Långsiktig investering

- frihet genom passiv inkomst

  • Börja här
  • Investeringskriterier
  • Aktieanalyser
  • Utdelarnas kamp
  • Bevakningslista
  • Läslista
  • Aktieportfölj

Ytterligare en amerikansk utdelningsaristokrat till bevakningslistan

april 26, 2015 By Langsiktig Investering 18 Comments

Bevakningslistan fortsätter att växa och världens börser i allmänhet och den svenska börsen i synnerhet fortsätter uppåt och många bolags värderingar följer med. Med andra ord har bevakningslistan överlag aldrig varit så dyr som nu.

Min förhoppning är fortsatt att ju fler bolag jag bevakar desto större är sannolikheten att hitta något prisvärt eller åtminstone rimligt värderat. Dessutom får jag tiden att gå medan jag väntar på att min befintliga bevakningslista ska bli billigare.

Man i svart som spanar
                                                *Image courtesy of Boians Cho Joo Young images at FreeDigitalPhotos.net
 

Återigen är det en amerikanska utdelningsgigant som tar plats på bevakningslistan.

Om bolaget

Emerson Electric Co (EMR) är ett amerikanskt multinationellt bolag grundat 1890 med huvudkontor i Ferguson, Missouri, USA. Emerson tillverkar produkter och tillhandahåller ingenjörstjänster för industriella-, kommersiella- och konsumentmarknader. Bolaget är ett av världens största med ca 115 000 anställda som finns på över 220 platser världen runt. Försäljning till länder utanför USA uppgick till 14,2 miljarder dollar för räkenskapsåret 2014, vilket motsvarar 58% av bolagets försäljning.

Emerson Electric

Verksamheten är uppdelad i fyra olika affärsområden som är följande i storleksordning:

  • Processhantering är Emerson största affärsområde och står för ungefär en 30% av intäkterna. Inom affärsområdet levereras och säljs tjänster kopplade till olika typer av styr- och övervakningssystem samt system för tillgångsoptimering främst till industrikunder. Ca 40% av intäkterna inom detta segment kommer från USA, övriga intäkter är jämt fördelade mellan Europa, Asien och resten av världen.
  • Network Power står för 25% av intäkterna. I detta segment produceras lösningar för kraftförsörjning och överföring för datacenter samt telekomoperatörer. Inom affärsområdet utför man även servicetjänster. 38% av intäkterna från detta segment kommer från Nordamerika.
  • Industriell automation står för 21% av intäkterna. Inom affärsområdet produceras en mängd olika automationslösningar, bland annat kraftsystem, motorer, drivsystem och industrikomponenter. Intäkterna inom affärsområdet kommer främst från Europa och Nordamerika, men även Asien och andra områden bidrar.
  • Klimatteknik. Inom affärsområdet erbjuder bolaget främst kompressorer, men även system för temperaturkontroll och temperatursensorer till villaägare och företag. Affärsområdet är intäktmässigt lika stort som industriell automation och drygt hälften av intäkterna kommer från Nordamerika, medan övriga intäkter är ganska jämnt fördelade mellan länder runt om i världen.
Konkurrensfördelar
Av affärsområdena är Processhantering Emersons mest lönsamma med en genomsnittlig rörelsemarginal på nästan 21% de senaste åren. Inom affärsområdet ger Emerson kunderna möjligheten att bland annat fjärrstyra anläggningsverksamhet från centraliserade platser. Man erbjuder inte enbart lösningenutan hela kedjan från tillverkning till implementering och stöd vilket gör att Emerson särskiljer sig från den tuffa konkurrensen och kan ta ut högre priser då kundberoendet är större. 43% av intäkterna är dock knutna till olje- och gasindustrin vilket gör att affärsområdets resultat har tyngts av senaste tidens utveckling inom energisektorn. På andra plats på lönsamhetsskalan är Klimatteknik med en marginal på ca 18%. Även inom detta affärsområde erbjuder Emerson helhetslösningar vilket gör att man separerar sig från konkurrenter och samtidigt kan ta ut högre priser. Det som jag verkligen gillar med Emersons verksamhet är att den tillhör grundstenen för stora delar av den moderna industrin. Kraftsystemlösningar för serverhallar och telekommunikation behövs idag och kommer behövas ännu mer i en framtid där vi konsumerar allt större mängder data. Automation och fjärrstyrning inom industrin är två heta trender som jag inte kan se kommer att avta i styrka de närmaste åren och inte heller klimatanläggningar känns helt fel med tanke på urbaniseringstrenden.
Enligt Morningstar har Emerson en bred vallgrav (Wide Moat) i kraft av sin innovationsförmåga, bolagets specialisering, omfattande verksamhet och inlåsningseffekter som uppnås då kunden är beroende av Emerson för införande, support, reservdelar och service inom främst processhantering och klimatkontroll. Emerson Electric har ett brett nätverk av serviceställen runt om i världen vilket är en stark konkurrensfördel då närhet till leverantörer är viktigt för många av bolagets kunder.

Omsättningstillväxt
Den historiska vinst- och omsättningstillväxten är godkänd, men inte exceptionell sedan 2005, något som ofta är fallet med så stora och etablerade företag som har haft sina bästa tillväxtår bakom sig. Omsättningen har dock i genomsnitt ökat med 4,5% per år sedan 2005 och vinsten per aktie med lite mer än 8% (Se nedan).

Omsättnings- och VPA-utveckling under perioden 2005-2015 för Emerson Electric

Emerson, som så många andra bolag i branschen, backade efter finanskrisen men inte i lika hög grad som mer konjunkturkänsliga konkurrenter. Man passade också på att växa genom förvärv i anslutning till senaste nedgången. Omsättningstillväxten har dock nästan stått stilla de senaste åren och VPA är ännu inte uppe i 2011 års nivå. Emerson har dock förutsättningar att fortsätta växa genom förvärv och då främst i Asien och Kina där bolaget ökade intäkterna med 7% förra året.

Vinstmarginal (netto)
Under samma period (2005-2015) har vinstmarginalen (netto) utvecklats på följande sätt:

Utveckling VPA och vinstmarginal - Emerson Electric
Vinstmarginalen (netto) tillhör inte de största i branschen (inte heller de lägsta), men har varit desto stabilare över tid vilket jag tycker är en styrka i sig. Vid senaste årsbokslutet var vinstmarginalen nästan 9% vilket kan jämföras med Parker Hannifin 9,8%, Beijer Alma och Atlas Copco 13%, ABB 6,6% och Nolato 7%.
ROE (Avkastning på eget kapital) har i snitt legat över 20% de senaste åren vilket är mer än godkänt för ett så stort bolag med måttlig belåningsgrad.
Utdelningen
Emerson Electric har lyckats höja utdelningen 58 år i rad och tillhör listan av utdelningsaristokrater (bolag som har höjt utdelningen i åtminstone 25 år i följd). Med andra ord tillhör bolaget den allra högsta utdelningseliten. Utdelningen har ökat med i genomsnitt 8% per år under perioden 2005-2015, vilket är i paritet med vinsttillväxten och går vi ännu längre tillbaka har utdelningstillväxten historiskt legat kring hela 11% i genomsnitt.Så här har utdelningen utvecklats sedan 2005:

Utdelningens och utdelningsandelens utveckling 2005-2015 - Emerson Electronic

Direktavkastningen är i dagsläget ca 3,2% men jag hade gärna sett en direktavkastning närmare 4% med tanke på utdelningstillväxten och att utdelningsandelen är lite under 60%. Det går dock inte att klaga på Emersons utdelningsstabilitet!

Starka finanser
Balansräkningen är relativt stark för att vara ett industribolag med en soliditet på ca 57% och en räntetäckningsgrad på nästan 17. Omsättningstillgångar på 10,8 miljarder täcker de kortfristiga skulderna på 8,4 miljarder, men inte de totala skulderna på ca 14 miljarder dollar.

Min största reservation mot Emersons balansräkning är andelen goodwill som är hög till följd av verksamhetens kunskapsintensiva natur och flera uppköp – nu senast av Virgo Valves and Controls Limited och Enardo Holdings. Goodwill uppstår då ett bolag köper ett annat företag till ett högre pris än det bokförda värdet på företagets eget kapital. Goodwill består ofta av värdet av varumärken och andra inmateriella tillgångar som know how. Värderingen av Goodwill är ofta baserad på subjektiva antagandena om tillväxt och lönsamhet i anslutning till uppköp. Risken med goodwill är att det kan komma att skrivas ned några år efter uppköpen och belasta vinst och samtidigt urholka det egna kapitalet. Senaste åren har goodwillnedskrivningar belastat resultaträkningen med mellan 500 – 600 miljoner dollar.

Som för många av de amerikanska storbolagen är återköp en viktig komponent för att öka VPA. De tre senaste åren har antalet utestående aktier minskat med 9%. Tittar vi ännu längre tillbaka från 2005 fram till årskiftet 2014/2015 har antalet aktier minskat med 16%.

Morningstar har gett bolaget ”Credit Rating = A+” vilket är ytterligare ett kvitto på att bolagets balansräkning är solid.

Fint kassaflöde
Det som jag verkligen gillar med Emerson är deras starka kassaflöde. Sedan 2005 har det fria kassaflödet med marginal täckt utdelningen samtliga år och i några fall överstigit vinsten. Fritt kassaflöde är enkelt uttryckt de pengar som blir över efter att ett bolag förbrukat de likvida medel som behövs för att bedriva den löpande verksamheten och för att skapa avkastning genom investering. Det fria kassaflödet är en viktigt parameter för oss utdelningsinvesterare då det visar på hur mycket pengar som finns att dela ut.
Sammanfattning
Jag anser Emerson Electric vara en värdig kandidat till portföljen med stabil vinst- och utdelningshistorik och en bred och diversifierad verksamhet som har framtiden för sig.
Min största invändning är som vanligt priset – jag är inte beredd att betala 18,30 gånger vinsten (TTM) för bolaget. Emerson Electric är ett av många fina amerikanska bolag jag gärna skulle vilja äga om bara aktien var lite billigare. Nuvarande kurs innebär en direktavkastning på 3,2%, när direktavkastningen närmar sig 4% och P/E-talet 17 blir jag riktigt intresserad.

För er som redan nu vill se värderingsdata för bolagen finns min bevakningslista och den tabell jag sammanställt över ytterligare nyckeltal kopplade till mina bevakade bolag. Ni hittar båda tabellerna i bloggens huvudmeny under rubriken ”Bevakningslistan”. Har ni förslag på andra bolag med fin utdelningshistorik är ni mer än välkomna att lämna en kommentar i kommentarsfältet.
Vad tycker ni om det senaste tillskottet till bevakningslistan?

Andra inlägg på liknande tema

Analys av Fortum
Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
Analys av leksaksjätten Mattel

Filed Under: Aktieanalys, Bolagsanalys Tagged With: Analys, Bevakningslistan, Emerson Electric

Comments

  1. Rullstolsinvesteraren says

    april 26, 2015 at 7:01 f m

    Mycket intressant! Jag letar nytt fräscht blod till min portfölj och det här kan vara något. Vi får se vad som kommer ner i påsen. En fråga ställd till alla som läser det här: Finns det någon sammanställning över alla utdelningsaristokrater?

    Svara
    • Anonym says

      april 26, 2015 at 9:37 e m

      http://www.dripinvesting.org/tools/tools.asp

      Svara
    • Långsiktig investering says

      april 27, 2015 at 5:04 f m

      Kul att höra att du uppskattade inlägget! Ja, Emerson är inte den mest kända av utdelningsaristokraterna.

      Skulle också rekommendera sidan ovan. För en snabb överblick se också: http://en.wikipedia.org/wiki/S%26P_500_Dividend_Aristocrats

      Svara
  2. Anonym says

    april 26, 2015 at 8:13 f m

    Hej, intressant bolag. En parameter för en svensk investerare är ju dollarkursen. Har själv mycket investerat i dollar och börjar bli obekväm med detta då valutan börjar bli högt värderad. En annan parameter är ju att företaget säkert har en stor del av sina intäkter och vinst från andra valutor än dollar – detta kanske verkar i andra riktningen och kan då kompensera för en sjunkande dollar. Har du några funderingar kring detta?

    Svara
    • Långsiktig investering says

      april 27, 2015 at 6:27 f m

      Ja, det är onekligen ett intressant bolag med starkt kassaflöde från den breda och framtidsorienterade verksamheten.

      Majoriteten av intäkterna kommer från andra länder än USA och den starka dollarn påverkar den delen av intjäningen negativt, något man bör vara medveten för majoriteten av bolagen på S&P 500 med stor andel internationell försäljning. Med andra ord tjänar både svenska investerare och Emerson på en svagare dollar, men på lång sikt brukar dock valutaeffekten jämna ut sig.

      Svara
  3. My Road to Half a Millio says

    april 26, 2015 at 9:25 f m

    Emerson Electric is a quality company, which usually carry a high price tag. In that sense, I don't understand that you consider the current price as expensive. Historically speaking, EMR is quite cheap. The revenue has not grown in recent years because the company is getting rid of low margin businesses. This makes the bottom line grow but top line to remain stagnant.

    One other thing which I don't understand that roughly 1/5th of EMR's business is generated from compressor business. Majority of Atlas Copco's business hovers around compressors as well. In that sense, I don't recommend buying both of them because then you will lack diversification.

    P.S. I own Atlas Copco and have eyed EMR as well. But because of the compressor business I have not initiated a position in EMR.

    Svara
    • My Road to Half a Million says

      april 26, 2015 at 9:29 f m

      Forgot to mention that both EMR and Atlas Copco sell power tools as well. All in all, they have too much overlapping businesses. If you need to choose one of them, I would go for Atlas Copco.

      Svara
    • Långsiktig investering says

      april 27, 2015 at 6:57 f m

      Thanks for your input! I do not see it as a problem that parts of their business are in competition with each other. For Atlas Copco compressors are the core business (40% of total revenue), but for Emerson this segment only accounts for roughly 30% of the third largest business area – Climate Technology (which accounts for 15% of total revenues). History has shown that both companies can grow profitable even if they compete in some areas.

      Svara
  4. Anonym says

    april 26, 2015 at 10:06 f m

    Förstår inte varför folk gnäller om dollarn? När jag bodde i USA för 10 år sedan var 1USD värd 11 SEK.

    Svara
    • Långsiktig investering says

      april 27, 2015 at 8:11 f m

      Är man långsiktig och ämnar köpa regelbundet brukar valutaeffekten jämna ut sig. Det är dock klokt att se över valutafördelningen på portföljnivå så att inte en enskild valuta utgör en för stor del av aktieportföljen.

      Svara
  5. Anonym says

    april 26, 2015 at 10:23 f m

    Bör man verkligen hålla sig borta från EMR om man äger Atlas Copco?
    Har inte EMR så mkt mer/annat i deras verksamhet?

    Dollarkursen är en ständig fråga för min del, jag håller på och skapar en portfölj där jag gärna ser 8-10 stabila amerikanare men hur skall man resonera när det gäller dollarkursen… hoppas bloggaren vill dela med sig av sina tankar kring detta..

    mvh

    Svara
    • Anonym says

      april 26, 2015 at 1:03 e m

      "Bör man verkligen hålla sig borta från EMR om man äger Atlas Copco?"
      Would you be happy holding only Yamaha and BMW in your stock portfolio?

      Svara
    • Långsiktig investering says

      april 27, 2015 at 11:06 f m

      Jag håller med dig Anonym nr 1 och ser inte heller några problem i att äga både Atlas Copco och EMR då deras verksamhetsfokus skiljer sig åt vad beträffande verksamhet och geografisk spridning.

      Atlas Copcos kärnverksamhet är kompressorteknik och bolagets huvudmarknader är Asien/Australien och Europa som står för nästan 60% av omsättningen. Emersons fokus ligger på styr- och övervakningssystem inom processhantering till industrikunder. 40% av de totala intäkterna kommer från USA i Emersons fall.
      Jag ser snarare bolagen som komplement till varandra.

      Jag försöker att ha en relativt jämn fördelning av aktier noterade i olika valutor. Om du sedan, som jag , tänker äga aktierna på lång sikt och köper regelbundet minskar valutarisken ytterligare. Ju längre tid du tänker behålla aktierna desto mindre behöver du fokusera på Usd.

      Mvh

      Svara
  6. Anonym says

    april 26, 2015 at 3:50 e m

    Tack för intressant inlägg. Senast EMR hade en direktavkastning över 4% var 2009. Jag har valt att köpa lite trots "hög" värdering. Går kursen ner ökar jag.

    Svara
    • Långsiktig investering says

      april 27, 2015 at 11:33 f m

      Kul att du uppskattade inlägget. Jag försöker som regel vara konservativ i mina bedömningar då jag vill ha en viss säkerhetsmarginal. På lång sikt är det säkert inte fel att gå in på nuvarande nivå, men jag vill gärna att aktien blir lite billigare först.

      Om du är intresserad av hur jag kom fram till mitt kurstak se bevakningslistan i huvudmenyn.

      Mvh

      Svara
  7. jeppe_olle says

    april 27, 2015 at 11:44 f m

    Skulle vilja veta vad du använder för verktyg när du tar fram olika data, tex utdelningshistorik etc? Går ju se senaste åren i årsredovisningar men gissar att du använder något program för att ta ut 10 års eller mer?

    Svara
    • Anonym says

      april 27, 2015 at 8:27 e m

      För amerikanska bolag kan man använda t.ex. dividend.com för att se utdelningshistorik långt bak i tiden.

      Svara
    • Långsiktig investering says

      april 29, 2015 at 2:34 e m

      Jag tittar mest i årsredovisningar, men annars är http://www.morningstar.com, http://ycharts.com och börsdata.se bra sidor för att få historik.

      Mvh

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste kommentarer

  • Angel om Nu är det väl ändå dags att sälja?
  • Langsiktig Investering om Nu är det väl ändå dags att sälja?

Populära inlägg

  • En närmare titt på kassaflöde från den löpande verksamheten efter förändring av rörelsekapital En närmare titt på kassaflödet från den löpande verksamheten
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • Hur hänger resultaträkning, kassaflödesanalys och balansräkning ihop? En närmare titt på hur kassaflödesanalys, resultat- och balansräkning hänger ihop
  • Låt dig inte luras av låga P/E-tal Låt dig inte luras av låga P/E-tal
  • Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan – risker med utdelningsinvestering
  • Förändring av rörelsekapital Betydelsen av förändrat rörelsekapital
  • En närmare titt på kassaflödet från investeringsverksamheten Den viktigaste delen av kassaflödesanalysen
  • Skanska Hur går det för Skanska? En kort genomgång och värdering
  • Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden
  • Låt dig inte luras av ditt genomsnittliga anskaffningsvärde Låt inte ditt GAV påverka dina investeringsbeslut
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • Pantautomat från Tomra En närmare titt på ytterligare ett norsk bolag – denna gång inom återvinnings- och sorteringsbranschen
  • Ränta-på-ränta effekten är som en snöboll som växer Spara långsiktigt och låt snöbollen göra jobbet
  • Hur ska jag agera nu när börsen faller? Hur ska jag agera nu när börsen faller?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Om du enbart fick välja ett värderingsmått – vilket skulle det vara?
  • Avkastning för den genomsnittlige Avanza kunden jämfört med SIX Return Index Dags för den genomsnittlige spararen att satsa på index istället för aktier?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Användbara tjänster när man letar efter nyckeltal
  • Vikten av att undvika permanent förlust av kapital Vikten av att undvika permanent förlust av kapital
  • Dåliga anledningar att sälja en aktie Dåliga skäl att sälja en aktie
  • Dotterbolaget Huntonits fabrik i Norge Byggma Group – En okänd utdelare med lågt värderat kassaflöde, välfylld kassa och stark huvudägare
  • Se till att få tillbaka den utländska källskatten
  • Vad äger egentligen Långsiktig Investering för aktier? Vilka aktier äger egentligen Långsiktig Investering?
  • Peter Lynch Är det dags att sälja nu?
  • Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Castellum möter Realty Income
  • Capacent En närmare titt på ytterligare en nordisk högutdelare – Capacent
  • Hennes & Mauritz H&M – Ett exempel på styrkor och svagheter hos den svenska ägarmodellen?
  • Flera mer eller mindre likaviktade sätt att slå OMXS30GI och OMXS30
  • Så här såg Avanzas site ut när det begav sig Analys av nätmäklaren Avanza
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • En utgift i samband med utveckling är inte alltid en kostnad En utgift är inte alltid en kostnad
  • Fördelning omsättning Coca Cola Analys av Coca Cola
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • En hiss från KONE En närmare titt på ett his(s)nande bolag från Finland – Hisstillverkaren KONE
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Nilörngruppen En intressant portföljkandidat på en överlag högt värderad börs
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Tjänsteutbud per land - Nordnet Nordnet börsens sämsta bolag? – fortsatt analys av Nordnets verksamhet
  • En av Polaris populära motorcyklar Victory 1200cc Analys av det Nordamerikanska bolaget Polaris Industries – Ett innovativt och lönsamt kvalitetsbolag med tillfälliga problem?
  • Balansräkningens utveckling - Fortum Fortum av idag – Ett bolag beroende av priset på el och Putins välvilja
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet

Etiketter

aktieanalys Aktieportfölj aktier Allmänt om investering Analys Atea Atlas Copco Beijer Alma Bevakningslistan BHP Billiton Bonheur Börsnedgång Castellum Chevron Coca Cola Data respons Deere & Co Fortum Fritt kassaflöde Försäljning Handelsbanken indexfonder Industrivärden Inköp Investeringskriterier Investeringsprocess investeringsstrategi Johnson and Johnson Kassaflödesanalys kvartalsrapport långsiktig sparande McDonalds Mekonomen Månadsrapport Nolato Peter Lynch Risk Sampo TeliaSonera Utdelning Utdelningsinvestering Utdelningsjämförelse Utdelningstillväxt Värdering Walmart

Sök på bloggen

Flest kommentarer

  • När är kvalitetsaktier rimligt prissatta?
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Se upp för hög källskatt på utdelningen i fallet Nova Scotia Bank
  • Hur ger man sitt barn ”rätt” ekonomiska förutsättningar?
  • Skjuter den som sparar livet framför sig?
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • När föddes ditt aktieintresse?
  • Hur många bolag består din utdelningsmaskin av?
  • Är kanadensiska storbanker något att ha?
  • De svenska storbankerna - SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken Svenska banker bland de mest lönsamma och välkapitaliserade i världen?
  • Har de gyllene bågarna förlorat sin lyster?
  • Fördelar med den amerikanska utdelningsmodellen?
  • Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar
  • Har tiden kommit ikapp denna utdelningsaristokrat?
  • Analys av världens största diversifierade råvarubolag
  • Rondvila i utdelarnas kamp Rondvila i utdelarnas kamp
  • Ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar-i-livet Tankar och funderingar kring att ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar i livet
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckligare? Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckliga?
  • Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Fortums senaste delårsrapport och lite egna funderingar
  • En investerares bekännelser del 1: Köp ett bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst En investerares bekännelser del 1: Köp bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst
  • Bättre än fågel i handen än tio i skogen
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Uppföljning av vår resa mot ekonomiskt oberoende Hur långt har vi kommit på vår resa mot ekonomiskt oberoende?

Arkiv

  • juli 2022 (1)
  • januari 2022 (1)
  • december 2021 (2)
  • december 2020 (1)
  • september 2020 (2)
  • mars 2020 (1)
  • oktober 2019 (1)
  • september 2019 (2)
  • juli 2019 (1)
  • juni 2019 (2)
  • maj 2019 (2)
  • april 2019 (1)
  • januari 2019 (2)
  • december 2018 (4)
  • november 2018 (4)
  • oktober 2018 (4)
  • september 2018 (5)
  • augusti 2018 (4)
  • juli 2018 (4)
  • juni 2018 (5)
  • maj 2018 (4)
  • april 2018 (4)
  • mars 2018 (5)
  • februari 2018 (4)
  • januari 2018 (4)
  • december 2017 (5)
  • november 2017 (4)
  • oktober 2017 (4)
  • september 2017 (5)
  • augusti 2017 (4)
  • juli 2017 (5)
  • juni 2017 (3)
  • maj 2017 (4)
  • april 2017 (5)
  • mars 2017 (4)
  • februari 2017 (4)
  • januari 2017 (6)
  • december 2016 (5)
  • november 2016 (7)
  • oktober 2016 (9)
  • september 2016 (4)
  • augusti 2016 (4)
  • juli 2016 (5)
  • juni 2016 (4)
  • maj 2016 (6)
  • april 2016 (6)
  • mars 2016 (4)
  • februari 2016 (7)
  • januari 2016 (6)
  • december 2015 (7)
  • november 2015 (8)
  • oktober 2015 (7)
  • september 2015 (6)
  • augusti 2015 (7)
  • juli 2015 (4)
  • juni 2015 (5)
  • maj 2015 (9)
  • april 2015 (10)
  • mars 2015 (10)
  • februari 2015 (11)
  • januari 2015 (12)
  • december 2014 (13)
  • november 2014 (15)
  • oktober 2014 (16)
  • september 2014 (11)
  • augusti 2014 (15)
  • juli 2014 (16)
  • juni 2014 (15)
  • maj 2014 (14)
  • april 2014 (17)
  • mars 2014 (18)
  • februari 2014 (15)

Kategorier

Disclaimer

På bloggen framför jag mina högst personliga åsikter och funderingar. Jag har som målsättning att inspirera och informera, men det kan förekomma faktafel och mina bedömningar kan vara mer eller mindre rätt. Alla som tar ekonomiska beslut baserat på vad som skrivs här på bloggen gör så på eget ansvar.



Det finns möjlighet för den som vill att kommentera det som skrivs här på bloggen, vilket jag uppskattar. Var och en har dock ett eget ansvarar för det man skriver och att man håller meningsutbytet på en respektfull och trevlig nivå. Jag kommer att radera kommentarer som uppenbart är kommersiella eller av kränkande natur.

Copyright © 2023 · Långsiktig Investering powered by: Magazine Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in