Långsiktig investering

- frihet genom passiv inkomst

  • Börja här
  • Investeringskriterier
  • Aktieanalyser
  • Utdelarnas kamp
  • Bevakningslista
  • Läslista
  • Aktieportfölj

Analys av nätmäklaren Avanza

maj 8, 2016 By Langsiktig Investering 7 Comments

Efter att ha analyserat Nordnet tänkte jag nu göra ett försök att titta närmare på huvudkonkurrenten på den svenska sparmarknaden nämligen Avanza Bank. Nätmäklaren AvanzaAvanza är Sveriges största nätmäklare med fler än 400 000 kunder och cirka 3% av den svenska sparmarknaden. Bolagets verksamhet genomförs i huvudsak i de helägda dotterbolagen Avanza Bank, försäkringsaktiebolaget Avanza Pension, Avanza Fonder och Placera Media Stockholm AB.  Avanzas verksamhet är, precis som Nordnets, nästan helt digital i och med att de inte driver några fysiska bankkontor utan man möter främst kunden över internet,men även telefon.

Jag är i grunden positivt inställd till nätmäklarnas affärsmodell som går ut på att använda ny teknik för att ge kunden större frihet/makt och  på samma gång hålla en av de största kostnadsposterna nere. Den svenska sparmarknaden har en mycket hög internetmognad och penetration bland både företag och privatpersoner. Många, och allt fler kapitalstarka sparare, sköter idag en ökande del av sparandet via internet.

En kort historik
Avanza grundades i praktiken 1999 som HQ.se och tog namnet Avanza 2001 efter sammanslagning med HQ.se, Aktiespararnas Fondkommissionär och Aktiespar. I och med sammanslagningen blev Avanza Sveriges största nätmäklare med mer än 140 000 aktiva privatsparare och institutionella kunder med en marknadsandel på 50% bland de renodlade nätmäklarna. Den 1 september 2001 lanserades sedan hemsidan Avanza.se.

Så här såg Avanzas site ut när det begav sig

Ovan ser vi hur nätmäklarens site såg ut när det begav sig 2001. Avanzas fokus är enbart riktad mot den svenska sparmarknaden där man är marknadsledande. Så här utmärker sig Avanza bland konkurrenterna när det kommer till aktiehandel (omsättning och antal avslut):

Marknadsandelar i Sverige

Vid utgången av 2015 hade Avanza över 400 000 aktiva kunder med ett samlat sparkapital på 200 miljarder kronor. Moderbolaget Avanza Bank Holding AB är börsnoterat på Nasdaq OMX Stockholms Mid cap-lista. Avanza ägs till cirka 10% av Sven Hagströmer (styrelseordförande) med familj och investmentbolaget Creades (som kontrolleras av samme man) äger en lika stor andel.

Nu till en titt på hur lönsamheten utvecklats under perioden 2006-2016 och vi börjar i vanligt ordning med omsättning och vinst per aktie.

Omsättningens och vinstens utveckling under perioden 2007 till 2016 - Avanza

Av diagrammet ovan kan vi se att lönsamheten varierat, men att både omsättning och VPA är i stigande trend sett över hela perioden – omsättningen har ökat med mer än 7% i genomsnitt per år under perioden 2007 till 2016. Så här har vinstmarginalen utvecklats under samma period:

Vinstmarginalens och vinstens utveckling under perioden 2007 till 2016 - Avanza Bank
Vinstmarginalen föll ganska ordentligt 2012, men är i stigande trend sedan dess. Sett över hela perioden har vinstmarginalen legat på i genomsnitt 39% vilket är imponerande! En av förutsättningarna för fortsatt höga marginaler las när den bakomliggande tekniken till Avanzas sajt helt byttes ut under 2013. Siten hör nu till bankvärldens mest moderna. Skalbarheten ger minskad enhetskostnad vid växande volymer och nätmäklaren har i dagsläget branschens lägsta kostnadsposition. Sett över hela perioden har vinsten per aktie ökat med ca 67%.

Vad driver då lönsamheten?
Till skillnad från traditionella banker tar Avanza, som Nordnet, inte ut fasta avgifter eller depåavgifter utan tar endast betalt när deras kunder genomför transaktioner. Intäkterna genereras primärt genom courtage från värdepappershandel, räntenetto från inlåning och utlåning. Så här har provisions- räntenettot utvecklats sedan 2008.

Så här har provisions- och räntenettot utvecklats under perioden 2008 till 2016 - Avanza

Precis som för Nordnet har räntenettot sjunkit medan provisionsnettot stigit de senaste åren, men till skillnad från Nordnet så utgörs Avanzas intjäning i högre grad av provisionsintäkter – 2015 utgjorde dessa 83% av den totala omsättningen. Detta är något som man skulle kunna argumentera för gör Avanzas verksamhet mer konjunkturkänslig än Nordnets. På kort och medellång sikt är intäkterna med andra ord starkt beroende av börsutvecklingen, men även till viss del av ränteläget.

Avanza har, enligt egen utsago, en internetbaserad affärsmodell som bygger på de stora talens lag.”Genom att ta lite betalt av varje kund attraheras allt fler kunder. Stark kundtillväxt kombinerat med marknadens lägsta kostnad per kund och transaktion samt hög skalbarhet och kostnadskontroll skapar goda förutsättningar för långsiktig vinsttillväxt.” Häri ligger kanske Avanzas största konkurrensfördel?

För oss som är intresserade av utdelning kommer här den sedvanliga utdelningsöversikten. Avanza har delat ut under hela den studerade perioden och så här har utdelningen och utdelningsandelen i förhållande till VPA utvecklat sig:

Utdelningens och utdelningsandelens utveckling under perioden 2007 till 2016 - Avanza

Utdelningstillväxten var inte så imponerande som jag på förhand trodde, men utdelningen har ändå ökat med i genomsnitt 9,3% per år och 75% sett över den studerade perioden. Avanza handlas idag till en direktavkastning om 3,5% vilket är lägre än tioårssnittet på 4,8% enligt Börsdata.

Kassaflödesanalys
För att få en bättre uppfattning om hur lönsam verksamhet Avanza har behöver vi även titta på kassaflödet. Det är lite knepigare att titta på kassaflödet för bolag som Avanza och Nordnet då en stor del av ut- och inbetalningar består av förändringarna i utlåning, inlåning och värdepapper. För att komma åt Nätmäklarens kassaflöde har jag därför medvetet utelämnat ökningar och minskningar av den löpande verksamhetens tillgångar och skulder. Om vi bortser från dessa poster förhåller sig det operativa kassaflödet och CAPEX på följande sätt till utbetald utdelning.

Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2006-2016 - Avanza

Av bilden ovan är det tydligt att Avanza har ett väldigt lågt investeringsbehov. Capex% (andelen CAPEX i förhållande till operativt kassaflöde) har legat på genomsnitt 4,4%, vilket kan jämföras med Nordnet där samma siffra är 16%. För att göra det ännu tydligare tittar vi på ett diagram över det fria kassaflödet i förhållande till den periodserade vinsten och utdelningen. Det fria kassaflödet består av de pengar som blir över efter att ett bolag förbrukat de likvida medel som behövs för att bedriva den löpande verksamheten och för att skapa avkastning genom investering.

Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2006-2016 - Avanza

Det fria kassaflödet (det som blir över efter att Avanza investerat i verksamheten) har vuxit de senaste två åren, men sett över hela perioden har det fria kassaflödet varierat en del och täcker, till skillnad från Nordnet, utdelningen 2012 och 2013.

Utdelningens och utdelningsandelen (utdelning i förhållande till fritt kassaflöde) utveckling - AvanzaDiagrammet visar tydligt att utdelningsandelen i förhållande till det fria kassaflödet (FCF) är en bra bit över 100% främst 2012, men även 2013 är utdelningsandelen över 100%.

Men värderingen då?
Jag gillar Avanza då bolaget har en attraktiv affärsmodell och starkt varumärke, men värderingen lämnar övrigt att önska. Avanza värderas till 21,4 gånger vinsten och nästan 10 gånger omsättningen, vilket inte är billigt och kräver en hel del tillväxt för att kunna motiveras. Som jämförelse kan sägas att Nordnet handlas till 14,6 gånger vinst och 3,3 gånger omsättning.

Tittar vi på vad aktien kostar i förhållande till det fria kassaflödet får jag P/FCF till 28 (Nordnet värderas till 10 gånger 2015 års fria kassaflöde) – Avanza är långt ifrån ett fynd med andra ord. Tittar vi på vad man fått betala för det fria kassaflödet vid ingången till varje år så framstår detta som dyrt även historiskt (se nedan).

Vad man fått betala för Avanzas fria kassaflödet under perioden 2006 till 2016

Om vi bortser från priset så anser jag Avanza vara vassare än Nordnet på den Svenska marknaden inte minst när det kommer till nöjda kunder, men även Avanzas kostnadseffektivitet är och har historiskt varit högre än Nordnets. Avanza är marknadsledande på skalbarhet och kostnadskontroll, vilket möjliggjorts av de senaste årens satsningar på att bygga ett av marknadens mest moderna IT-system. Trots en ökning av kundbasen med 26% och närmare dubbla handelsvolymer under 2015 så ökade rörelsekostnaderna med bara 10%.

Jag skrev tidigare om hur jag upplever att Nordnet på senare tid nästan tagit på sig ledartröjan genom att bland annat lansera Shareville, bolån för private banking-kunder med en ränta på 0,79%, men Avanza har svarat med ett antal vässade tjänster såsom att sänka superbolånets ränta till 0,79 och nu senast gratis courtage för nya sparare där det samlade sparandet understiger 50 000 kr. Erbjudandet från Avanza är med andra ord fortfarande i allra högsta grad konkurrenskraftigt vilket är en av huvudanledningarna till att nätmäklaren fortsätter att ta marknadsandelar.

Vad tycker du om Avanza och äger du aktien? Själv jag har initierat en position i konkurrenten Nordnet och kommer att öka ytterligare om kursen fortsätter nedåt enligt senare års säsongmönster.

Andra inlägg på liknande tema

Har tiden kommit ikapp denna utdelningsaristokrat?
Revidering av kurstak för Autoliv
Polaris lägger ner sitt varumärke Victory - Är bolagets satsning på motorcyklar på väg att misslycka...

Filed Under: Aktieanalys, Bolagsanalys, Bolagsspecifika inlägg Tagged With: aktieanalys, Analys, Avanza, Nordnet, Värdering

Comments

  1. Oskar says

    maj 12, 2016 at 9:25 e m

    En sak man ofta glömmer (men som du ändå tagit upp här) är varumärket.
    Det fästs oerhört lite vikt vid just varumärket i många ekonomiska analyser man läser på nätet. Varumärke är allt. Anledningen till att vi som konsumenter väljer andra produkter – och framförallt dyrare produkter – före alternativen.

    Jag har själv inget bra sätt att värdera varumärken. Men ett starkt varumärke i kombination med bra finanser i bolaget känns nästan alltid som ett framgångskoncept. Därför tycker jag man ska investera i de allra starkaste varumärkena.

    Av den anledningen äger jag Avanza, och inte Nordnet. Trots att jag håller med värderingen av dem båda som diskuteras just nu. Jag anser Avanza ha starkast varumärke och där vill jag vara ägare.

    Hur stor vikt lägger du vid varumärke generellt i analyser/inköp?

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      maj 12, 2016 at 10:26 e m

      Ja, varumärket är viktigt och lönsamma bolag har ofta starka varumärken, men lönsamhet och värdering väger tyngre i mina analyser. Ett bolag med starkt varumärke är inte intressant för mig om lönsamheten är dålig och priset högt.

      Mvh

      Svara
    • Björn Sackemark says

      april 19, 2020 at 4:23 e m

      Jag instämmer, både generellt om varumärkens värde och i det här fallet. Avanza som varumärke känns mer relevant än Nordnet.

      Jag är ingen ekonom och har heller ingen bra formel för att värdera varumärken. Att värdera dem subjektivt är däremot desto enklare. Fråga bara dig själv och eventuellt några olika vänner och bekanta runt dig.

      Svara
  2. Aktieingenjören says

    maj 14, 2016 at 9:50 f m

    Problemet med att värdera Avanzas varumärke är att jag inte kan tänka mig att det kan bli starkare. Man är ett fantastiskt bolag som dessutom har en stark aktiemarknad i ryggen och handlas till en värdering där man räknar med att dessa positiva förutsättningar ska fortsätta. Som aktiesparare är jag en nöjd Avanzakund men som investerare är inte Avanza ett bolag jag vill äga eftersom jag tror att vi har en cyklisk verksamhet som har vinden i ryggen just nu.

    Nordnet tycker jag därför är intressant eftersom de är billigare, mer diversifierade och rent logiskt borde kunna kopiera Avanzas affärsmodell men sprida den till hela den Nordiska marknaden.

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      maj 14, 2016 at 5:31 e m

      Håller med på alla punkter, kunde inte ha sagt det bättre själv.

      Svara
  3. Anders says

    maj 24, 2016 at 3:58 e m

    Äger Avanza sedan jag blev kund där 2003 🙂
    Har du läst SEB:S analys som blickar 14 år frammåt ?
    2016-05-20 11:38

    STOCKHOLM (Direkt) Avanza är ett mycket starkt långsiktigt köp-case, skriver SEB i en analys på fredagen och upprepar köp av nätmäklaren med en riktkurs på 420 kronor.

    Skulle nuvarande tillväxt hålla i sig fram till 2030, alltså 14 år framåt i tiden, ligger nuvarande aktiekurs 1,5 gånger det årets vinst.

    ”Kortsiktigt är Avanzas aktiekurs beroende av aktiemarknadens utveckling då det påverkar det förvaltade kapitalet och kundaktiviteten. På lång sikt ska dock Avanzas ständigt ökade kundbas och den demografiska förändringen leda till en substantiell ökning av det förvaltade kapitalet och i sin tur vinsten”, framhåller SEB.

    En fortsatt genomsnittlig kundtillväxt om 11,8 procent per år fram till 2030 ses av banken som ”trolig”. I kombination med att nuvarande 20- till 29-åringar under perioden väntas fyrfaldiga sina sparkapital, bedöms nätmäklarens andel av den totala svenska sparkapitalmarknaden ha ökat till 13 procent år 2030, från dagens 3 procent, enligt analysen.

    http://www.va.se/telegram-fran-direkt/?NewsId=2653707:6F50771A-9939-4A32-BC1C-CCA41BBCEF57

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      maj 24, 2016 at 8:54 e m

      Ja, Avanza är som sagt ett fint bolag till rätt pris, men jag skulle ta deras framåtblickande analys med en nypa salt. Tittar man tillräckligt långt fram i tiden och räknar på hög tillväxt kan man motivera vilket priser som helst. Osäkerheten i den prognos SEB gör får dock klassas som hög.

      Mvh

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste kommentarer

  • Angel om Nu är det väl ändå dags att sälja?
  • Langsiktig Investering om Nu är det väl ändå dags att sälja?

Populära inlägg

  • En närmare titt på kassaflöde från den löpande verksamheten efter förändring av rörelsekapital En närmare titt på kassaflödet från den löpande verksamheten
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • Hur hänger resultaträkning, kassaflödesanalys och balansräkning ihop? En närmare titt på hur kassaflödesanalys, resultat- och balansräkning hänger ihop
  • Låt dig inte luras av låga P/E-tal Låt dig inte luras av låga P/E-tal
  • Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan – risker med utdelningsinvestering
  • En närmare titt på kassaflödet från investeringsverksamheten Den viktigaste delen av kassaflödesanalysen
  • Förändring av rörelsekapital Betydelsen av förändrat rörelsekapital
  • Skanska Hur går det för Skanska? En kort genomgång och värdering
  • Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden
  • Låt dig inte luras av ditt genomsnittliga anskaffningsvärde Låt inte ditt GAV påverka dina investeringsbeslut
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • Pantautomat från Tomra En närmare titt på ytterligare ett norsk bolag – denna gång inom återvinnings- och sorteringsbranschen
  • Ränta-på-ränta effekten är som en snöboll som växer Spara långsiktigt och låt snöbollen göra jobbet
  • Hur ska jag agera nu när börsen faller? Hur ska jag agera nu när börsen faller?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Om du enbart fick välja ett värderingsmått – vilket skulle det vara?
  • Avkastning för den genomsnittlige Avanza kunden jämfört med SIX Return Index Dags för den genomsnittlige spararen att satsa på index istället för aktier?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Användbara tjänster när man letar efter nyckeltal
  • Vikten av att undvika permanent förlust av kapital Vikten av att undvika permanent förlust av kapital
  • Dåliga anledningar att sälja en aktie Dåliga skäl att sälja en aktie
  • Dotterbolaget Huntonits fabrik i Norge Byggma Group – En okänd utdelare med lågt värderat kassaflöde, välfylld kassa och stark huvudägare
  • Se till att få tillbaka den utländska källskatten
  • Vad äger egentligen Långsiktig Investering för aktier? Vilka aktier äger egentligen Långsiktig Investering?
  • Peter Lynch Är det dags att sälja nu?
  • Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Castellum möter Realty Income
  • Capacent En närmare titt på ytterligare en nordisk högutdelare – Capacent
  • Hennes & Mauritz H&M – Ett exempel på styrkor och svagheter hos den svenska ägarmodellen?
  • Flera mer eller mindre likaviktade sätt att slå OMXS30GI och OMXS30
  • Så här såg Avanzas site ut när det begav sig Analys av nätmäklaren Avanza
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • En utgift i samband med utveckling är inte alltid en kostnad En utgift är inte alltid en kostnad
  • Fördelning omsättning Coca Cola Analys av Coca Cola
  • En hiss från KONE En närmare titt på ett his(s)nande bolag från Finland – Hisstillverkaren KONE
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Nilörngruppen En intressant portföljkandidat på en överlag högt värderad börs
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Tjänsteutbud per land - Nordnet Nordnet börsens sämsta bolag? – fortsatt analys av Nordnets verksamhet
  • En av Polaris populära motorcyklar Victory 1200cc Analys av det Nordamerikanska bolaget Polaris Industries – Ett innovativt och lönsamt kvalitetsbolag med tillfälliga problem?
  • Balansräkningens utveckling - Fortum Fortum av idag – Ett bolag beroende av priset på el och Putins välvilja
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet

Etiketter

aktieanalys Aktieportfölj aktier Allmänt om investering Analys Atea Atlas Copco Beijer Alma Bevakningslistan BHP Billiton Bonheur Börsnedgång Castellum Chevron Coca Cola Data respons Deere & Co Fortum Fritt kassaflöde Försäljning Handelsbanken indexfonder Industrivärden Inköp Investeringskriterier Investeringsprocess investeringsstrategi Johnson and Johnson Kassaflödesanalys kvartalsrapport långsiktig sparande McDonalds Mekonomen Månadsrapport Nolato Peter Lynch Risk Sampo TeliaSonera Utdelning Utdelningsinvestering Utdelningsjämförelse Utdelningstillväxt Värdering Walmart

Sök på bloggen

Flest kommentarer

  • När är kvalitetsaktier rimligt prissatta?
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Se upp för hög källskatt på utdelningen i fallet Nova Scotia Bank
  • Hur ger man sitt barn ”rätt” ekonomiska förutsättningar?
  • Skjuter den som sparar livet framför sig?
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • När föddes ditt aktieintresse?
  • Hur många bolag består din utdelningsmaskin av?
  • Är kanadensiska storbanker något att ha?
  • De svenska storbankerna - SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken Svenska banker bland de mest lönsamma och välkapitaliserade i världen?
  • Har de gyllene bågarna förlorat sin lyster?
  • Fördelar med den amerikanska utdelningsmodellen?
  • Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar
  • Har tiden kommit ikapp denna utdelningsaristokrat?
  • Analys av världens största diversifierade råvarubolag
  • Rondvila i utdelarnas kamp Rondvila i utdelarnas kamp
  • Ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar-i-livet Tankar och funderingar kring att ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar i livet
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckligare? Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckliga?
  • Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Fortums senaste delårsrapport och lite egna funderingar
  • En investerares bekännelser del 1: Köp ett bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst En investerares bekännelser del 1: Köp bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst
  • Bättre än fågel i handen än tio i skogen
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Uppföljning av vår resa mot ekonomiskt oberoende Hur långt har vi kommit på vår resa mot ekonomiskt oberoende?

Arkiv

  • juli 2022 (1)
  • januari 2022 (1)
  • december 2021 (2)
  • december 2020 (1)
  • september 2020 (2)
  • mars 2020 (1)
  • oktober 2019 (1)
  • september 2019 (2)
  • juli 2019 (1)
  • juni 2019 (2)
  • maj 2019 (2)
  • april 2019 (1)
  • januari 2019 (2)
  • december 2018 (4)
  • november 2018 (4)
  • oktober 2018 (4)
  • september 2018 (5)
  • augusti 2018 (4)
  • juli 2018 (4)
  • juni 2018 (5)
  • maj 2018 (4)
  • april 2018 (4)
  • mars 2018 (5)
  • februari 2018 (4)
  • januari 2018 (4)
  • december 2017 (5)
  • november 2017 (4)
  • oktober 2017 (4)
  • september 2017 (5)
  • augusti 2017 (4)
  • juli 2017 (5)
  • juni 2017 (3)
  • maj 2017 (4)
  • april 2017 (5)
  • mars 2017 (4)
  • februari 2017 (4)
  • januari 2017 (6)
  • december 2016 (5)
  • november 2016 (7)
  • oktober 2016 (9)
  • september 2016 (4)
  • augusti 2016 (4)
  • juli 2016 (5)
  • juni 2016 (4)
  • maj 2016 (6)
  • april 2016 (6)
  • mars 2016 (4)
  • februari 2016 (7)
  • januari 2016 (6)
  • december 2015 (7)
  • november 2015 (8)
  • oktober 2015 (7)
  • september 2015 (6)
  • augusti 2015 (7)
  • juli 2015 (4)
  • juni 2015 (5)
  • maj 2015 (9)
  • april 2015 (10)
  • mars 2015 (10)
  • februari 2015 (11)
  • januari 2015 (12)
  • december 2014 (13)
  • november 2014 (15)
  • oktober 2014 (16)
  • september 2014 (11)
  • augusti 2014 (15)
  • juli 2014 (16)
  • juni 2014 (15)
  • maj 2014 (14)
  • april 2014 (17)
  • mars 2014 (18)
  • februari 2014 (15)

Kategorier

Disclaimer

På bloggen framför jag mina högst personliga åsikter och funderingar. Jag har som målsättning att inspirera och informera, men det kan förekomma faktafel och mina bedömningar kan vara mer eller mindre rätt. Alla som tar ekonomiska beslut baserat på vad som skrivs här på bloggen gör så på eget ansvar.



Det finns möjlighet för den som vill att kommentera det som skrivs här på bloggen, vilket jag uppskattar. Var och en har dock ett eget ansvarar för det man skriver och att man håller meningsutbytet på en respektfull och trevlig nivå. Jag kommer att radera kommentarer som uppenbart är kommersiella eller av kränkande natur.

Copyright © 2023 · Långsiktig Investering powered by: Magazine Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in