Långsiktig investering

- frihet genom passiv inkomst

  • Börja här
  • Investeringskriterier
  • Aktieanalyser
  • Utdelarnas kamp
  • Bevakningslista
  • Läslista
  • Aktieportfölj

Är kanadensiska storbanker något att ha?

mars 7, 2015 By Langsiktig Investering 25 Comments

Jag har målsättningen att ytterligare diversifiera min aktieportfölj och tillika min passiva utdelningsström. När så många av mina svenska bolag på bevakningslistan är så högt värderade gäller det att se sig om utanför Sveriges gränser för att hitta rimligt värderade aktier. När jag på senare tid följt ett antal engelskspråkiga bloggar har jag fått upp ögonen för den kanadensiska marknaden och de kanadensiska storbankerna. I det här inlägget kommer jag att kort behandla den Kanadensiska banksektorn i allmänhet och de tre nya banker på min bevakningslista i synnerhet.

Genomgång av kanadensiska bankmarknaden och de tre största bankerna

Likheter länderna emellan
Det finns faktiskt ganska många likheter mellan Kanada och Sverige, i alla fall om man tittar på makronivå. Båda länderna anses ha goda statsfinanser internationellt. Bland andra Standard & Poors och Moodys ger länderna högsta kreditbetyg. Bostadsmarknaderna i båda länderna har länge ansetts överhettade och belåningen i förhållande till disponibel inkomst är hög – I Sverige över 170% och i Kanada kring 160%.

Inget av länderna har upplevt en fastighetskrasch på länge, till skillnad från många europeiska länder och USA. Både Kanada och Sverige har generellt sett ganska höga krav på potentiella bolånekunder jämfört med övriga länder i världen. För att få ett bolån i Kanada behöver du, precis som i Sverige, betala en del av köpesumman kontant och ha en stadigvarande inkomst. Båda ländes finansmarknader är ganska hårt reglerade och kraven är tuffa på bankerna jämfört med övriga delar av världen.

Skillnader länderna emellan
Däremot finns det några utmärkande skillnader mellan våra ekonomier. Kanada har ett starkt beroende till olje- och gasindustrin, vilket är huvudanledningen till att de kanadensiska bankerna relativt sett är billigare än sina svenska diton. Ytterligare en skillnad som jag anser vara viktigt i sammanhanget är närheten till USA, som gynnar den Kanadensiska ekonomin och bostadsmarknaden då köpstarka amerikaner investerar i landet (bland annat i bostäder). Denna effekt är extra stark nu när den Kanadensiska dollarn är på 10-års lägsta jämfört med storebrors valuta.Tre av de största bankerna i Kanada

Den Kanadensiska bankmarknaden, precis som den svenska, domineras av ett fåtal stora aktörer. Jag har valt ut de tre största bankerna i landet som också råkar finnas på min bevakningslista och gjort en jämförelse dem i emellan. Först en kort förklaring av de inte helt självklara kolumnerna i tabellen.

  • Kärnprimärkapitalrelation beskriver hur stor andel det primärkapitalet (det egna kapitalet + vinsten) jämfört med främst utlånade medel justerade för riskvikt. Ett värde på över 8% får ses som godkänt för banker i denna storleksordning.
  • P/B står för pris i förhållande till börsvärde – ju lägre P/B-tal desto bättre.
  • K/I är ett mått på hur kostnadseffektiv bankverksamheten är – ju lägre K/I-tal desto mer kostnadseffektiv är verksamheten.

Tabellen nedan är sorterad efter kärnprimärkapitalrelation i fallande ordning.

Marknads-
värde
Kärnprimär-
kapital-
relation
P/B K/I P/E Yield Payout
ratio
ROE 2014 R0E (3)
BNS 83,9 10,80% 1,8 52,5% 10,5 4,31% 48% 16% 17,53%
RY 115 9,90% 2,38 51,50% 11,3 4,08% 59% 19% 19,43%
TD 100 9,40% 1,95 55% 13 3,77% 57% 16% 15,93%
Av de tre Kanadensiska storbankerna lockar Bank of Nova Scotia mest, med högst kärnprimärkapitalrelation, högst direktavkastning, lägst P/B-tal och lägst utdelningsandel. Jämför vi med de svenska storbankerna är värderingarna överlag mer lockande, men risken är överhängande att ett fortsatt svagt oljepris kommer sätta press på de Kanadensiska bankerna. Samtliga banker ovan har dock en stabil vinst- och utdelningshistorik – Bank of Nova Scotia har funnits i över 180 år och har delat ut sedan slutet av 1800-talet.Att alla tre kanadensiska bankerna inte behövt sänka sin utdelning under den senaste finanskrisen tycker jag är ett styrketecken. En av anledningarna kan vara att Kanada, precis som Sverige, ställer ganska höga krav på sina banker, vilket visserligen kan begränsa möjligheterna till offensiv tillväxt men också risken för att Kanada ska gå samma väg som USA gjorde.

Det som gör att jag gillar bankerna ovan förutom vinst- och utdelningshistoriken är att samtliga har ganska betydande  verksamhet internationellt. Både Toronto Domino Bank (TD) och Royal Bank of Canada (RY) har betydande verksamhet i grannlandet USA. Bank of Nova Scotia är den mest internationella i gruppen och har verksamhet i hela 55 länder och över 19 miljoner kunder runt om i världen.
De kanadensiska storbankerna är inte bara mer internationella utan betydligt större än sina svenska motsvarigheter. TD är till exempel mer än fyra gånger större än Handelsbanken i marknadsvärde mätt. Too big to fail som koncept är kanske inte lika potent som innan finanskrisen, men jag anser att storleken fortfarande är en viktigt faktor för banker. Regering och stat har inte råd eller vågar ofta inte ta konsekvenserna av vad en eventuell konkurs skulle innebära.
De svenska bankerna är emellertid generellt sätt mer finansiellt starka. Handelsbanken har en kärnprimärkapitalrelation på 20,4% och SEB 16,3%.
Vad är din syn på den Kanadensiska finansmarknaden och de tre nämnda storbankerna?

Andra inlägg på liknande tema

Analys av ett lite annorlunda bolag inom energibranschen
Kvartalsrapport från en av Nordens mest anonyma marknadsledare som fortfarande växer
En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap - Koncernen Nolato

Filed Under: Aktieanalys, Bolagsanalys Tagged With: Bank of Nova Scotia, Kanadensiska bankmarknaden, Royal Bank of Canada, Toronto Domino Bank

Comments

  1. Framtidsplanen says

    mars 7, 2015 at 1:04 e m

    Kul att se att man inte är ensam om att kika på de Kanadensiska storbankerna. Vi har kommit fram till ungefär samma sak tycker jag, stabila utdelare som just nu har en aptitlig direktavkastning. Just Bank of Nova Scotia var den bank jag fastnade mest för när jag gjorde jämförelsen för några veckor sedan, och jag har nu börjat köpa in mig där. Kortsiktigt tror jag att det kan vara lite motigt för bankerna, men jag är övertygad om att det på lång sikt är en bra investering!

    Svara
    • Långsiktig investering says

      mars 7, 2015 at 11:04 e m

      Ja, BNS känns onekligen som den mest intressanta av de Kanandensiska storbankerna.

      Mvh

      Svara
  2. Anonym says

    mars 7, 2015 at 2:40 e m

    Köp inte ADRerna, 25% källskatt istf 15% 🙁

    Svara
    • Långsiktig investering says

      mars 7, 2015 at 11:09 e m

      Vet att det ofta rör sig om en administrativ avgift, men så hög som 10% har jag inte stött på.

      Svara
  3. Sofokles- says

    mars 7, 2015 at 3:27 e m

    Intressant inlägg. Speciellt då jag själv sneglat på Bank of Nova Scotia. Dock, när jag tittar via Avanza finns banken såväl som amerikansk som Kanadensisk. När man väljer den sistnämnda finns ingen kurshistorik e.d. Är detta samma bank eller är det jag som är "ute och cyklar"?

    Jag har kommit fram till ungefär samma slutsats som dig vad gäller banken och tror att den inom en snar framtid kan komma att blomstra. Utdelningen är väl helt okej, om ca 0,54 $/aktie stämmer? Dvs. cirka 4kr/aktie med dagens valutakurs?

    Svara
    • Långsiktig investering says

      mars 7, 2015 at 11:27 e m

      Det är samma bank. Ca 0,54 * 4 ( då USD är på tioårshögsta gentemot CAD.
      Mvh

      Svara
    • Sofokles- says

      mars 8, 2015 at 6:56 f m

      Och där sätter du fingret på enn "problem" i dagsläget. Eve. räntehöjning–> börs ned–>dollar upp. Dock, hur mkt kan dollarn öka och kommer den klara av att hålla de nivåerna? Bara hypotetiska frågor och spekulationer men ändå värda att beakta.

      Tack för ditt svar.

      Svara
    • Joakim says

      mars 9, 2015 at 8:49 f m

      Sofokles,

      Du måste godkänna handelsavtalet för Kanadensiska börsen på avanzas sida innan du kan se graferna osv.

      Svara
  4. Anonym says

    mars 7, 2015 at 5:10 e m

    Mycket intressant. Även hos Nordnet kan man köpa BNS som ADR på NYSE. Courtaget blir lägre (12,95 USD istället för 40 CAD) men å andra sidan åker man på en årlig administrativ avgift. Om man handlar i en kapitalförsäkring borde källskatten inte vara ett problem?

    Svara
    • Långsiktig investering says

      mars 7, 2015 at 11:29 e m

      Ja, ADR:en noterad NYSE känns som det mest lockande alternativet.

      Mvh

      Svara
  5. Anonym says

    mars 7, 2015 at 6:34 e m

    Finns mycket i Canada och de 5 stora bankerna är mycket stabila. Jag gillar även Canada National Railway

    Svara
    • Långsiktig investering says

      mars 7, 2015 at 11:30 e m

      Får ta mig en titt på bolaget, tack för tipset.

      Svara
  6. JORDHOLMEN says

    mars 7, 2015 at 7:02 e m

    Jag skulle oroa mig för den kanadensiska fastighetsbubblan förstås……

    "De kanadensiska storbankerna är inte bara mer internationella utan betydligt större än sina svenska motsvarigheter. TD är till exempel mer än fyra gånger större än Handelsbanken i marknadsvärde mätt. Too big to fail som koncept är kanske inte lika potent som innan finanskrisen, men jag anser att storleken fortfarande är en viktigt faktor för banker. Regering och stat har inte råd eller vågar ofta inte ta konsekvenserna av vad en eventuell konkurs skulle innebära."

    "too big to fail" betyder inte att aktievärdet förr eller senare kan nollställas om staten ingriper.

    Svara
    • Långsiktig investering says

      mars 7, 2015 at 11:41 e m

      Ja, det är helt klart en risk som man behöver vara medveten om som potentiell
      investerare i banksektorn i länder som Kanada, Norge och Sverige.

      Vad jag syftade på är att sannolikheten att den Kanadensiska staten skulle låta BNS gå under är lite på grund av vilka konsekvenser det skulle få för samhället. Som aktieägare föredrar jag att veta att det finns en stark intressent som kan kliva in om det skulle knipa ( se Swedbank, Nordea).

      Svara
    • Kalle Kr says

      mars 8, 2015 at 7:37 f m

      Well vad hjälper det om staten tar stor del eller hela ägarkakan för att göra det? Som aktieägare så gör d varken från el till

      Svara
  7. petrusko says

    mars 7, 2015 at 10:56 e m

    Välskrivet och intressant inlägg.

    Mvh petrusko

    Svara
    • Långsiktig investering says

      mars 7, 2015 at 11:52 e m

      Tack, kul att du uppskattade inlägget!

      Mvh

      Svara
  8. Gustav says

    mars 8, 2015 at 11:12 f m

    Fin spaning och Kanada är ett bra alternativ!

    Kollar man på brittiska Morningstar ser man att alla får 3 stjärnor så det är möjligen ingen kalasvärdering på bankerna utan rätt värdering. Till skillnad från svenska banker i alla fall inte övervärderade 🙂

    Skulle snegla en del på kundnöjdhetsmätningar som ett komplement till nyckeltalen.

    Ett tips är annars brittiska morningstar samt detta "forum":
    http://www.morningstar.co.uk/uk/
    http://www.stockchase.com/

    Svara
    • Långsiktig investering says

      mars 8, 2015 at 7:45 e m

      Tack Gustav! Nej, några fynd är det svårt att hitta på de etablerade marknaderna.

      Svara
  9. Anonym says

    mars 9, 2015 at 1:10 e m

    såg att bank of nova scotia blev utsedd till världens stabilaste bank för några månader sedan, har sedan dess funderat på köpt men inte blivit av ännu… kanske ska göra slag i saken nu 🙂

    //Thestrut

    Svara
  10. Anonym says

    mars 9, 2015 at 1:10 e m

    såg att bank of nova scotia blev utsedd till världens stabilaste bank för några månader sedan, har sedan dess funderat på köpt men inte blivit av ännu… kanske ska göra slag i saken nu 🙂

    //Thestrut

    Svara
    • Långsiktig investering says

      mars 10, 2015 at 2:26 f m

      Kul att du uppskattat inlägget! Jag vet att banken figurerat i diverse rankinglistor över världens stabilaste banker, men har inte sett någon lista där BNS är på första plats. Har du någon länk eller dylikt, så mottas den tacksamt.

      Mvh

      Svara
  11. vadVivill says

    mars 29, 2015 at 11:31 f m

    Tack för att du uppmärksammade mig på kanadensiska banker och Scotiabank! En liten synpunkt, du skriver: "Av de tre Kanadensiska storbankerna lockar Bank of Nova Scotia mest, med lägst kärnprimärkapitalrelation…" – den har ju högst kärnprimärkapitalrelation av de tre, ett litet typo kanske?!

    Jag noterade också i senaste kvartalsrapporten att deras direkta beroende till olje- och gasbranschen bara utgör 3,4% av låneportföljen, så man undrar vilket avtryck oljeprisfallet sista 6-9 mån gett på aktiekursen egentligen.

    mvh vadVivill

    Svara
    • Långsiktig investering says

      mars 29, 2015 at 5:01 e m

      Tack! Ja, nu är det rättat. Ja, det är svårt att uppskatta de direkta och indirekta riskerna, men bolaget har en fin historik, stabila finanser och diversifierad verksamhet av vad jag kan bedöma.

      Mvh

      Svara
  12. Trading kurs gratis says

    maj 3, 2022 at 9:20 e m

    Kanadensiska storbanker kan vi kasta i Sjön tycker jag. Få verkar i en större instabil politisk region än Kanada som ger sken av att vara så jäkla bra.

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste kommentarer

  • Angel om Nu är det väl ändå dags att sälja?
  • Langsiktig Investering om Nu är det väl ändå dags att sälja?

Populära inlägg

  • En närmare titt på kassaflöde från den löpande verksamheten efter förändring av rörelsekapital En närmare titt på kassaflödet från den löpande verksamheten
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • Hur hänger resultaträkning, kassaflödesanalys och balansräkning ihop? En närmare titt på hur kassaflödesanalys, resultat- och balansräkning hänger ihop
  • Låt dig inte luras av låga P/E-tal Låt dig inte luras av låga P/E-tal
  • Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan – risker med utdelningsinvestering
  • En närmare titt på kassaflödet från investeringsverksamheten Den viktigaste delen av kassaflödesanalysen
  • Förändring av rörelsekapital Betydelsen av förändrat rörelsekapital
  • Skanska Hur går det för Skanska? En kort genomgång och värdering
  • Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden
  • Låt dig inte luras av ditt genomsnittliga anskaffningsvärde Låt inte ditt GAV påverka dina investeringsbeslut
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • Pantautomat från Tomra En närmare titt på ytterligare ett norsk bolag – denna gång inom återvinnings- och sorteringsbranschen
  • Ränta-på-ränta effekten är som en snöboll som växer Spara långsiktigt och låt snöbollen göra jobbet
  • Hur ska jag agera nu när börsen faller? Hur ska jag agera nu när börsen faller?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Om du enbart fick välja ett värderingsmått – vilket skulle det vara?
  • Avkastning för den genomsnittlige Avanza kunden jämfört med SIX Return Index Dags för den genomsnittlige spararen att satsa på index istället för aktier?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Användbara tjänster när man letar efter nyckeltal
  • Vikten av att undvika permanent förlust av kapital Vikten av att undvika permanent förlust av kapital
  • Dåliga anledningar att sälja en aktie Dåliga skäl att sälja en aktie
  • Dotterbolaget Huntonits fabrik i Norge Byggma Group – En okänd utdelare med lågt värderat kassaflöde, välfylld kassa och stark huvudägare
  • Se till att få tillbaka den utländska källskatten
  • Vad äger egentligen Långsiktig Investering för aktier? Vilka aktier äger egentligen Långsiktig Investering?
  • Peter Lynch Är det dags att sälja nu?
  • Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Castellum möter Realty Income
  • Capacent En närmare titt på ytterligare en nordisk högutdelare – Capacent
  • Hennes & Mauritz H&M – Ett exempel på styrkor och svagheter hos den svenska ägarmodellen?
  • Flera mer eller mindre likaviktade sätt att slå OMXS30GI och OMXS30
  • Så här såg Avanzas site ut när det begav sig Analys av nätmäklaren Avanza
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • En utgift i samband med utveckling är inte alltid en kostnad En utgift är inte alltid en kostnad
  • Fördelning omsättning Coca Cola Analys av Coca Cola
  • En hiss från KONE En närmare titt på ett his(s)nande bolag från Finland – Hisstillverkaren KONE
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Nilörngruppen En intressant portföljkandidat på en överlag högt värderad börs
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Tjänsteutbud per land - Nordnet Nordnet börsens sämsta bolag? – fortsatt analys av Nordnets verksamhet
  • En av Polaris populära motorcyklar Victory 1200cc Analys av det Nordamerikanska bolaget Polaris Industries – Ett innovativt och lönsamt kvalitetsbolag med tillfälliga problem?
  • Balansräkningens utveckling - Fortum Fortum av idag – Ett bolag beroende av priset på el och Putins välvilja
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet

Etiketter

aktieanalys Aktieportfölj aktier Allmänt om investering Analys Atea Atlas Copco Beijer Alma Bevakningslistan BHP Billiton Bonheur Börsnedgång Castellum Chevron Coca Cola Data respons Deere & Co Fortum Fritt kassaflöde Försäljning Handelsbanken indexfonder Industrivärden Inköp Investeringskriterier Investeringsprocess investeringsstrategi Johnson and Johnson Kassaflödesanalys kvartalsrapport långsiktig sparande McDonalds Mekonomen Månadsrapport Nolato Peter Lynch Risk Sampo TeliaSonera Utdelning Utdelningsinvestering Utdelningsjämförelse Utdelningstillväxt Värdering Walmart

Sök på bloggen

Flest kommentarer

  • När är kvalitetsaktier rimligt prissatta?
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Se upp för hög källskatt på utdelningen i fallet Nova Scotia Bank
  • Hur ger man sitt barn ”rätt” ekonomiska förutsättningar?
  • Skjuter den som sparar livet framför sig?
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • När föddes ditt aktieintresse?
  • Hur många bolag består din utdelningsmaskin av?
  • Är kanadensiska storbanker något att ha?
  • De svenska storbankerna - SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken Svenska banker bland de mest lönsamma och välkapitaliserade i världen?
  • Har de gyllene bågarna förlorat sin lyster?
  • Fördelar med den amerikanska utdelningsmodellen?
  • Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar
  • Har tiden kommit ikapp denna utdelningsaristokrat?
  • Analys av världens största diversifierade råvarubolag
  • Rondvila i utdelarnas kamp Rondvila i utdelarnas kamp
  • Ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar-i-livet Tankar och funderingar kring att ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar i livet
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckligare? Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckliga?
  • Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Fortums senaste delårsrapport och lite egna funderingar
  • En investerares bekännelser del 1: Köp ett bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst En investerares bekännelser del 1: Köp bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst
  • Bättre än fågel i handen än tio i skogen
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Uppföljning av vår resa mot ekonomiskt oberoende Hur långt har vi kommit på vår resa mot ekonomiskt oberoende?

Arkiv

  • juli 2022 (1)
  • januari 2022 (1)
  • december 2021 (2)
  • december 2020 (1)
  • september 2020 (2)
  • mars 2020 (1)
  • oktober 2019 (1)
  • september 2019 (2)
  • juli 2019 (1)
  • juni 2019 (2)
  • maj 2019 (2)
  • april 2019 (1)
  • januari 2019 (2)
  • december 2018 (4)
  • november 2018 (4)
  • oktober 2018 (4)
  • september 2018 (5)
  • augusti 2018 (4)
  • juli 2018 (4)
  • juni 2018 (5)
  • maj 2018 (4)
  • april 2018 (4)
  • mars 2018 (5)
  • februari 2018 (4)
  • januari 2018 (4)
  • december 2017 (5)
  • november 2017 (4)
  • oktober 2017 (4)
  • september 2017 (5)
  • augusti 2017 (4)
  • juli 2017 (5)
  • juni 2017 (3)
  • maj 2017 (4)
  • april 2017 (5)
  • mars 2017 (4)
  • februari 2017 (4)
  • januari 2017 (6)
  • december 2016 (5)
  • november 2016 (7)
  • oktober 2016 (9)
  • september 2016 (4)
  • augusti 2016 (4)
  • juli 2016 (5)
  • juni 2016 (4)
  • maj 2016 (6)
  • april 2016 (6)
  • mars 2016 (4)
  • februari 2016 (7)
  • januari 2016 (6)
  • december 2015 (7)
  • november 2015 (8)
  • oktober 2015 (7)
  • september 2015 (6)
  • augusti 2015 (7)
  • juli 2015 (4)
  • juni 2015 (5)
  • maj 2015 (9)
  • april 2015 (10)
  • mars 2015 (10)
  • februari 2015 (11)
  • januari 2015 (12)
  • december 2014 (13)
  • november 2014 (15)
  • oktober 2014 (16)
  • september 2014 (11)
  • augusti 2014 (15)
  • juli 2014 (16)
  • juni 2014 (15)
  • maj 2014 (14)
  • april 2014 (17)
  • mars 2014 (18)
  • februari 2014 (15)

Kategorier

Disclaimer

På bloggen framför jag mina högst personliga åsikter och funderingar. Jag har som målsättning att inspirera och informera, men det kan förekomma faktafel och mina bedömningar kan vara mer eller mindre rätt. Alla som tar ekonomiska beslut baserat på vad som skrivs här på bloggen gör så på eget ansvar.



Det finns möjlighet för den som vill att kommentera det som skrivs här på bloggen, vilket jag uppskattar. Var och en har dock ett eget ansvarar för det man skriver och att man håller meningsutbytet på en respektfull och trevlig nivå. Jag kommer att radera kommentarer som uppenbart är kommersiella eller av kränkande natur.

Copyright © 2023 · Långsiktig Investering powered by: Magazine Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in