Långsiktig investering

- frihet genom passiv inkomst

  • Börja här
  • Kriterier
  • Analyser
  • Utdelarnas kamp
  • Passiv inkomst
  • Bevakningslista
  • Läslista
  • Aktieportfölj

Är Nordnet det bättre alternativet för handel med utländska aktier?

juni 16, 2015 By Langsiktig Investering 18 Comments

Jag har relativt nyligen tittat närmare på Avanzas nya courtageklasser i ett inlägg för att se vilken klass som passar mig bäst och jag tänkte att det kunde vara läge att göra detsamma för Nordnet. För att vara på säkra sidan vill jag även denna gång påpeka att inlägget är skrivet på mitt eget intiativ.
Nordnet

Till min glädje upptäckte jag genom bloggaren Petrusko att Nordnet i dagarna sänkt courtaget för amerikanska aktier till 29 kr vilket är trevliga nyheter för oss som vill handla regelbundet med mindre belopp. När jag sedan läste vidare på Nordnet såg jag även att man sänkt courtage för Nordiska aktier till 1 kr! Detta betyder att vi nu kan köpa aktier på samtliga de Nordiska börserna för så lite som 400 kr per affär och betala 0,025% i courtage.

Nedan ser ni de courtageklasser som Nordnet erbjuder i dagsläget.

Courtageklasser - Nordnet

Jag kommer att välja Mini av samma anledning som jag redogjorde för i min genomgång av Avanzas courtageklasser. Nordnet har också en smidig funktion på sin hemsida kallad courtagekollen som hjälper dig att hitta vilken courtageklass som passar dig bäst, något som jag har saknat hos Avanza. 

Courtagekollen - Nordnet

I och med den nya prismodellen har två helt nya markander öppnat sig för oss som handlar med mindre belopp, nämligen Tyskland och Kanada där också courtaget sänks till 29 kr. Det som lockar mig främst på den tyska börsen är försäkringsbolag såsom Munich Re med en direktavkastning på 4,72%, Allianz 4,82%, Hannover Re 4,84% och återförsäkringsbolaget Talanx med en direktavkastning på 4,51%. Flera av de tyska sak- och återförsäkringsbolagen tillhör Europas största och mest lönsamma. 

På den Kanadensiska marknaden finns, som jag tidigare skrivit om, ett antal intressanta banker som jag nu kan äga direkt istället för indirekt genom de ADR:er som finns noterade på NYSE. Om jag är intresserad av att veta vilka avgifter som tillkommer vid ägarskap av ADR:er på marknader som fortfarande är för dyra (enligt mig) för direktägande är Nordnet ganska bra på att uppge vilka avgifter som kan tänkas tillkomma. På Nordnets hemsida kan man läsa att följande avgift generellt sett tillkommer: 0,005-0,05 USD per innehavd ADR. 


Jag var på väg att skriva att Nordnet är den för tillfället mest attraktiva alternativet av de två nätmäklarna när det kommer till utländska aktier, men efter att Avanza idag sänkt minicourtaget till 1 USD för amerikanska aktier och till 1 CAD för kanadensiska är jag inte lika säker! Det får kanske bli ett ytterligare inlägg i ämnet längre fram. 
Nordnets prismodell är i vilket fall en tydlig utmaning till Avanza som hittills gått i bräschen av de två när det kommer till utbud och courtage. Det ska bli spännande att se hur tävlingen fortsätter och oavsett utgång är det vi som konsumenter som är vinnare.

Är ni lika exalterade som jag över de senaste dagarnas prissänkningar och finns det något särskilt bolag eller bransch som lockar i Tyskland eller Kanada?

Dela det här:

  • Twitter
  • Facebook

Filed Under: Långsiktig sparande, Sparformer Tagged With: Allmänt om investering, Courtage, Nordnet

Comments

  1. Anonym says

    juni 17, 2015 at 2:30 f m

    You lucky bastards. Nordnet Finland still offers outrageously high prices (due to lack of proper competition). E.g. minimum commission to Nordic countries is 10e irrespective of trading frequency. US and Germany minimum price is 15e. God damn it… I hate Nordnet for this.

    Svara
    • Långsiktig investering says

      juni 18, 2015 at 3:16 e m

      Ja, vi i Sverige har turen att Nordnet har Avanza Bank som konkurrent som bidrar till prispressen.

      Svara
  2. Anonym says

    juni 17, 2015 at 5:27 f m

    I love this great Finnish comment! No sugar coating, just truth! 🙂

    Svara
    • Långsiktig investering says

      juni 18, 2015 at 3:17 e m

      Ja, den var väldigt rak på sak 🙂

      Svara
  3. Anonym says

    juni 17, 2015 at 9:27 f m

    Anonyme ovan förstår svenska, då kan jag tipsa om att det går bra att bli kund både hos den nya spelaren Degiro, samt Avanza och Nordnet förstås, även om man är "Utlandsbosatt privatperson", så här informerar Avanza på sin hemsida, länk (Nordnet och Degiro återfinns längre ned)
    https://www.avanza.se/kundservice/kundservice/fragor-svar/konto-avtal/Utomlandsbosatt.html

    "
    Det går bra att öppna ett konto hos oss även om du är bosatt utomlands om du bor inom EU/EES. Dessvärre kan vi inte ta emot nya kunder som är bosatta utanför EU/EES då vi inte kan kontrollera personliga uppgifter för personer på samma vis om man bor utanför EU/EES.

    Om man vill öppna ett konto som utlandsbosatt så behöver man tillsammans med kontoavtalet inkomma med följande.

    1. En fotokopia av kontoinnehavarens legitimation.

    2. Kopia på officiellt dokument, utfärdat i skattelandet på engelska eller svenska, som bekräftar din folkbokföringsadress. Exempelvis elräkning, telefonräkning eller lönespecifikation där din adress finns utskriven. Vänligen markera denna adress på dokumentet.

    3. TIN (Tax Identification Number, i vissa länder även kallat social insurance number). Vänligen markera detta nummer. Då vissa länder inte har något sådant går det i dessa fall lika bra med en kopia på ditt svenska pass.

    4. Kundkännedomsblankett för privatpersoner. Denna hittar du i samma pdf-fil som kontoavtalet.

    5. Blanketten PEP (politically exposed person).

    Observera att dokumentkopia 1-3 ska äkthetsintygas (vidimeras) av två oberoende personer. Utöver namnteckning ska namnförtydligande, personnummer och telefonnummer anges för personerna som vidimerar. Notera att vidimeringarna ska vara i original på samma dokument som kopian.

    Tänk även på att man kund hos oss måste ha ett bankkonto på en annan svensk bank vid eventuella uttag från kontot då vi endast genomför uttag till konton på svenska banker som ägs av samma person som hos oss.

    När vi fått in samtliga handlingar som bekräftar den utländska adressen aktiverar vi kontot och sparandet kan påbörjas. Ytterligare konton kan därefter öppnas direkt i inloggat läge på sajten.

    Flyttat utomlands
    Kompletteringarna ovan behöver man även inkomma med om man har flyttat utomlands och för att vi ska debitera korrekt skatt på dina konton.

    Om du har ett ISK-konto och bosätter dig utomlands så ändras kontot till ett vanligt aktie-och fondkonto skattemässigt. Vilket innebär att kontot inte längre kommer schablonbeskattas.
    "
    För Nordnet anges att, länk
    https://www.nordnet.se/kundservice/start/bli-kund-och-oppna-konto/ny-kund.html

    "
    Kan jag som utländsk medborgare eller bosatt i utlandet öppna depå?

    Aktie- och fonddepå

    Utländska medborgare och svenska medborgare bosatta i utlandet kan (gäller ej USA, se separat fråga) öppna en aktie- och fonddepå hos oss. Följande handlingar måste inkomma vid ansökan:

    Depå-/kontoavtallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
    En vidimerad kopia av godkänt pass
    Skattebevis som styrker att du bor och skattar utomlands, t.ex. lönespecifikation. Ditt namn och adress måste framgå.
    Kundkännedom – Privatpersonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
    "

    Degiro anger priser och allt på finska, länk:
    https://www.degiro.fi/hinnat.html

    Lycka till, finska vän

    Svara
    • Anonym says

      juni 18, 2015 at 2:34 f m

      To open an account as a non-Swedish person in Avanza still requires a Swedish bank account (for withdrawals). And this is not free.

      I read from somewhere that Degiro does not purchase actual shares. This is why they are so cheap. Besides I would not dare to transfer my whole portfolio (over 100k €) to Degiro.

      IB is a cheap broker but it charges a minimum monthly fee.

      Therefore, the outcome is that Nordnet Finland is still the cheapest option for me. But I still consider it highly unfair that Nordnet is milking its Finnish customers and assumes that they are so stupid. (I hope someone from Nordnet's management floor is reading this).

      Svara
    • Rilak says

      juni 18, 2015 at 5:46 f m

      Actually, opening a Swedish bank account is quite often totally free. Companies like Länsförsäkringar or Skandiabanken provide an internet bank for free (debit/credit card connected to it costs money). You might have difficulty opening an account online though (no Swedish Bank ID), so you would have to resort to opening an account in person (possibly by snail mail, or finding a bank with offices in both Sweden and Finland, with no fees). And also paying the spread when converting money between EUR and SEK (there will be no fixed fee for SEPA payments, except the exchange rate).

      Svara
    • Långsiktig investering says

      juni 18, 2015 at 3:25 e m

      Tack för att ni tagit er tid för att hjälpa vår finska vän. Jag kan tyvärr inte på rak arm bidra med några råd i frågan då jag inte känner till den finska marknaden. Kanske kan Avanza Bank vara en väg att gå som skribenterna ovan är inne på.

      Mvh

      Svara
    • Anonym says

      juni 18, 2015 at 3:41 e m

      De flesta som kommenterar bland ekonomibloggarna gör det för att de vill ha råd och tips och för att klara ut något eller några frågetecken.
      Vår anonyme finska vän ovan verkar inte vara av den sorten, han verkar vara intresserad av att klaga och inte av att försöka lösa en frågeställning. Det är kanske det som finsk sisu innebär, vad vet jag som svensk?
      Antagligen missförstod jag hans inlägg, nåväl, förhoppningsvis ska det inte hända igen.

      Svara
  4. Rilak says

    juni 17, 2015 at 3:15 e m

    Avanza sänkte mini-courtage till 1 USD, 1 CAD, 1 NOK, 1 DKK, 1 EUR (Finland). Stackars mina finska aktier som inte blev billigare. Välkomnar dock den enorma skillnaden i courtage Kanada. Det finns knappt någon anledning till att inte månadsspara 3 st BRK.B nu 🙂

    Det är rätt att Nordnet är billigare på Tyskland… Men jag vet inte om jag orkar utöka min depå där bara för Tyskland.

    Jag hade tänkt handla på degiro mer då de införde ISK. Men de är knappt billigare än Avanza med tanke på utländsk källskatt (de har billigare valuta, billigare courtage). Kanske BRK.B hos degiro? De ger ändå ingen utdelning.

    Svara
    • Anonym says

      juli 31, 2015 at 12:25 e m

      Skattereglerna är samma oavsett vilken bank du använder.

      Om det dragits utländsk källskatt, ska du uppge det när du lämnar in din deklaration till Riksskatteverket så att källskatten avräknas. Avanza och Nordnet gör detta automatiskt så att man slipper tänka på det. Om inte Degiro gör detta automatiskt, är det bara att själv lämna in uppgiften till Riksskatteverket.

      Om det ska dras utländsk källskatt, bestäms skattenivån av internationella avtal som fastställer vilken nivå som gäller. I vissa fall dras för hög skatt. Då får man kontakta skatteverket i källstaten och begära återbetalning. Det är möjligt att Avanza+Nordnet hanterar rätt källskatt automatiskt i länder där Degiro inte hanterar detta.

      Svara
  5. Anonym says

    juni 17, 2015 at 4:29 e m

    Re Rilak

    För Degiro anger de att valutaspreaden är 0,1% Avanza & Nordnet anger sina till 0,5%. Billigare hos Ava & NoN??
    Degiro:
    "Automatisk valutaväxling via AutoFx Trader: Detta alternativ är förvalt och innebär att valutaväxling sker automatiskt för den summa som krävs för transaktionen i USD. Priset för detta alternativ är 0,10 % av transaktionsbeloppet."

    Utländsk källskatt i ISK kvittas mot schablonintäkten vid deklarationsdags. Hög total utdelning i tex amerikanska aktier, som det dras 15% skatt på, kvittas mot schablonskatt som sagt. Blir det underskott så kvittas det mot andra kapitalinkomster. SKV säger även att det finns möjlighet att få tillbaka dragen källskatt som överstiger schablonskatten och övrig kvittningsbara inkomster. Googla SKV + ISK

    Svara
    • Rilak says

      juni 17, 2015 at 8:49 e m

      1. DeGiro anger inte en valutaspread på 0.1%. De anger en avgift på 0.1%, vilket alltså motsvarar en spread på 0.2%. De tar även ut en depåavgift per år och land som motsvarar max 0.25% av depåns värde (mindre om du har mer än leksakspengar hos dem, men värt att notera; har man norden, tyskland, usa, och kanada betalar man 15€ om året för någonting som är gratis på de flesta ställen).

      2. Avdrag är inte samma sak som avräkning. Med KF fixar AZA/NON med återbetalning av källskatt. Inga krav på att man ska ha hög schablonintäkt, låga utländska utdelningar, eller ha ett obelånat hus.

      Svara
  6. Anonym says

    juni 18, 2015 at 3:34 e m

    1a/ Aza & NoN har valutaspread på 0,25% på ISK, dvs mer än Degiro. Det är billigare,
    1b/ Degiro tar som du säger ut en årsavgift per utnyttjad marknad, 2,50 euro per marknadsplats utanför Sverige. Om du bara innehar köpta aktier och alltså vare sig köper eller säljer under ett år tas ingen årsavgift ut. Passiv portfölj kostar alltså inget. Det kanske inte passar dig och din investeringsstil men det passar mig och garanterat väldigt många fler än mig.
    Det innebär alltså att det bara är att kontrollera hur stora avgifterna är på de marknaderna för de aktiemäklare som kan vara intressanta för dig. Att aktivitet kostar det vet vi och det gör det hos alla aktiemäklare, frågan är hur mycket. Passivitet vill vi ju inte gärna betala för, inte jag iallafall.

    2 Degiro erbjuder inte Kapitalförsäkring, det är helt riktigt.

    Svara
    • Långsiktig investering says

      juni 20, 2015 at 7:14 f m

      Tack för att ni tar er tid och delar med er av vad ni har för erfarenhet av och information om Degiro. Kan varken bekräfta eller dementera er bild av bolaget, men jag är positivt inställd till alla nya aktörer som på något sätt kan utmana de gamla vargarna och motivera dem att utveckla sina respektive verksamheter ytterligare.

      Svara
  7. Anonym says

    juni 20, 2015 at 12:12 e m

    "400 kr per affär och betala 0,025% i courtage" . Det ska vara 0,25%.

    Svara
  8. morr says

    juli 29, 2015 at 2:53 e m

    Värt att notera är att om en vill ha aktier som behöver handlas med telefonmäklare så tar Avanza ut en stor courtage för det medans Nordnet nyligen sänkte den till att vara samma som vid näthandel. Alltså 1$, 1CAD (eller %) osv.

    Svara
    • Langsiktig Investering says

      juli 30, 2015 at 3:55 f m

      Intressant! Tack för att du delade med dig. Jag har konton hos bägge nätmäklare för att utnyttja deras respektive styrkor.

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste kommentarer

  • Daniel H. Komarica om Hur gör du för att inte sälja?
  • Langsiktig Investering om Hur gör du för att inte sälja?

Populära inlägg

  • En närmare titt på kassaflöde från den löpande verksamheten efter förändring av rörelsekapital En närmare titt på kassaflödet från den löpande verksamheten
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan – risker med utdelningsinvestering
  • Låt dig inte luras av låga P/E-tal Låt dig inte luras av låga P/E-tal
  • Hur hänger resultaträkning, kassaflödesanalys och balansräkning ihop? En närmare titt på hur kassaflödesanalys, resultat- och balansräkning hänger ihop
  • Förändring av rörelsekapital Betydelsen av förändrat rörelsekapital
  • En närmare titt på kassaflödet från investeringsverksamheten Den viktigaste delen av kassaflödesanalysen
  • Skanska Hur går det för Skanska? En kort genomgång och värdering
  • Pantautomat från Tomra En närmare titt på ytterligare ett norsk bolag – denna gång inom återvinnings- och sorteringsbranschen
  • Ränta-på-ränta effekten är som en snöboll som växer Spara långsiktigt och låt snöbollen göra jobbet
  • Hur ska jag agera nu när börsen faller? Hur ska jag agera nu när börsen faller?
  • Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • Vikten av att undvika permanent förlust av kapital Vikten av att undvika permanent förlust av kapital
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Användbara tjänster när man letar efter nyckeltal
  • Låt dig inte luras av ditt genomsnittliga anskaffningsvärde Låt inte ditt GAV påverka dina investeringsbeslut
  • Avkastning för den genomsnittlige Avanza kunden jämfört med SIX Return Index Dags för den genomsnittlige spararen att satsa på index istället för aktier?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Om du enbart fick välja ett värderingsmått – vilket skulle det vara?
  • Dåliga anledningar att sälja en aktie Dåliga skäl att sälja en aktie
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Castellum möter Realty Income
  • Peter Lynch Är det dags att sälja nu?
  • Dotterbolaget Huntonits fabrik i Norge Byggma Group – En okänd utdelare med lågt värderat kassaflöde, välfylld kassa och stark huvudägare
  • Vad äger egentligen Långsiktig Investering för aktier? Vilka aktier äger egentligen Långsiktig Investering?
  • Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest
  • Se till att få tillbaka den utländska källskatten
  • Capacent En närmare titt på ytterligare en nordisk högutdelare – Capacent
  • Så här såg Avanzas site ut när det begav sig Analys av nätmäklaren Avanza
  • Hennes & Mauritz H&M – Ett exempel på styrkor och svagheter hos den svenska ägarmodellen?
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Nilörngruppen En intressant portföljkandidat på en överlag högt värderad börs
  • Flera mer eller mindre likaviktade sätt att slå OMXS30GI och OMXS30
  • Tjänsteutbud per land - Nordnet Nordnet börsens sämsta bolag? – fortsatt analys av Nordnets verksamhet
  • En hiss från KONE En närmare titt på ett his(s)nande bolag från Finland – Hisstillverkaren KONE
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Fördelning omsättning Coca Cola Analys av Coca Cola
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • Balansräkningens utveckling - Fortum Fortum av idag – Ett bolag beroende av priset på el och Putins välvilja
  • Min aktieportfölj Ytterligare två aktieinnehav
  • Sent ska syndaren vakna - mitt investeringsmisstag i TeliaSonera Sent ska syndaren vakna – min investering i TeliaSonera
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • En av Polaris populära motorcyklar Victory 1200cc Analys av det Nordamerikanska bolaget Polaris Industries – Ett innovativt och lönsamt kvalitetsbolag med tillfälliga problem?
  • Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte

Etiketter

aktieanalys Aktieportfölj aktier Allmänt om investering Analys Atea Atlas Copco Bank of Nova Scotia Beijer Alma Bevakningslistan BHP Billiton Bonheur Börsnedgång Castellum Chevron Coca Cola Data respons Deere & Co Fortum Fritt kassaflöde Försäljning Handelsbanken indexfonder Industrivärden Inköp Investeringskriterier Investeringsprocess investeringsstrategi Johnson and Johnson Kassaflödesanalys kvartalsrapport långsiktig sparande McDonalds Mekonomen Månadsrapport Nolato Risk Sampo TeliaSonera Utdelning Utdelningsinvestering Utdelningsjämförelse Utdelningstillväxt Värdering Walmart

Sök på bloggen

Flest kommentarer

  • När är kvalitetsaktier rimligt prissatta?
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Se upp för hög källskatt på utdelningen i fallet Nova Scotia Bank
  • Hur ger man sitt barn “rätt” ekonomiska förutsättningar?
  • Skjuter den som sparar livet framför sig?
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • När föddes ditt aktieintresse?
  • Hur många bolag består din utdelningsmaskin av?
  • De svenska storbankerna - SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken Svenska banker bland de mest lönsamma och välkapitaliserade i världen?
  • Har de gyllene bågarna förlorat sin lyster?
  • Är kanadensiska storbanker något att ha?
  • Fördelar med den amerikanska utdelningsmodellen?
  • Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar
  • Har tiden kommit ikapp denna utdelningsaristokrat?
  • Analys av världens största diversifierade råvarubolag
  • Rondvila i utdelarnas kamp Rondvila i utdelarnas kamp
  • Ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar-i-livet Tankar och funderingar kring att ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar i livet
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckligare? Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckliga?
  • Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Fortums senaste delårsrapport och lite egna funderingar
  • En investerares bekännelser del 1: Köp ett bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst En investerares bekännelser del 1: Köp bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst
  • Bättre än fågel i handen än tio i skogen
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Uppföljning av vår resa mot ekonomiskt oberoende Hur långt har vi kommit på vår resa mot ekonomiskt oberoende?

Arkiv

  • december 2020 (1)
  • september 2020 (2)
  • mars 2020 (1)
  • oktober 2019 (1)
  • september 2019 (2)
  • juli 2019 (1)
  • juni 2019 (2)
  • maj 2019 (2)
  • april 2019 (1)
  • januari 2019 (2)
  • december 2018 (4)
  • november 2018 (4)
  • oktober 2018 (4)
  • september 2018 (5)
  • augusti 2018 (4)
  • juli 2018 (4)
  • juni 2018 (5)
  • maj 2018 (4)
  • april 2018 (4)
  • mars 2018 (5)
  • februari 2018 (4)
  • januari 2018 (4)
  • december 2017 (5)
  • november 2017 (4)
  • oktober 2017 (4)
  • september 2017 (5)
  • augusti 2017 (4)
  • juli 2017 (5)
  • juni 2017 (3)
  • maj 2017 (4)
  • april 2017 (5)
  • mars 2017 (4)
  • februari 2017 (4)
  • januari 2017 (6)
  • december 2016 (5)
  • november 2016 (7)
  • oktober 2016 (9)
  • september 2016 (4)
  • augusti 2016 (4)
  • juli 2016 (5)
  • juni 2016 (4)
  • maj 2016 (6)
  • april 2016 (6)
  • mars 2016 (4)
  • februari 2016 (7)
  • januari 2016 (6)
  • december 2015 (7)
  • november 2015 (8)
  • oktober 2015 (7)
  • september 2015 (6)
  • augusti 2015 (7)
  • juli 2015 (4)
  • juni 2015 (5)
  • maj 2015 (9)
  • april 2015 (10)
  • mars 2015 (10)
  • februari 2015 (11)
  • januari 2015 (12)
  • december 2014 (13)
  • november 2014 (15)
  • oktober 2014 (16)
  • september 2014 (11)
  • augusti 2014 (15)
  • juli 2014 (16)
  • juni 2014 (15)
  • maj 2014 (14)
  • april 2014 (17)
  • mars 2014 (18)
  • februari 2014 (15)

Kategorier

Disclaimer

På bloggen framför jag mina högst personliga åsikter och funderingar. Jag har som målsättning att inspirera och informera, men det kan förekomma faktafel och mina bedömningar kan vara mer eller mindre rätt. Alla som tar ekonomiska beslut baserat på vad som skrivs här på bloggen gör så på eget ansvar.



Det finns möjlighet för den som vill att kommentera det som skrivs här på bloggen, vilket jag uppskattar. Var och en har dock ett eget ansvarar för det man skriver och att man håller meningsutbytet på en respektfull och trevlig nivå. Jag kommer att radera kommentarer som uppenbart är kommersiella eller av kränkande natur.

Copyright © 2021 · Långsiktig Investering powered by: Magazine Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in