi rebalanserat portföljen månadsvis – utan tvärtom sjunker totalavkastningen sett över hela perioden. För den som trots fördelarna inte vill genomföra rebalansering årligen kan ett alternativ vara att återställa balansen först när de olika tillgångarna (aktierna) har nått en viss andel av portföljen. Om exempelvis ett innehav växer sig större än 20 % säljer man av de överskjutande procenten och köper andelar av innehav som har lägre vikt i aktieportföljen.

Exempel på samma sak fast för en fondportfölj skulle kunna vara att man bestämmer en gräns för hur stor andel aktier respektive räntefonder får utgöra – låt oss säga 75% aktiefonder och 25 % räntefonder. När sedan aktie- eller räntefonderna avvikit med 15 % från ursprunglig fördelning gör man en rebalansering till ursprungsfördelningen. Detta skulle innebära att man gör en rebalansering när aktierna utgör 90 % av den totala vikten eller när räntefonderna utgör 40 % av den totala portföljvikten.

Slutord
Jag var ärligt talat inte särskilt förvånad över att den lista med tio aktier som jag valt med facit i hand slog det breda indexet S&P 500, men jag var desto mer imponerad över vilken effekt den årliga rebalanseringen hade på totalavkastningen.

Att behålla balansen tycks inte enbart vara viktigt till vardags utan även när det kommer till fond- eller aktieportföljers avkastning på lång sikt. Personligen känns det skönt att få ytterligare argument för att en diversifierad och balanserad portfölj är rätt väg att gå.

För den som inte lockas av att “mekaniskt” rebalansera sin portfölj årligen kommer man sannolikt också långt genom att regelbundet öka i de portföljinnehav som är lägst värderade för stunden och helt enkelt låta de övervärderade innehaven vara.

Image courtesy of dream designs at FreeDigitalPhotos.net

Dela det här:

  • Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela på Reddit (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade

Arkiverad under: Investeringsstrategi, Långsiktig sparande Taggad som: Aktieportfölj, investeringsstrategi

Kommentarer

  1. Ikaroess säger

    december 10, 2016 vid 10:16 f m

    Blir det inte lite skevt att titta såhär när man tar bolag som presterat bra i 28 år? I dagsläget kan ju ett av bolagen man har i portföljen utvecklas till en riktig surdeg och äta allokering från de aktier som presterar bättre. T.ex Telia och Ericsson.

    Bara för ett bolag stiger i kurs respektive sjunker i kurs är det ju inte automatik att man köper billigt och säljer dyrt. I grund och botten är det ju vinsten som styr till stor del.

    Svara
  2. Investeraren säger

    december 10, 2016 vid 10:51 f m

    RE Okaroess, helt rätt med din kommentar. Det är det här som kallas överoptimering, dvs du anpassar din studie efter på förhand känd data. Galet farligt att dra slutsatser från det, men ett ack så vanligt förekommande fel i praktiken.

    Svara
    • Besser säger

      december 10, 2016 vid 12:53 e m

      Extrem överoptimering är naturligtvis inte bra, kanske exemplet ovan med 10 bra o framgångsrika bolag är ett exempel.
      Men back tracking ( inte bara siffror, all form av historik) är ändå en mycket nyttig övning när man skall välja bolag till portföljen.

      Var går då gränsen mellan god historik och överoptimering?

      Besser

      Svara
    • Langsiktig Investering säger

      december 10, 2016 vid 7:11 e m

      Beror på vilka slutsatser man drar. I detta fall var syftet att visa på effekten av rebalansering. Som jag skrev i slutordet:

      “Jag var ärligt talat inte särskilt förvånad över att den lista med tio aktier som jag valt med facit i hand slog det breda indexet S&P 500, men jag var desto mer imponerad över vilken effekt den årliga rebalanseringen hade på totalavkastningen.”

      Tanken var inte att täcka in alla möjliga scenarion i detta inlägg, utan jag valde ett antal bolag utan någon baktanke. Vill man vara petig så har varken GE, EMR eller Ford haft någon strålande utveckling.

      Angående kurs och vinst – Även om felprissättningar förekommer under perioder så konvergerar pris och värde som regel över en sådan lång tidsperiod.

      Svara
      • Besser säger

        december 11, 2016 vid 9:59 f m

        Sorry för missförståndet, men även jag saknade baktanke 🙂
        Det var mer en retorisk fråga.
        Jag förstår och håller med ditt inlägg i ett “ämne som engargerar”.

        Besser

        Svara
        • Langsiktig Investering säger

          december 11, 2016 vid 10:05 f m

          Förstod det. 🙂 Blev lite tokigt när jag svarade ser jag nu.. Mitt svar var inte riktat till dig, utan snarare till de övriga två.

          Mvh

          Svara
  3. Aktieingenjören säger

    december 10, 2016 vid 3:09 e m

    Har du möjligt att göra samma undersökning med småbolag eller slumpvis utvalda bolag vid investeringstillfället?

    Ämnesområdet är intressant och efter Doros vinstvarning känner jag definitivt att det hade varit skönt med rebalansering även om den genomgående trenden de senaste fem åren för mig varit att det varit bättre att låta bra bolag fortsätta än att omallokera till de dåliga. Med den portfölj du har valt har den operativa utvecklingen i alla de undersökta bolagen varit positiv över den totala tidsperioden, Det innebär att när bolagen varit billiga har deras aktiepris med största sannolikhet varit lägre än det “sanna” värdet (vi kan se slutet på studien som tidens ände och bolagens “sanna” värde blir då det diskonterade kassaflödet till aktieägarna under bolagens livstid fram till nu + nuvarande aktiekurs),

    Med småbolag där den operativa volatiliteten är större i förhållande till volatiliteten i värdering tror jag att utfallet blir annorlunda och detsamma gäller i bolag som under lång tid tappat värde. Men det skulle vara kul att testa det (att ta 5 bolag från din lista och 5 från den här listan: http://www.aol.com/photos/25-worst-performing-stocks-of-the-past-decade/#slide=982649#fullscreen skulle vara ett bra test tror jag),

    Svara
    • Langsiktig Investering säger

      december 10, 2016 vid 7:14 e m

      Ja, det är onekligen ett intressant ämne som engagerar 🙂

      Tack för bra input, det kommer ett till inlägg där jag lägger till aktier som presterat betydligt sämre än de jag inkluderade i portföljen denna gång.

      Svara

Lämna gärna en kommentar nedan! Avbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste kommentarer

  • Christian om Ett nytt bolag på min radar – Hexpol
  • Investeraren_tw om Tillbaka till rötterna – en påminnelse om vad som fick mig att gå från att spekulera till att investera

Populära inlägg

  • Varför jag som regel avstår preferensaktier Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • Utdelningsaktier vs indexfonder - Rond 1 Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan - risker med utdelningsinvestering Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan – risker med utdelningsinvestering
  • En närmare titt på kassaflödet från den löpande verksamheten En närmare titt på kassaflödet från den löpande verksamheten
  • Hur går det för Skanska? En kort genomgång och värdering Hur går det för Skanska? En kort genomgång och värdering
  • Hur ska jag agera nu när börsen faller? Hur ska jag agera nu när börsen faller?
  • Spara långsiktigt och låt snöbollen göra jobbet Spara långsiktigt och låt snöbollen göra jobbet
  • Ytterligare en rond i utdelarnas kamp - En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • Vikten av att undvika permanent förlust av kapital Vikten av att undvika permanent förlust av kapital
  • En närmare titt på ytterligare ett norsk bolag - denna gång inom återvinnings- och sorteringsbranschen En närmare titt på ytterligare ett norsk bolag – denna gång inom återvinnings- och sorteringsbranschen
  • Är det dags att sälja nu? Är det dags att sälja nu?
  • Ytterligare en rond i utdelarnas kamp - Castellum möter Realty Income Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Castellum möter Realty Income
  • Dags för den genomsnittlige spararen att satsa på index istället för aktier? Dags för den genomsnittlige spararen att satsa på index istället för aktier?
  • Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden
  • En närmare titt på ytterligare en nordisk högutdelare - Capacent En närmare titt på ytterligare en nordisk högutdelare – Capacent
  • Den viktigaste delen av kassaflödesanalysen Den viktigaste delen av kassaflödesanalysen
  • Byggma Group - En okänd utdelare med lågt värderat kassaflöde, välfylld kassa och stark huvudägare Byggma Group – En okänd utdelare med lågt värderat kassaflöde, välfylld kassa och stark huvudägare
  • Nordnet börsens sämsta bolag? - fortsatt analys av Nordnets verksamhet Nordnet börsens sämsta bolag? – fortsatt analys av Nordnets verksamhet
  • Se till att få tillbaka den utländska källskatten Se till att få tillbaka den utländska källskatten
  • Analys av nätmäklaren Avanza Analys av nätmäklaren Avanza
  • Användbara tjänster när man letar efter nyckeltal Användbara tjänster när man letar efter nyckeltal
  • Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter? Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp - Investor möter Industrivärden Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • En intressant portföljkandidat på en överlag högt värderad börs En intressant portföljkandidat på en överlag högt värderad börs
  • Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden? Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Dåliga skäl att sälja en aktie Dåliga skäl att sälja en aktie
  • Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet
  • Sent ska syndaren vakna - min investering i TeliaSonera Sent ska syndaren vakna – min investering i TeliaSonera
  • En närmare titt på ett his(s)nande bolag från Finland - Hisstillverkaren KONE En närmare titt på ett his(s)nande bolag från Finland – Hisstillverkaren KONE
  • Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest
  • En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap - Koncernen Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • Låt dig inte luras av låga P/E-tal Låt dig inte luras av låga P/E-tal
  • Lita inte för mycket på en låg utdelningsandel - Det kan kosta dig Lita inte för mycket på en låg utdelningsandel – Det kan kosta dig
  • Jag återbesöker börsens sämsta bolag med anledning av Nordnets halvårsrapport Jag återbesöker börsens sämsta bolag med anledning av Nordnets halvårsrapport
  • Det som skiljer agnarna från vetet är tålamod Det som skiljer agnarna från vetet är tålamod
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Analys av det Nordamerikanska bolaget Polaris Industries - Ett innovativt och lönsamt kvalitetsbolag med tillfälliga problem? Analys av det Nordamerikanska bolaget Polaris Industries – Ett innovativt och lönsamt kvalitetsbolag med tillfälliga problem?
  • H&M - Ett exempel på styrkor och svagheter hos den svenska ägarmodellen? H&M – Ett exempel på styrkor och svagheter hos den svenska ägarmodellen?
  • Fortum av idag - Ett bolag beroende av priset på el och Putins välvilja Fortum av idag – Ett bolag beroende av priset på el och Putins välvilja
  • Två svenska kvalitetsbolag duellerar - Fenix Outdoor möter Hennes & Mauritz i utdelarnas kamp Två svenska kvalitetsbolag duellerar – Fenix Outdoor möter Hennes & Mauritz i utdelarnas kamp
  • Fortums senaste delårsrapport och lite egna funderingar Fortums senaste delårsrapport och lite egna funderingar
  • Tillväxt och utdelning - utesluter det ena det andra? Tillväxt och utdelning – utesluter det ena det andra?
  • Senaste utdelningstrenden - Att ge skenet av en högre utdelning på ägarnas bekostnad? Senaste utdelningstrenden – Att ge skenet av en högre utdelning på ägarnas bekostnad?
  • Ska man sälja högt värderade innehav? Ska man sälja högt värderade innehav?
  • Återbesöker mina investeringskriterier - utdelning önskvärd men inte helt avgörande Återbesöker mina investeringskriterier – utdelning önskvärd men inte helt avgörande

Följ mig på Twitter

Mina tweets

Prenumerera på bloggen via epost.

Taggar

aktieanalys Allmänt om investering Analys Apple Atea Atlas Copco Bank of Nova Scotia Beijer Alma Bevakningslistan BHP Billiton Bonheur Börsnedgång Castellum Chevron Coca Cola Data respons Deere & Co Fortum Fritt kassaflöde Försäljning Handelsbanken indexfonder Industrivärden Inköp Investeringskriterier Investeringsprocess investeringsstrategi Johnson and Johnson Kassaflödesanalys kvartalsrapport långsiktig sparande McDonalds Mekonomen Månadsrapport Nolato Passiv inkomst Risk Sampo TeliaSonera Utdelning Utdelningsinvestering Utdelningsjämförelse Utdelningstillväxt Värdering Walmart
Integritet och cookies: Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du deras användning.
Om du vill veta mer, inklusive hur du kontrollerar cookies, se: Cookie-policy

Flest kommentarer

  • När är kvalitetsaktier rimligt prissatta? När är kvalitetsaktier rimligt prissatta?
  • Ytterligare en rond i utdelarnas kamp - En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • Utdelarnas kamp - En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden? Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Se upp för hög källskatt på utdelningen i fallet Nova Scotia Bank Se upp för hög källskatt på utdelningen i fallet Nova Scotia Bank
  • Hur ger man sitt barn "rätt" ekonomiska förutsättningar? Hur ger man sitt barn “rätt” ekonomiska förutsättningar?
  • Skjuter den som sparar livet framför sig? Skjuter den som sparar livet framför sig?
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • När föddes ditt aktieintresse? När föddes ditt aktieintresse?
  • Hur många bolag består din utdelningsmaskin av? Hur många bolag består din utdelningsmaskin av?
  • Har de gyllene bågarna förlorat sin lyster? Har de gyllene bågarna förlorat sin lyster?
  • Är kanadensiska storbanker något att ha? Är kanadensiska storbanker något att ha?
  • Fördelar med den amerikanska utdelningsmodellen? Fördelar med den amerikanska utdelningsmodellen?
  • Svenska banker bland de mest lönsamma och välkapitaliserade i världen? Svenska banker bland de mest lönsamma och välkapitaliserade i världen?
  • Det har hänt lite sedan sist - Inköp och omplaceringar Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar
  • Har tiden kommit ikapp denna utdelningsaristokrat? Har tiden kommit ikapp denna utdelningsaristokrat?
  • Analys av världens största diversifierade råvarubolag Analys av världens största diversifierade råvarubolag
  • Rondvila i utdelarnas kamp Rondvila i utdelarnas kamp
  • Tankar och funderingar kring att ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar i livet Tankar och funderingar kring att ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar i livet
  • En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap - Koncernen Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter? Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp - Investor möter Industrivärden Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckliga? Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckliga?
  • Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Fortums senaste delårsrapport och lite egna funderingar Fortums senaste delårsrapport och lite egna funderingar
  • En investerares bekännelser del 1: Köp bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst En investerares bekännelser del 1: Köp bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst
  • Bättre än fågel i handen än tio i skogen Bättre än fågel i handen än tio i skogen
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Hur långt har vi kommit på vår resa mot ekonomiskt oberoende? Hur långt har vi kommit på vår resa mot ekonomiskt oberoende?
  • Tillbakablick efter fyra år med bloggen Tillbakablick efter fyra år med bloggen

Arkiv

  • januari 2019 (2)
  • december 2018 (4)
  • november 2018 (4)
  • oktober 2018 (4)
  • september 2018 (5)
  • augusti 2018 (4)
  • juli 2018 (4)
  • juni 2018 (5)
  • maj 2018 (4)
  • april 2018 (4)
  • mars 2018 (5)
  • februari 2018 (4)
  • januari 2018 (4)
  • december 2017 (5)
  • november 2017 (4)
  • oktober 2017 (4)
  • september 2017 (5)
  • augusti 2017 (4)
  • juli 2017 (5)
  • juni 2017 (3)
  • maj 2017 (4)
  • april 2017 (5)
  • mars 2017 (4)
  • februari 2017 (4)
  • januari 2017 (6)
  • december 2016 (5)
  • november 2016 (7)
  • oktober 2016 (9)
  • september 2016 (4)
  • augusti 2016 (4)
  • juli 2016 (5)
  • juni 2016 (4)
  • maj 2016 (6)
  • april 2016 (6)
  • mars 2016 (4)
  • februari 2016 (7)
  • januari 2016 (6)
  • december 2015 (7)
  • november 2015 (8)
  • oktober 2015 (7)
  • september 2015 (6)
  • augusti 2015 (7)
  • juli 2015 (4)
  • juni 2015 (5)
  • maj 2015 (9)
  • april 2015 (10)
  • mars 2015 (10)
  • februari 2015 (11)
  • januari 2015 (12)
  • december 2014 (13)
  • november 2014 (15)
  • oktober 2014 (16)
  • september 2014 (11)
  • augusti 2014 (15)
  • juli 2014 (16)
  • juni 2014 (15)
  • maj 2014 (14)
  • april 2014 (17)
  • mars 2014 (18)
  • februari 2014 (15)

Kategorier

RSS-flöden

RSS Feed RSS - Inlägg

RSS Feed RSS - Kommentarer

Disclaimer

På bloggen framför jag mina högst personliga åsikter och funderingar. Jag har som målsättning att inspirera och informera, men det kan förekomma faktafel och mina bedömningar kan vara mer eller mindre rätt. Alla som tar ekonomiska beslut baserat på vad som skrivs här på bloggen gör så på eget ansvar.



Det finns möjlighet för den som vill att kommentera det som skrivs här på bloggen, vilket jag uppskattar. Var och en har dock ett eget ansvarar för det man skriver och att man håller meningsutbytet på en respektfull och trevlig nivå. Jag kommer att radera kommentarer som uppenbart är kommersiella eller av kränkande natur.

Copyright © 2019 · Långsiktig Investering powered by: Magazine Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Logga in

loading Avbryt
Ditt meddelande skickades inte - kontrollera din e-postadress!
E-postkontroll misslyckades, försök igen
Tyvärr, din blogg kan inte dela inlägg via e-post.