Långsiktig investering

- frihet genom passiv inkomst

  • Börja här
  • Investeringskriterier
  • Aktieanalyser
  • Utdelarnas kamp
  • Bevakningslista
  • Läslista
  • Aktieportfölj

Hur långt har vi kommit på vår resa mot ekonomiskt oberoende?

augusti 10, 2015 By Langsiktig Investering 19 Comments

En av mina läsare och tillika bloggkollega Sofokles fick mig att inse att det var ett tag sedan jag följde upp utvecklingen av vår passiva utdelningsinkomst. Detta inlägg kommer jag därför ägna åt att stämma av var vi är i förhållande till vårt långsiktiga sparmål. Först en kort bakgrund till varför vi sparar och vår slutgiltiga målsättning.

För mig och min familj är tid bland det dyrbaraste vi har. Tid är tillsammans med sann vänskap och kärlek för de flesta av oss begränsade resurser som är dyrbara. Vi har som målsättning att den passiva utdelningsinkomsten ska hjälpa oss att få mer kontroll över den viktiga resurs som tid är.

Så här är vårt långsiktigt mål för vårt sparande formulerat:
”Vår aktieportfölj genererar 2034 en passiv inkomst på motsvarande ca 535 000 kr per år vilken täcker våra årliga levnadskostnader.”

Tanken är inte att vi ska sitta och rulla tummarna om 19 år, utan att vi ska ha möjligheten om vi så önskar. Nyckelordet är i sammanhanget just möjlighet. Möjligheten att bo utomlands delar av året, möjligheten att jobba deltid eller möjligheten att engagera oss i egna intressen.

Är målet realistiskt eller inte? Jag vill tro det, men jag har samtidigt medvetet satt ribban högt då jag vet att resultatet som presteras blir högre än vid en mer modest målsättning.

Hur ska vi då nå vårt mål?
För att nå detta ambitiösa slutmål bygger vi i detta nu en kraftfull och alldeles egen utdelningsmaskin där varje kugge motsvaras av ett stabilt bolag som jobbar för att skapa fina förutsättningar för utdelningstillväxt långt in i framtiden. För varje år fram till 2034 har vi definierat delmål för att mäta maskinens effektivitet enligt grafen nedan.

Långsiktig målbild passiv utdelningsinkomst
Jag anser att den främsta framgångsfaktorn för att vi ska kunna nå våra delmål och vår slutgiltiga målsättning är ett regelbundet nysparande i stabila utdelningsaktier. Utdelningar som ges av stabila och lönsamma bolag växer generellt över tid. Med andra ord utnyttjar man som utdelningsinvesterare ränta-på-ränta-effekten bara genom att äga dessa bolag. Återinvesterar man sedan utdelningen regelbundet ökar ränta-på-ränta-effekten ytterligare!

Hur ligger vi då till i förhållande till vår målsättning?
Den passiva utdelningsinkomsten är i skrivande stund 21 330 kr eller nästan 1 780 kr fördelade månadsvis. Delmålet som ska vara uppnått vid årets slut är 22 800 – med andra ord har vi kommit en bit på vägen trots att nyinvesteringen har varit blygsam på grund av höga värderingar och utdelningssänkningen från Bonheur.

Utfall passiv utdelningsinkomst i förhållande till delmål
Jag har nämnt det tidigare, men det kan vara värt att nämna igen, att den passiva inkomsten motsvarar den nuvarande årliga utdelningen per aktie multiplicerat med det antal aktier vi äger. För att försöka förtydliga skillnaden ytterligare så motsvarar den passiva inkomsten i årstakt i månadsrapporterna vad vi skulle ha erhållit i utdelning om jag ägt samtliga aktier ett helt år.

Den passiva inkomsten täcker i nuläget ca 6 % av våra totala levnadsomkostnader eller med andra ord – för varje spenderad krona på ett år täcker vår passiva årsinkomst 6 öre.

Ett annat lite roligt sätt att följa upp hur långt vi kommit i vårt sparande är att testa vår nuvarande passiva inkomst köpkraft. Vår nuvarande utdelningsinkomst på 21 330 kr på årsbasis, räcker till bland annat följande:

  • Nästan tre månadshyror i vår nuvarande bostad.
  • 35 aktieköp a 599 kr (0,167% courtage) på den svenska börsen genom Avanza Bank.
  • Ungefär 30 restaurangbesök á 700 kr.
  • En riktig fin storbilds-tv.
  • Flygbiljetter med hotell till Cypern för hela familjen.
  • En rejäl soffa till vardagsrummet.
  • Och slutligen det mest värdefulla: ungefär 20 dagars betald ledighet som jag kan spendera med min familj.

Hur går det för er? Har du uppnått de sparmål ni satt upp hittills i år? Vad kan ni köpa för din passiva inkomst?

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Andra inlägg på liknande tema

Nytt inköp - En utdelningsaristokrat som påverkats negativt av oljepriset
Diversifiering - att vara ödmjuk inför det vi inte vet och en livlina när olyckan väl är framme
Våga vägra vara fullinvesterad

Filed Under: Investeringsstrategi, Långsiktig sparande, Uppföljning sparmål, Utdelning, Utdelningsinvestering Tagged With: Passiv inkomst, Utdelningsinvestering, Utdelningstillväxt

Comments

  1. aktienovisen says

    augusti 11, 2015 at 5:46 f m

    Vi nådde i veckan vår första mistolpe om 10 000:- kr i passiv inkomst och än är inte året slut 😀 ska bli sjukt kul att följa och se ifall ni kommer upp i en halb miljons passiv inkomst! Vore helt galet isf:D

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      augusti 11, 2015 at 4:29 e m

      Grattis, ni har kommit en bra bit på vägen! Ja, det är helt klart ett ambitiöst mål och mycket kan förändras på 19 år, men man ska som de säger sikta mot stjärnorna. Du är mer än välkommen att följa med på vår resa Aktienovisen!
      Nu får vi hålla tummarna för lite fler köplägen framöver så att vi får möjlighet att sätta likvider utanför aktiemarknaden i arbete!

      Svara
  2. Halle says

    augusti 11, 2015 at 8:59 f m

    Jag ligger något år före er just nu. Då är jag iof nästa fullt investerad. Men någonstans runt 50 000:- känns det som att snöbollen börjar rulla lite av sig självt. Då blir utdelningen en relativt stor del av nyinvesteringen… Det har varit tungt att jobba sig fram hit, så nästa år ska jag njuta av att se pengarna ticka in.
    Har en liknande graf som dig och ökningarna år för år sticker verkligen iväg… när man kommit en bit på vägen…

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      augusti 11, 2015 at 8:24 e m

      Kul att det går så bra för dig, alltid lika inspirerande med goda exempel! Jag blir alltid lika motiverad när jag tittar på grafen och ser hur utdelningstillväxten accelerar med tiden. Tack för att du delade med dig!

      Svara
  3. doncrisseSofokles- says

    augusti 11, 2015 at 3:41 e m

    Kul att bli omnämnd 🙂

    Ni ser ut att ha kommit en fin väg på er resa! Som du skriver är det viktigt att ha ett slutmål, men också med delmål!

    Jag lägger på ca 25 000 kr i utdelningar detta år och hoppas nå ca 30 000 kr 2016.
    Det ska bli riktigt kul att se när man VERKLIGEN märker av snöbollen och dess underbara effekt!

    Just keep focused and buy on regular basis (and on dips).

    /Sofokles

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      augusti 11, 2015 at 8:20 e m

      Tack själv för inspirationen! Jag hoppas också på köplägen framöver då vi har en ganska ansenlig mängd likvider som väntar utanför börsen på att få jobba. Riktigt starkt jobbat att nå 25 000 kr så tidigt i karriären!

      Svara
  4. Pengabloggen says

    augusti 11, 2015 at 10:49 e m

    Snygga grafer!

    Den förväntade utdelningen i vårt hushåll kommer att bli ca 24 000kr om jag varken tillför eller säljer av några nya aktier från dagens nivå.
    Sedan så har vi ett onoterat innehav som delar ut ca 50 000kr/år men det förutsätter att min fru jobbar kvar på just det företaget och det kommer hon säkerligen inte att göra livet ut:). Så därför redovisar jag den utdelningen endast som nysparande och ej som andel i utdelningsportföljen.

    Det tickar på sakta men säkert.

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      augusti 12, 2015 at 3:02 f m

      Roligt att graferna uppskattas, tycker det är lite för kul att sitta och pilla i Numbers. Härligt, då har ni kommit en bra bit på er resa. 50 000 kr per år i extra inkomst är inte fy skam. Du får se till att hon jobbar kvar så länge som möjligt.

      Precis som det ska – Slow and steady wins the race.

      Mvh

      Svara
      • Jesper says

        augusti 13, 2015 at 1:11 e m

        Hej,

        Tack för en mycket intressant blogg! Jag har fått upp ögonen lite mer för aktier senaste åren och ägnar nu mycket tid åt det. Jag har dock inte några speciella mål mer än att jag vill bygga upp en bra ekonomi på lång sikt. Jag skulle vilja styra upp målen lite tydligare och undrar därför hur ni gör en sån här graf? skulle du kunna förklara lite hur du räknar ut utdelningsinkomsten så långt framåt? t.ex. vad det baseras på.. investeringar månadsvis, börsens index osv.

        Mvh Jesper

        Svara
        • Langsiktig Investering says

          augusti 15, 2015 at 3:24 f m

          Hej Jesper, kul att du uppskattar bloggen och att du vill ta ditt sparande ett steg längre. Jag skrev för en tid sedan följande inlägg som övergripande beskriver målformuleringsprocessen. När jag sedan räknade fram hur stor vår passiva inkomst behöver vara för att täcka våra omkostnader (i vårt fall 535 000 kr) beräknade jag hur stor utdelningstillväxten behöver vara vid en viss direktavkastning för att vi ska nå vårt mål om 20 år (535 000 kr). Tabellen som finns under sparmål i huvudmenyn är resultatet av dessa beräkningar.
          Jag hade tidigare som ambition att göra en mall för själva uträkningarna och publicera densamma, men det var mer komplicerat än jag från början tänkt mig och sedan dess har jag inte riktigt haft tid. Kanske får bli ett inlägg längre fram kring själva kalkylbladet.

          Mvh

          Svara
  5. Ruter says

    augusti 12, 2015 at 2:55 e m

    Kul att se att det går bra för er 🙂

    Blir desto mer och mer sugen att helt gå på DGI investering eftersom tiden för aktier minskar,så minskar även tiden att gråtta ner sig i lite mer obskyrra bolag eller värdecase även om det är kul när man hittar bolag som passar in i båda kategorier. Får själv in runt 15k under ett år vilket täcker utgifter för två månader vilket är väldigt trevligt att ha i ryggen som student (viserligen även varför utgifterna är lägre). Skrev ett inlägg häromdagen ( http://rutersinvesteringar.blogspot.se/2015/08/manadskop-och-sdrip.html ) om att återinvestera utdelningar och ser fram emot när utdelningarna man återinvesterar uppgår till några tusen likt Divdend Mantra och DH

    Lägger du utdelningar på hög nu eller fortsätter långsamt öka i befintliga innehav?.

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      augusti 13, 2015 at 1:57 f m

      Tack Ruter! Bra jobbat själv, inte alls dåligt med tanke på din unga ålder. Intressant upplägg, ska läsa ditt inlägg i ämnet. Bara genom att investera i bolag som delat ut i många år och som har ökat utdelningen över tid kommer man långt.
      Tycker att du gör ett bra jobb när du väl har tid att titta på bolag. Har blivit lite intresserad av Atea efter att du och Aktieingenjören skrivit om bolaget.

      Jag hade gärna återinvesterat utdelningen direkt, men tyvärr går det mesta av utdelningarna och nyspar till räntor för tillfället. Jag har dock ökat i ett bolag som jag tänkte återkomma till i ett inlägg. Finns en annars en del intressant som sjunkit i pris på grund av det lägre oljepriset, men annars är många bolag ”dyra” just nu.

      Svara
  6. Anonym says

    augusti 12, 2015 at 10:37 e m

    Tjena!
    Grymt att se och läsa om dina framgångar, jag är övertygad om att du kommer att nå ditt mål! Lycka till!

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      augusti 13, 2015 at 2:03 f m

      Tack och kul att höra att du uppskattar bloggen! Du är mer än välkommen att följa med på vår resa. Har du några frågor eller funderingar är det bara att lämna en kommentar eller maila.

      Mvh

      Svara
  7. Niklas says

    augusti 13, 2015 at 3:06 e m

    Först ock främst får jag tacka för en bra blogg! Du är grym och din målmedvetenhet inspirerar!

    Själv ligger jag på strax under 20 000kr i årlig utdelning. Jag har dock höjt upp mitt månadssparande till 16 000kr vilket är mkt för mig, så förhoppnigsvis så går det lite snabbare nu.Portföljen ligger strax under 500K dock så har jag en del i ränta just nu som kan placeras ut.

    Hur stor är portföljen nu och ligger du bara i aktier? Eller har du likvider eller räntepapper som du kan köra in vid en sättning?

    Jag skulle gärna vilja höra ett blogginlägg om din marknadsyn just nu. T e x skall man månadsspara i aktier eller skall man avvakta sättning. Jag vet att du berört detta förut men det känns angeläget att lyfta igen med tanke på marknadsläget.

    Med vänlig hälsning, Niklas

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      augusti 15, 2015 at 3:47 f m

      Hej Niklas, roligt att höra att du uppskattar bloggen! Bra jobbat, med det spartempot kommer du gå om oss. 🙂
      Jag har valt att inte redovisa portföljens exakta storlek på senare tid, men ca 50% finns utanför börsen och portföljens direktavkastning är lite mer än 5% i nuläget.

      Jag tror på att köpa aktier kontinuerligt och sprida ut köpen över tid snarare än att försöka tajma den samma. Ett nytt inlägg i ämnet ska jag nog kunna ordna. Jag skrev annars ett inlägg där jag hänvisar till en ”studie” som visar på vikten av att befinna sig på börsen långsiktigt snarare än att vänta utanför och försöka tajma marknaden.

      Mvh

      Svara
  8. Olf says

    augusti 16, 2015 at 7:48 f m

    Hej, vad är er faktiska sammanlagda (vilka pengar har kommit in minus skatt) utdelning i år? Jag menar då pengar som faktiskt kan användas. För min egen del så ligger jag idag på 35326kr före skatt och pga utländsk skatt så har jag 30339kr kvar vilket är vad jag använt till återinvestering.

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      augusti 17, 2015 at 4:40 f m

      Ca 19 000 kr innan skatt och ca 16 000 kr efter skatt hittills i år. Grattis till den fina utvecklingen

      Svara
  9. Angel says

    augusti 21, 2015 at 2:55 e m

    Bloggen tillsammans med övriga läsares kommentarer är verkligen inspirerande. Är grymt imponerad av allas sparande och målmedvetenhet!

    Tack!

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste kommentarer

  • Angel om Nu är det väl ändå dags att sälja?
  • Langsiktig Investering om Nu är det väl ändå dags att sälja?

Populära inlägg

  • En närmare titt på kassaflöde från den löpande verksamheten efter förändring av rörelsekapital En närmare titt på kassaflödet från den löpande verksamheten
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • Hur hänger resultaträkning, kassaflödesanalys och balansräkning ihop? En närmare titt på hur kassaflödesanalys, resultat- och balansräkning hänger ihop
  • Låt dig inte luras av låga P/E-tal Låt dig inte luras av låga P/E-tal
  • Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan – risker med utdelningsinvestering
  • En närmare titt på kassaflödet från investeringsverksamheten Den viktigaste delen av kassaflödesanalysen
  • Förändring av rörelsekapital Betydelsen av förändrat rörelsekapital
  • Skanska Hur går det för Skanska? En kort genomgång och värdering
  • Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden
  • Låt dig inte luras av ditt genomsnittliga anskaffningsvärde Låt inte ditt GAV påverka dina investeringsbeslut
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • Pantautomat från Tomra En närmare titt på ytterligare ett norsk bolag – denna gång inom återvinnings- och sorteringsbranschen
  • Ränta-på-ränta effekten är som en snöboll som växer Spara långsiktigt och låt snöbollen göra jobbet
  • Hur ska jag agera nu när börsen faller? Hur ska jag agera nu när börsen faller?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Om du enbart fick välja ett värderingsmått – vilket skulle det vara?
  • Avkastning för den genomsnittlige Avanza kunden jämfört med SIX Return Index Dags för den genomsnittlige spararen att satsa på index istället för aktier?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Användbara tjänster när man letar efter nyckeltal
  • Vikten av att undvika permanent förlust av kapital Vikten av att undvika permanent förlust av kapital
  • Dåliga anledningar att sälja en aktie Dåliga skäl att sälja en aktie
  • Dotterbolaget Huntonits fabrik i Norge Byggma Group – En okänd utdelare med lågt värderat kassaflöde, välfylld kassa och stark huvudägare
  • Se till att få tillbaka den utländska källskatten
  • Vad äger egentligen Långsiktig Investering för aktier? Vilka aktier äger egentligen Långsiktig Investering?
  • Peter Lynch Är det dags att sälja nu?
  • Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Castellum möter Realty Income
  • Capacent En närmare titt på ytterligare en nordisk högutdelare – Capacent
  • Hennes & Mauritz H&M – Ett exempel på styrkor och svagheter hos den svenska ägarmodellen?
  • Flera mer eller mindre likaviktade sätt att slå OMXS30GI och OMXS30
  • Så här såg Avanzas site ut när det begav sig Analys av nätmäklaren Avanza
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • En utgift i samband med utveckling är inte alltid en kostnad En utgift är inte alltid en kostnad
  • Fördelning omsättning Coca Cola Analys av Coca Cola
  • En hiss från KONE En närmare titt på ett his(s)nande bolag från Finland – Hisstillverkaren KONE
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Nilörngruppen En intressant portföljkandidat på en överlag högt värderad börs
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Tjänsteutbud per land - Nordnet Nordnet börsens sämsta bolag? – fortsatt analys av Nordnets verksamhet
  • En av Polaris populära motorcyklar Victory 1200cc Analys av det Nordamerikanska bolaget Polaris Industries – Ett innovativt och lönsamt kvalitetsbolag med tillfälliga problem?
  • Balansräkningens utveckling - Fortum Fortum av idag – Ett bolag beroende av priset på el och Putins välvilja
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet

Etiketter

aktieanalys Aktieportfölj aktier Allmänt om investering Analys Atea Atlas Copco Beijer Alma Bevakningslistan BHP Billiton Bonheur Börsnedgång Castellum Chevron Coca Cola Data respons Deere & Co Fortum Fritt kassaflöde Försäljning Handelsbanken indexfonder Industrivärden Inköp Investeringskriterier Investeringsprocess investeringsstrategi Johnson and Johnson Kassaflödesanalys kvartalsrapport långsiktig sparande McDonalds Mekonomen Månadsrapport Nolato Peter Lynch Risk Sampo TeliaSonera Utdelning Utdelningsinvestering Utdelningsjämförelse Utdelningstillväxt Värdering Walmart

Sök på bloggen

Flest kommentarer

  • När är kvalitetsaktier rimligt prissatta?
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Se upp för hög källskatt på utdelningen i fallet Nova Scotia Bank
  • Hur ger man sitt barn ”rätt” ekonomiska förutsättningar?
  • Skjuter den som sparar livet framför sig?
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • När föddes ditt aktieintresse?
  • Hur många bolag består din utdelningsmaskin av?
  • Är kanadensiska storbanker något att ha?
  • De svenska storbankerna - SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken Svenska banker bland de mest lönsamma och välkapitaliserade i världen?
  • Har de gyllene bågarna förlorat sin lyster?
  • Fördelar med den amerikanska utdelningsmodellen?
  • Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar
  • Har tiden kommit ikapp denna utdelningsaristokrat?
  • Analys av världens största diversifierade råvarubolag
  • Rondvila i utdelarnas kamp Rondvila i utdelarnas kamp
  • Ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar-i-livet Tankar och funderingar kring att ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar i livet
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckligare? Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckliga?
  • Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Fortums senaste delårsrapport och lite egna funderingar
  • En investerares bekännelser del 1: Köp ett bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst En investerares bekännelser del 1: Köp bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst
  • Bättre än fågel i handen än tio i skogen
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Uppföljning av vår resa mot ekonomiskt oberoende Hur långt har vi kommit på vår resa mot ekonomiskt oberoende?

Arkiv

  • juli 2022 (1)
  • januari 2022 (1)
  • december 2021 (2)
  • december 2020 (1)
  • september 2020 (2)
  • mars 2020 (1)
  • oktober 2019 (1)
  • september 2019 (2)
  • juli 2019 (1)
  • juni 2019 (2)
  • maj 2019 (2)
  • april 2019 (1)
  • januari 2019 (2)
  • december 2018 (4)
  • november 2018 (4)
  • oktober 2018 (4)
  • september 2018 (5)
  • augusti 2018 (4)
  • juli 2018 (4)
  • juni 2018 (5)
  • maj 2018 (4)
  • april 2018 (4)
  • mars 2018 (5)
  • februari 2018 (4)
  • januari 2018 (4)
  • december 2017 (5)
  • november 2017 (4)
  • oktober 2017 (4)
  • september 2017 (5)
  • augusti 2017 (4)
  • juli 2017 (5)
  • juni 2017 (3)
  • maj 2017 (4)
  • april 2017 (5)
  • mars 2017 (4)
  • februari 2017 (4)
  • januari 2017 (6)
  • december 2016 (5)
  • november 2016 (7)
  • oktober 2016 (9)
  • september 2016 (4)
  • augusti 2016 (4)
  • juli 2016 (5)
  • juni 2016 (4)
  • maj 2016 (6)
  • april 2016 (6)
  • mars 2016 (4)
  • februari 2016 (7)
  • januari 2016 (6)
  • december 2015 (7)
  • november 2015 (8)
  • oktober 2015 (7)
  • september 2015 (6)
  • augusti 2015 (7)
  • juli 2015 (4)
  • juni 2015 (5)
  • maj 2015 (9)
  • april 2015 (10)
  • mars 2015 (10)
  • februari 2015 (11)
  • januari 2015 (12)
  • december 2014 (13)
  • november 2014 (15)
  • oktober 2014 (16)
  • september 2014 (11)
  • augusti 2014 (15)
  • juli 2014 (16)
  • juni 2014 (15)
  • maj 2014 (14)
  • april 2014 (17)
  • mars 2014 (18)
  • februari 2014 (15)

Kategorier

Disclaimer

På bloggen framför jag mina högst personliga åsikter och funderingar. Jag har som målsättning att inspirera och informera, men det kan förekomma faktafel och mina bedömningar kan vara mer eller mindre rätt. Alla som tar ekonomiska beslut baserat på vad som skrivs här på bloggen gör så på eget ansvar.



Det finns möjlighet för den som vill att kommentera det som skrivs här på bloggen, vilket jag uppskattar. Var och en har dock ett eget ansvarar för det man skriver och att man håller meningsutbytet på en respektfull och trevlig nivå. Jag kommer att radera kommentarer som uppenbart är kommersiella eller av kränkande natur.

Copyright © 2023 · Långsiktig Investering powered by: Magazine Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in