Långsiktig investering

- frihet genom passiv inkomst

  • Börja här
  • Investeringskriterier
  • Aktieanalyser
  • Utdelarnas kamp
  • Bevakningslista
  • Läslista
  • Aktieportfölj

Två relativt okända utdelningsgiganter till bevakningslistan

april 11, 2015 By Langsiktig Investering 11 Comments

Bevakningslistan har verkligen vuxit senaste tiden och det är svårt att sluta bygga ut den när jag fått så många bra tips på bolag. Risken är överhängde att bevakningslistan fortsätter att växa så länge som världens börser fortsätter uppåt och många bolags värderingar följer med.

Min tes är fortsatt att ju fler bolag jag bevakar desto större är sannolikheten att ett köptillfälle dyker upp i denna ”svåra” marknad  Jag vill också öka möjligheten att diversifiera min portfölj ytterligare inte minst genom bolag som är verksamma i vitt skilda nischer.

Man i svart som spanar
                                                *Image courtesy of Boians Cho Joo Young images at FreeDigitalPhotos.net
 

Denna gång har två bolag fått plats på bevakningslistan:

Becton Dickinson (BD) är ett medicinteknikföretag som tillverkar och marknadsför produkter inom sjukvård- samt forsknings- och klinisk laboratorieverksamhet. BD grundades 1897 och har sitt huvudkontor i Franklin Lakes, New Jersey. Bolaget har omkring 29 000 anställda i 50 länder över hela världen. Företagets kunder är sjukvårdsinstitutioner, biovetenskapliga forskare, kliniska laboratorier, läkemedelsindustrin och allmänheten. Verksamheten är uppdelad i tre olika segment: Medical, Diagnostics och Biosciences.

Becton Dickinson (BD)
Verksamhetsområdet Medical står för mer än hälften av intäkterna i bolaget. Inom segmentet tillverkar, marknadsför och distribuerar man medicinska och kirurgiska system. Becton Dickinson byggde den allra första produktionsanläggningen för sprutor och kanyler i USA  i början av 1900-talet och är idag världsledande inom utveckling av produkter som hjälper till att reducera risken för skador vid nålstick och blodöverförd smitta.Inom segmentet Diagnostics inryms diagnostisk utrustning och material för analys av smittsamma sjukdomar. Segmentet utgör ungefär en tredjedel av de totala intäkterna och fokus ligger på sjukvårdsrelaterade infektioner. Segmentet består av två operativa enheter: Preanalytical Systems – framstående inom området ven/kapillärprovtagning och har även blodgas samt urinprovtagning samt Diagnostic Systems – en ledare inom mikrobiologiska testprodukter och molekylär analys.Biosciences tillverkar och distribuerar verktyg och utrustning med forskare och kliniker som målgrupp. Segmentet är det minsta omsättningsmässigt.

För bolaget som helhet kommer 43% av intäkterna från USA, 31% från Europa, 15% från en kombination av Latinamerika, Kanada och Japan samt 11% från Asien och Stillahavsområdet.

Den historiska tillväxten har varit god, även om den avtagit på senare år i USA. Omsättningen har i genomsnitt ökat med 5% per år sedan 2005 och vinsten per aktie med lite mer än 9% (Se nedan).

VPA- och omsättningstillväxt - Becton Dickinson

Trenden är som sagt överlag positiv även om resultatet föll något föregående år jämfört med året innan. BD växer främst internationellt och ser god tillväxt inom utvecklingsländerna i främst Asien. I år kommer BD att köpa CareFusion för 12 miljarder dollar – ett globalt företag inom hälso- och sjukvårdsindustrin som bland annat utvecklar marknadsledande infusionspumpar, Pyxis®-system för automatiserad dispensering och patientidentifikation, AVEA®- och LTV-serier med ventilatorer och respirationsprodukter. CareFusion hade en omsättning på ca 4 miljarder dollar på egen hand och kommer att bidra till att stärka BDs konkurrenskraft ytterligare med sin starka produktportfölj och trögrörliga kunder.

Utdelningen har ökat med i genomsnitt 13% per år under perioden 2005-2015, något som inte är uthålligt i längden om inte vinsttillväxten tar fart. Uppköpet av CareFusion med tillhörande synnergieffekter bådar dock gott. Utdelningsandelen är också låg kring 36% vilket gör att det finns utrymme för ytterligare höjningar framöver. Så här har utdelningen utvecklats sedan 2005:

Utveckling av utdelning och utdelningsandel - Becton Dickinson

Becton Dickinson har faktiskt lyckats höja utdelningen 43 år i rad och tillhör listan av utdelningsaristokrater (bolag som har höjt utdelningen i åtminstone 25 år i följd).Trots den fina utdelningstillväxten är dock direktavkastningen i dagsläget för låg för min smak – kring 1,7%.

Becton Dickinson balansräkning är inte i klass med JNJ, men bolaget har starka konkurrensfördelar genom sin storlek och breda produktportfölj. Verksamhetens defensiva natur är också något som jag tycker kompenserar för den svagare balansräkningen. Som ett kvitto på bolagets kvalitet och pris har BD för tillfället ”ratingen” fyra stjärnor av Morningstar.

Sammanfattningsvis anser jag Becton Dickson vara ett defensivt bolag med fin historisk vinst- och utdelningstillväxt och jag är övertygad om att marknaden bolagets produkter kommer att växa med tanke på det sjukvårdsbehov som världens ökande och åldrande befolkning kommer att generera. Min största invändning är som vanligt priset – jag är inte beredd att betala 25 gånger vinsten (TTM) för bolaget.

Parker Hannifin (PH)

Parker Hannifin (PH) Ett globalt industrikonglomerat noterat på NYSE med verksamhet inom process- och flödeshantering. BD har över 57 000 anställda som verkar i 50 länder.

Produkterna man leverera ger främst kunder inom industrin möjlighet att flytta och positionerna material, maskiner och utrustning under tillverkningsprocessen. Parker Hannifin tillverkar och distribuerar också olika typer av styr- och flödessystem till flyg- och rymdindustrin. Tillväxten inom verksamhetsområdet flyg och rymdfart är högst just nu, men merparten av intäkterna kommer kommer från försäljning av process- och flödessystemen som säljs till tillverkningsindustrin.
Bolaget har en årlig försäljning på över 13 miljarder dollar och är världsledande inom flödes- och processhantering. Hälften av intäkterna kommer från eftermarknaden som av naturen är mindre konjunkturkänslig. Underhåll och reservdelar behövs även i tider då verksamheter drar ner på utgifter, om inte mer, med tanke på att kunder blir extra måna om att hålla maskiner vid liv i takt med att maskinparken blir allt äldre.
För Parker Hannifin har VPA ökat i genomsnitt med lite mer än 10% per år sedan 2005.

VPA- och omsättningstillväxt - Parker Hannifin

Av vinst- och omsättningsutvecklingen ovan kan vi ana det faktum att PH är ett cykliskt bolag i likhet med Deere & Co och CAT varför bolagets intjäning varierar över tid. Bolaget är emellertid rustat för sämre tider genom sin balansräkning där soliditeten är på lite över 50% (andelen eget kapital i förhållande till totalt kapital) och skulderna kan täckas av EBIT ca 18 gånger. Den storskaliga verksamheten och marknadspositionen gör att bolaget stått stadigt trots fluktuationer i intjäningen. För ett så pass stort bolag innebär också lågkonjuktur en möjlighet att växa genom uppköp, något som man också gjort historiskt. Bolaget har också återköpt ungefär 9% av sina aktier sedan 2005, något som jag i regel ser som positivt då det blir färre aktieägare som behöver dela på vinsten.

Industrikonglomeratet tillhör den yttersta utdelningseliten och har ökat sina årliga utdelningar till aktieägarna i hela 58 år i följd! Så här har utdelningen utvecklats sedan 2005.

Utdelningstillväxt - Parker Hannifin
Utdelningstillväxten har varit på i genomsnitt 15% per år under perioden och trots att utdelningen har vuxit i högre takt än vinsten så är utdelningsandelen fortsatt låg.
Parker Hannifin satsar på snabbväxande regioner som Indien, Kina och Latinamerika, genom att bygga ut sitt distributionsnät i dessa regioner. Bolagets distributionsnät består av över 13 000 försäljningsställen som kan möta kundernas behov lokalt vilket är en styrka hos bolaget. Resultatet för verksamheten utanför USA har på senare tid pressats av den starka dollarn, men den underliggande tillväxten är fortfarande god.
Parker Hannifin är även det ett bolag jag gärna skulle vilja äga om bara aktien ville bli billigare. Nuvarande kurs innebär en direktavkastning på enbart 2,1%, men när direktavkastningen passerar 3% blir jag riktigt intresserad.

 

Vad tycker du om de två senaste tillskotten till bevakningslistan? Har jag missat något väsentligt?För er som redan nu vill se värderingsdata för bolagen finns min bevakningslista och den tabell jag sammanställt över ytterligare nyckeltal kopplade till mina bevakade bolag. Ni hittar båda tabellerna i bloggens huvudmeny under rubriken ”Bevakningslistan”. Har ni förslag på bolag med fin utdelningshistorik är ni mer än välkomna att lämna en kommentar i kommentarsfältet.Ha en fortsatt trevlig helg!

Andra inlägg på liknande tema

Analys av Deere and Company - Del 1
Två svenska kvalitetsbolag duellerar - Fenix Outdoor möter Hennes & Mauritz i utdelarnas kamp
Ytterligare ett urval av bolag med bred vallgrav enligt Morningstar

Filed Under: Aktieanalys Tagged With: Becton Dickinson, Bevakningslistan, Parker Hannifin

Comments

  1. Anonym says

    april 11, 2015 at 5:50 e m

    Vilket pris kan du tänka dig betala för BD? Tack för en fin analys!

    Svara
    • Långsiktig investering says

      april 11, 2015 at 5:58 e m

      Tack, kul att höra! Du hittar det pris jag som högst vill betala (kurstaket) om du klickar på menyn Bevakningslistan högst upp till höger på sidan.

      Mvh

      Svara
  2. SparaKlokt says

    april 11, 2015 at 7:56 e m

    Bra analys och tack för inlägget.

    Svara
    • Långsiktig investering says

      april 12, 2015 at 5:38 f m

      Tack, roligt att höra att du uppskattade inlägget!

      Svara
  3. Henrik W says

    april 12, 2015 at 1:50 e m

    Grymma span!

    Svara
    • Långsiktig investering says

      april 12, 2015 at 5:36 e m

      Kul att du gillade inlägget!

      Svara
  4. Ruter says

    april 12, 2015 at 7:17 e m

    Intressant med lite nya bolag. Som vanligt lite tråkigt med priserna men som du nämner är det bra att bygga upp en bevakningslista till en eventuell sättning eller om någon/några av aktierna faktiskt blir köpvärda.

    Du har inte kollat något på NAB förresten? (National Australian Bank). De har ganska lång historik och bankerna i Australien verkar vara ganska lika de i Sverige (oligopol). Tror jag avstod en investering pga Courtage men tycker ändå den är intressant.

    Svara
    • Långsiktig investering says

      april 14, 2015 at 3:17 e m

      Ja, det gäller att hålla sig sysselsatt så länge som denna börsyra håller i sig. 🙂

      Har också hållit mig borta från den Australiska börsen på grund av högt courtage. Synd att inte aktien finns att köpa som ADR genom NYSE. Tack för tipset i vilket fall.

      Svara
  5. Anonym says

    april 13, 2015 at 10:13 e m

    Parker Hannifin finns bl.a i Spånga, Borås, Skövde, Trollhättan, Skärholmen, Mölnlycke, Falköping, Malmö och inte minst i Flen!

    /Andreas

    Svara
  6. Anonym says

    april 14, 2015 at 10:50 f m

    Tilläggas bör att vår tunga industri har många komponenter från Parker. Dessutom är Parker ledande i Sverige gällande komponenter för skog och materialhandering.

    I Sverige tillverkas mobila riktningsventiler och block i Borås, variabla och fasta pumpar för lastbilar och skogsmaskiner i Trollhättan (f.d Volvo Flygmotor), cylindrar i Falköping.

    Parker Sverige härstammar delvis från ett sammarbete mellan Volvo och Atlas Copco -> VOAC som existerade i fyra år som sedan köptes upp av Parker Hannifin Corp.

    Företaget är extremt välmående men tampas mot minskade marginaler och press från asiatiska marknaden.

    Svara
    • Långsiktig investering says

      april 14, 2015 at 4:54 e m

      Intressant angående Parkers verksamhet i Sverige. Visste inte att bolaget hade en sådan utbredd verksamhet i landet.
      Ja, jag gillar också bolaget och hoppas på lite fler tillfälliga problem som kan pressa ner kursen. Allra helst skulle jag vilja att vi får en sättning på börsen så att man kan köpa aktier detta och andra högkvalitativa bolag till en rimlig penning.

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste kommentarer

  • Angel om Nu är det väl ändå dags att sälja?
  • Langsiktig Investering om Nu är det väl ändå dags att sälja?

Populära inlägg

  • En närmare titt på kassaflöde från den löpande verksamheten efter förändring av rörelsekapital En närmare titt på kassaflödet från den löpande verksamheten
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • Hur hänger resultaträkning, kassaflödesanalys och balansräkning ihop? En närmare titt på hur kassaflödesanalys, resultat- och balansräkning hänger ihop
  • Låt dig inte luras av låga P/E-tal Låt dig inte luras av låga P/E-tal
  • Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan – risker med utdelningsinvestering
  • Förändring av rörelsekapital Betydelsen av förändrat rörelsekapital
  • En närmare titt på kassaflödet från investeringsverksamheten Den viktigaste delen av kassaflödesanalysen
  • Skanska Hur går det för Skanska? En kort genomgång och värdering
  • Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden
  • Låt dig inte luras av ditt genomsnittliga anskaffningsvärde Låt inte ditt GAV påverka dina investeringsbeslut
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • Pantautomat från Tomra En närmare titt på ytterligare ett norsk bolag – denna gång inom återvinnings- och sorteringsbranschen
  • Ränta-på-ränta effekten är som en snöboll som växer Spara långsiktigt och låt snöbollen göra jobbet
  • Hur ska jag agera nu när börsen faller? Hur ska jag agera nu när börsen faller?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Om du enbart fick välja ett värderingsmått – vilket skulle det vara?
  • Avkastning för den genomsnittlige Avanza kunden jämfört med SIX Return Index Dags för den genomsnittlige spararen att satsa på index istället för aktier?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Användbara tjänster när man letar efter nyckeltal
  • Vikten av att undvika permanent förlust av kapital Vikten av att undvika permanent förlust av kapital
  • Dåliga anledningar att sälja en aktie Dåliga skäl att sälja en aktie
  • Dotterbolaget Huntonits fabrik i Norge Byggma Group – En okänd utdelare med lågt värderat kassaflöde, välfylld kassa och stark huvudägare
  • Se till att få tillbaka den utländska källskatten
  • Vad äger egentligen Långsiktig Investering för aktier? Vilka aktier äger egentligen Långsiktig Investering?
  • Peter Lynch Är det dags att sälja nu?
  • Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Castellum möter Realty Income
  • Capacent En närmare titt på ytterligare en nordisk högutdelare – Capacent
  • Hennes & Mauritz H&M – Ett exempel på styrkor och svagheter hos den svenska ägarmodellen?
  • Flera mer eller mindre likaviktade sätt att slå OMXS30GI och OMXS30
  • Så här såg Avanzas site ut när det begav sig Analys av nätmäklaren Avanza
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • En utgift i samband med utveckling är inte alltid en kostnad En utgift är inte alltid en kostnad
  • Fördelning omsättning Coca Cola Analys av Coca Cola
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • En hiss från KONE En närmare titt på ett his(s)nande bolag från Finland – Hisstillverkaren KONE
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Nilörngruppen En intressant portföljkandidat på en överlag högt värderad börs
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Tjänsteutbud per land - Nordnet Nordnet börsens sämsta bolag? – fortsatt analys av Nordnets verksamhet
  • En av Polaris populära motorcyklar Victory 1200cc Analys av det Nordamerikanska bolaget Polaris Industries – Ett innovativt och lönsamt kvalitetsbolag med tillfälliga problem?
  • Balansräkningens utveckling - Fortum Fortum av idag – Ett bolag beroende av priset på el och Putins välvilja
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet

Etiketter

aktieanalys Aktieportfölj aktier Allmänt om investering Analys Atea Atlas Copco Beijer Alma Bevakningslistan BHP Billiton Bonheur Börsnedgång Castellum Chevron Coca Cola Data respons Deere & Co Fortum Fritt kassaflöde Försäljning Handelsbanken indexfonder Industrivärden Inköp Investeringskriterier Investeringsprocess investeringsstrategi Johnson and Johnson Kassaflödesanalys kvartalsrapport långsiktig sparande McDonalds Mekonomen Månadsrapport Nolato Peter Lynch Risk Sampo TeliaSonera Utdelning Utdelningsinvestering Utdelningsjämförelse Utdelningstillväxt Värdering Walmart

Sök på bloggen

Flest kommentarer

  • När är kvalitetsaktier rimligt prissatta?
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Se upp för hög källskatt på utdelningen i fallet Nova Scotia Bank
  • Hur ger man sitt barn ”rätt” ekonomiska förutsättningar?
  • Skjuter den som sparar livet framför sig?
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • När föddes ditt aktieintresse?
  • Hur många bolag består din utdelningsmaskin av?
  • Är kanadensiska storbanker något att ha?
  • De svenska storbankerna - SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken Svenska banker bland de mest lönsamma och välkapitaliserade i världen?
  • Har de gyllene bågarna förlorat sin lyster?
  • Fördelar med den amerikanska utdelningsmodellen?
  • Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar
  • Har tiden kommit ikapp denna utdelningsaristokrat?
  • Analys av världens största diversifierade råvarubolag
  • Rondvila i utdelarnas kamp Rondvila i utdelarnas kamp
  • Ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar-i-livet Tankar och funderingar kring att ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar i livet
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckligare? Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckliga?
  • Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Fortums senaste delårsrapport och lite egna funderingar
  • En investerares bekännelser del 1: Köp ett bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst En investerares bekännelser del 1: Köp bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst
  • Bättre än fågel i handen än tio i skogen
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Uppföljning av vår resa mot ekonomiskt oberoende Hur långt har vi kommit på vår resa mot ekonomiskt oberoende?

Arkiv

  • juli 2022 (1)
  • januari 2022 (1)
  • december 2021 (2)
  • december 2020 (1)
  • september 2020 (2)
  • mars 2020 (1)
  • oktober 2019 (1)
  • september 2019 (2)
  • juli 2019 (1)
  • juni 2019 (2)
  • maj 2019 (2)
  • april 2019 (1)
  • januari 2019 (2)
  • december 2018 (4)
  • november 2018 (4)
  • oktober 2018 (4)
  • september 2018 (5)
  • augusti 2018 (4)
  • juli 2018 (4)
  • juni 2018 (5)
  • maj 2018 (4)
  • april 2018 (4)
  • mars 2018 (5)
  • februari 2018 (4)
  • januari 2018 (4)
  • december 2017 (5)
  • november 2017 (4)
  • oktober 2017 (4)
  • september 2017 (5)
  • augusti 2017 (4)
  • juli 2017 (5)
  • juni 2017 (3)
  • maj 2017 (4)
  • april 2017 (5)
  • mars 2017 (4)
  • februari 2017 (4)
  • januari 2017 (6)
  • december 2016 (5)
  • november 2016 (7)
  • oktober 2016 (9)
  • september 2016 (4)
  • augusti 2016 (4)
  • juli 2016 (5)
  • juni 2016 (4)
  • maj 2016 (6)
  • april 2016 (6)
  • mars 2016 (4)
  • februari 2016 (7)
  • januari 2016 (6)
  • december 2015 (7)
  • november 2015 (8)
  • oktober 2015 (7)
  • september 2015 (6)
  • augusti 2015 (7)
  • juli 2015 (4)
  • juni 2015 (5)
  • maj 2015 (9)
  • april 2015 (10)
  • mars 2015 (10)
  • februari 2015 (11)
  • januari 2015 (12)
  • december 2014 (13)
  • november 2014 (15)
  • oktober 2014 (16)
  • september 2014 (11)
  • augusti 2014 (15)
  • juli 2014 (16)
  • juni 2014 (15)
  • maj 2014 (14)
  • april 2014 (17)
  • mars 2014 (18)
  • februari 2014 (15)

Kategorier

Disclaimer

På bloggen framför jag mina högst personliga åsikter och funderingar. Jag har som målsättning att inspirera och informera, men det kan förekomma faktafel och mina bedömningar kan vara mer eller mindre rätt. Alla som tar ekonomiska beslut baserat på vad som skrivs här på bloggen gör så på eget ansvar.



Det finns möjlighet för den som vill att kommentera det som skrivs här på bloggen, vilket jag uppskattar. Var och en har dock ett eget ansvarar för det man skriver och att man håller meningsutbytet på en respektfull och trevlig nivå. Jag kommer att radera kommentarer som uppenbart är kommersiella eller av kränkande natur.

Copyright © 2023 · Långsiktig Investering powered by: Magazine Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in