Långsiktig investering

- frihet genom passiv inkomst

  • Börja här
  • Kriterier
  • Analyser
  • Utdelarnas kamp
  • Passiv inkomst
  • Bevakningslista
  • Läslista
  • Aktieportfölj

Vad gör dig till en framgångsrik investerare? – Del 1

januari 13, 2015 By Langsiktig Investering 8 kommentarer

Jag har fått en del frågor från nyblivna aktiesparare kring vilka aktier de ska köpa och hur de ska förhålla sig till börsen i allmänhet. Dessa frågor har fått mig att fundera kring vad som egentligen är viktigast för att bli en lyckad investerare. Räcker det med ett starkt kassaflöde, kunskap eller behöver flera förutsättningar och egenskaper finnas på plats? 

Detta är ett första inlägg på detta tema där jag tänkte diskutera en av de viktigaste, om inte allra viktigaste, förutsättningarna för att bli en framgångsrik investerare i allmänhet  – kunskap.

Två intelligenta individer från antikens Grekland

Oavsett vad man har för åsikt i frågan, går det inte komma ifrån vikten av kunskap. Utan någon form av kunskap är det väldigt svårt att lyckas på lång sikt som investerare. Men det räcker inte enbart med den kunskap vi inhämtar genom nätet och böcker, utan vi behöver också samla på oss erfarenhetsbaserad kunskap. Hur många gånger har inte våra föräldrar gett råd som vi ändå inte följt? En viktig anledning till detta är, förutom självständighetsbehov, att kunskap i sig ofta inte räcker utan vi måste också få pröva (träna på att göra fel) för att validera och cementera de råd vi fått.
I akademikervärlden talar man om explicit kunskap (den kunskap man kan läsa sig till) och implicit kunskap (den kunskap man får genom erfarenhet). Forskning har visat att det är just den implicita kunskapen som rotar sig djupt och som styr vårt handlade nästan reflexmässigt. Handen på hjärtat – hur många är vi inte som fått betala en läropeng eller två under åren vi handlat med aktier? Detta trots att vi vid flera tillfällen försökt läsa oss till hur man bör gå tillväga vid en given situation. 
Vad vill jag då ha sagt med allt det här? Jo, att det är viktigt att läsa på och utbilda sig som aspirerande investerare, men att det är minst lika viktigt att pröva sig fram – eftersom det är då man lär känna sig själv och sina styrkor och svagheter. Prova gärna andras skor (råd) tidigt så att du vet att de passar. Väntar man för länge bli läxorna så mycket dyrare. 
Det gäller att passa på att pröva sig fram medan insatserna är relativt små och konsekvenserna lindrigare. Var inte för hård mot dig själv för de misstag du gör på vägen då vi alla mer eller mindre vandrat samma väg – jag vet i alla fall att jag gjort det.

En av mina första misstag som investerare var att investera i ett litet bolag och en bransch jag inte förstod mig på, närmare bestämt Karo Bio och biomedicin. Jag hade redan läst vikten av att förstå sin investering, att risken var högre med mindre bolag och framförallt bolag som inte gått med vinst. Trots detta köpte jag ett antal aktier i detta bolag och sålde med förlust bara några månader senare. Jag kan tillägga att jag hade tur, då det bara var början på Karo Bios resa söderut

Hur viktig anser du implicit kunskap (kunskap genom handling) vara och vilka misstag har du gjort på vägen till den punkt du är idag?

Ha en trevlig dag!

Dela det här:

  • Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela på Reddit (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade

Arkiverad under: Investeringsstrategi Taggad som: Allmänt om investering

Kommentarer

  1. Anonym säger

    januari 13, 2015 vid 7:37 e m

    Ja, jag håller med. Kunskap är viktigt men det måste inte nödvändigtvis vara en universitetsexamen i företagsekonomi. Om man har grundkunskaper hur aktier och börsen fungerar och man lär sig grunderna att läsa en årsredovisning då är mycket av jobbet gjort. Sen måste man följa med lite allmänt vad som händer i världen, lyssna på råd men att lyssna kritiskt och inse att man i slutändan måste fatta sitt eget beslut. Sen måste man prova sig fram, ha lite is i magen och en massa tålamod! Jag tror inte att man kan tjäna en massa pengar fort utan att ta enorma risker.

    Misstag? Inledningsvis i början på 2007 lyssnade jag för mycket på bankens rådgivare; jag tyckte att marknaden hade gått för bra för länge och jag ville egentligen börja försiktigt, men påstridiga rådgivare tyckte posterna kunde vara större. Jag ville heller inte köpa och sälja hela tiden men fick samtal flera ggr i veckan om olika affärer man absolut skulle göra. Tack o lov ledsnade jag ganska fort och sa ifrån.

    Sen fortsatte jag på egen hand. Det kunde ha gått riktigt illa; jag köpte stegvis och ofta lite väl oplanerat när kurserna rasade 2008-2009. Det var ren tur att pengarna "tog slut" just innan det vände och den resan slutade i dur. Jag är mer strukturerad och mindre ivrig nu.

    Däremot har jag inte varit rädd för att sälja en aktie med förlust, oftast för att slippa reavinstskatt i samband med andra försäljningar i en vanlig depå. Man får inte bli för sentimental, funkar det inte så funkar det inte. Move on.

    Jag har också lärt mig att det är skillnad på att en aktie är lågt värderad pga marknadsoro som egentligen inte har med aktien att göra och en låg värdering som har allt med aktien att göra. Jag ägde faktiskt Eniro ett tag och sålde med förlust till slut; övergången från användandet av telefonkataloger till internetsökande kanske inte var helt lätt…. Tack o lov insåg jag på en gång att Northland inte är ngt att satsa på när inte ens transportmetoden från gruva till kund var helt genomtänkt.

    Till sist måste man kanske också tycka att aktier/fonder är kul?

    Carina

    Svara
    • Långsiktig investering säger

      januari 14, 2015 vid 7:09 e m

      Ja, man kommer långt med sunt förnuft i många sammanhang! Det skadar inte att ha lite tur på sin sida som nybliven investerare också.
      Ibland kan det räcka med att, i efterhand, komma till insikt om hur nära man var att förlora pengar för dra lärdom och att växa som investerare.

      Att kunna skilja på en akties verkliga värde och vad marknaden är villig att betala för stunden är en viktig färdighet, även om det inte alltid är helt lätt i praktiken.

      Håller helt med om att man behöver tycka det är kul med aktier och bolagsanalyser för att klara motgångar. Sedan är ju resan halva nöjet.

      Tack för att du delar med dig!

      Svara
    • Anonym säger

      januari 15, 2015 vid 6:20 f m

      Nej, du har helt rätt! Det är inte lätt att veta varje gång om det är marknaden allmänt eller aktien själv som gör att den är så lågt värderad.

      Men sen är ju ingenting helt glasklart nånsin med aktier och börskurvor? Den egenskapen är väl både charmen och svårigheten med aktier… 😀

      Hur som helst, kul att jag hittade hit!

      Carina

      Svara
  2. Anonym säger

    januari 15, 2015 vid 1:49 e m

    Jag har under några år (ganska framgångsrikt) köpt storbolagsaktier med god utdelning, slagit index flera år. Jag planderade att köra på utdelningsinvestering (med utdelningstillväxt) med ett långsiktigt tänk.

    MEN.

    Nu har jag börjat svänga. Varför tror jag att just jag ska vara en i den FÖRSVINNANDE LILLA krets som lyckas slå index på längre sikt? Att det hittills har gått väldigt bra är nog att tacka slumpen för. Vi har haft en mycket gynnsam marknad och nästan allt går upp. Jag kom in i rätt tid. Köpte regelbundet investmentbolag till stor del.

    Jag har dock samtidigt hela tiden haft indexfonder med låga kostnader i en del av portföljen. Nu funderar jag på om jag inte ska ge upp att försöka välja ut individuella aktier och istället ha 2-3 indexfonder och ombalansera var sjätte månad eller så.

    Jag har läst "Stock Series" på den förnämliga sajten som Jim Collins driver (http://jlcollinsnh.com/stock-series/) och rekommenderar den varmt till alla – särskilt dem som medvetet eller omedvetet tror sig vara en Buffett eller Munger. Några lyckas bra, de flesta inte. Delvis tack vare denna sajt så har jag fått mig en tankeställare. Även Buffett rekommenderar att hans fru ska köpa Vanguard indexfond för 90% av hennes kapital när han dör… Det säger något.

    Om man sedan har som största intresse att studera aktier och företag så har man naturligtvis ett stort incitament att ägna många timmar i veckan åt att göra det. Man tycker ju att det är så roligt, lärorikt och stimulerande. Det är ju kul att lära sig mera om samhället, olika företag osv. Absolut. Några kommer också att lyckas bra i det långa perspektivet.

    Men de ALLRA FLESTA skulle helt klart tjäna mera pengar till pensionen om de valde ett knippe billiga indexfonder. För mig är det även en fråga om TID. Jag vill inte behöva ägna många timmar i veckan åt att läsa årsredovisningar.

    Troligen kommer jag att behålla alla aktier (åtminstone investmentbolagen) och bara öka i indexfonderna kontinuerligt varje månad. Möjligen tillåter jag mig själv att köpa aktier också, fast i mycket blygsam skala, när jag väl kommit upp i 80% indexfonder eller i det häradet.

    /S

    Svara
  3. Anonym säger

    januari 15, 2015 vid 1:53 e m

    Här är länken:
    http://jlcollinsnh.com/2011/06/02/why-i-cant-pick-winning-stocks-and-you-cant-either/
    /S

    Svara
    • Långsiktig investering säger

      januari 15, 2015 vid 9:25 e m

      Ja, du har en bra poäng – tycker man inte det är kul eller har tid att läsa på om enskilda bolag och att sammanställa analysunderlag, är indexfonder ett bra alternativ.
      Jag rekommenderar också folk i min närhet, som inte är särskilt intresserade av aktier, att spara i indexfonder istället.

      Det gäller att vara ödmjuk beträffande sin förmåga och det är därför jag lägger ganska stor vikt vid diversifiering. Det finns inga garantier att jag kommer att slå index på 20 års sikt och om jag ska vara ärlig så är jag inte så intresserad av hur portföljen utvecklas gentemot olika index, utan mer intresserad av att nå mina egna interna målsättningar. Så länge som jag finner aktier och utdelningsinvestering kul och spännande kommer jag satsa på aktier.

      Svara
    • Anonym säger

      januari 16, 2015 vid 2:42 e m

      Håller med dig. Tycker du har en väldigt spännande målsättning och du är en stor inspirationskälla! Lycka till framöver, jag kommer att fortsätta följa din resa.
      /S

      Svara
    • Långsiktig investering säger

      januari 18, 2015 vid 9:41 e m

      Tack! Det glädjer mig att höra att du uppskattar bloggen

      Svara

Lämna gärna en kommentar nedan! Avbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste kommentarer

  • Christian om Ett nytt bolag på min radar – Hexpol
  • Investeraren_tw om Tillbaka till rötterna – en påminnelse om vad som fick mig att gå från att spekulera till att investera

Populära inlägg

  • Varför jag som regel avstår preferensaktier Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • Utdelningsaktier vs indexfonder - Rond 1 Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan - risker med utdelningsinvestering Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan – risker med utdelningsinvestering
  • En närmare titt på kassaflödet från den löpande verksamheten En närmare titt på kassaflödet från den löpande verksamheten
  • Hur går det för Skanska? En kort genomgång och värdering Hur går det för Skanska? En kort genomgång och värdering
  • Hur ska jag agera nu när börsen faller? Hur ska jag agera nu när börsen faller?
  • Spara långsiktigt och låt snöbollen göra jobbet Spara långsiktigt och låt snöbollen göra jobbet
  • Ytterligare en rond i utdelarnas kamp - En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • Vikten av att undvika permanent förlust av kapital Vikten av att undvika permanent förlust av kapital
  • En närmare titt på ytterligare ett norsk bolag - denna gång inom återvinnings- och sorteringsbranschen En närmare titt på ytterligare ett norsk bolag – denna gång inom återvinnings- och sorteringsbranschen
  • Är det dags att sälja nu? Är det dags att sälja nu?
  • Ytterligare en rond i utdelarnas kamp - Castellum möter Realty Income Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Castellum möter Realty Income
  • Dags för den genomsnittlige spararen att satsa på index istället för aktier? Dags för den genomsnittlige spararen att satsa på index istället för aktier?
  • Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden
  • En närmare titt på ytterligare en nordisk högutdelare - Capacent En närmare titt på ytterligare en nordisk högutdelare – Capacent
  • Den viktigaste delen av kassaflödesanalysen Den viktigaste delen av kassaflödesanalysen
  • Byggma Group - En okänd utdelare med lågt värderat kassaflöde, välfylld kassa och stark huvudägare Byggma Group – En okänd utdelare med lågt värderat kassaflöde, välfylld kassa och stark huvudägare
  • Nordnet börsens sämsta bolag? - fortsatt analys av Nordnets verksamhet Nordnet börsens sämsta bolag? – fortsatt analys av Nordnets verksamhet
  • Se till att få tillbaka den utländska källskatten Se till att få tillbaka den utländska källskatten
  • Analys av nätmäklaren Avanza Analys av nätmäklaren Avanza
  • Användbara tjänster när man letar efter nyckeltal Användbara tjänster när man letar efter nyckeltal
  • Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter? Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp - Investor möter Industrivärden Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • En intressant portföljkandidat på en överlag högt värderad börs En intressant portföljkandidat på en överlag högt värderad börs
  • Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden? Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Dåliga skäl att sälja en aktie Dåliga skäl att sälja en aktie
  • Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet
  • Sent ska syndaren vakna - min investering i TeliaSonera Sent ska syndaren vakna – min investering i TeliaSonera
  • En närmare titt på ett his(s)nande bolag från Finland - Hisstillverkaren KONE En närmare titt på ett his(s)nande bolag från Finland – Hisstillverkaren KONE
  • Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest
  • En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap - Koncernen Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • Låt dig inte luras av låga P/E-tal Låt dig inte luras av låga P/E-tal
  • Lita inte för mycket på en låg utdelningsandel - Det kan kosta dig Lita inte för mycket på en låg utdelningsandel – Det kan kosta dig
  • Jag återbesöker börsens sämsta bolag med anledning av Nordnets halvårsrapport Jag återbesöker börsens sämsta bolag med anledning av Nordnets halvårsrapport
  • Det som skiljer agnarna från vetet är tålamod Det som skiljer agnarna från vetet är tålamod
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Analys av det Nordamerikanska bolaget Polaris Industries - Ett innovativt och lönsamt kvalitetsbolag med tillfälliga problem? Analys av det Nordamerikanska bolaget Polaris Industries – Ett innovativt och lönsamt kvalitetsbolag med tillfälliga problem?
  • H&M - Ett exempel på styrkor och svagheter hos den svenska ägarmodellen? H&M – Ett exempel på styrkor och svagheter hos den svenska ägarmodellen?
  • Fortum av idag - Ett bolag beroende av priset på el och Putins välvilja Fortum av idag – Ett bolag beroende av priset på el och Putins välvilja
  • Två svenska kvalitetsbolag duellerar - Fenix Outdoor möter Hennes & Mauritz i utdelarnas kamp Två svenska kvalitetsbolag duellerar – Fenix Outdoor möter Hennes & Mauritz i utdelarnas kamp
  • Fortums senaste delårsrapport och lite egna funderingar Fortums senaste delårsrapport och lite egna funderingar
  • Tillväxt och utdelning - utesluter det ena det andra? Tillväxt och utdelning – utesluter det ena det andra?
  • Senaste utdelningstrenden - Att ge skenet av en högre utdelning på ägarnas bekostnad? Senaste utdelningstrenden – Att ge skenet av en högre utdelning på ägarnas bekostnad?
  • Ska man sälja högt värderade innehav? Ska man sälja högt värderade innehav?
  • Återbesöker mina investeringskriterier - utdelning önskvärd men inte helt avgörande Återbesöker mina investeringskriterier – utdelning önskvärd men inte helt avgörande

Följ mig på Twitter

Mina tweets

Prenumerera på bloggen via epost.

Taggar

aktieanalys Allmänt om investering Analys Apple Atea Atlas Copco Bank of Nova Scotia Beijer Alma Bevakningslistan BHP Billiton Bonheur Börsnedgång Castellum Chevron Coca Cola Data respons Deere & Co Fortum Fritt kassaflöde Försäljning Handelsbanken indexfonder Industrivärden Inköp Investeringskriterier Investeringsprocess investeringsstrategi Johnson and Johnson Kassaflödesanalys kvartalsrapport långsiktig sparande McDonalds Mekonomen Månadsrapport Nolato Passiv inkomst Risk Sampo TeliaSonera Utdelning Utdelningsinvestering Utdelningsjämförelse Utdelningstillväxt Värdering Walmart
Integritet och cookies: Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du deras användning.
Om du vill veta mer, inklusive hur du kontrollerar cookies, se: Cookie-policy

Flest kommentarer

  • När är kvalitetsaktier rimligt prissatta? När är kvalitetsaktier rimligt prissatta?
  • Ytterligare en rond i utdelarnas kamp - En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • Utdelarnas kamp - En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden? Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Se upp för hög källskatt på utdelningen i fallet Nova Scotia Bank Se upp för hög källskatt på utdelningen i fallet Nova Scotia Bank
  • Hur ger man sitt barn "rätt" ekonomiska förutsättningar? Hur ger man sitt barn “rätt” ekonomiska förutsättningar?
  • Skjuter den som sparar livet framför sig? Skjuter den som sparar livet framför sig?
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • När föddes ditt aktieintresse? När föddes ditt aktieintresse?
  • Hur många bolag består din utdelningsmaskin av? Hur många bolag består din utdelningsmaskin av?
  • Har de gyllene bågarna förlorat sin lyster? Har de gyllene bågarna förlorat sin lyster?
  • Är kanadensiska storbanker något att ha? Är kanadensiska storbanker något att ha?
  • Fördelar med den amerikanska utdelningsmodellen? Fördelar med den amerikanska utdelningsmodellen?
  • Svenska banker bland de mest lönsamma och välkapitaliserade i världen? Svenska banker bland de mest lönsamma och välkapitaliserade i världen?
  • Det har hänt lite sedan sist - Inköp och omplaceringar Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar
  • Har tiden kommit ikapp denna utdelningsaristokrat? Har tiden kommit ikapp denna utdelningsaristokrat?
  • Analys av världens största diversifierade råvarubolag Analys av världens största diversifierade råvarubolag
  • Rondvila i utdelarnas kamp Rondvila i utdelarnas kamp
  • Tankar och funderingar kring att ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar i livet Tankar och funderingar kring att ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar i livet
  • En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap - Koncernen Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter? Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp - Investor möter Industrivärden Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckliga? Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckliga?
  • Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Fortums senaste delårsrapport och lite egna funderingar Fortums senaste delårsrapport och lite egna funderingar
  • En investerares bekännelser del 1: Köp bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst En investerares bekännelser del 1: Köp bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst
  • Bättre än fågel i handen än tio i skogen Bättre än fågel i handen än tio i skogen
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Hur långt har vi kommit på vår resa mot ekonomiskt oberoende? Hur långt har vi kommit på vår resa mot ekonomiskt oberoende?
  • Tillbakablick efter fyra år med bloggen Tillbakablick efter fyra år med bloggen

Arkiv

  • januari 2019 (2)
  • december 2018 (4)
  • november 2018 (4)
  • oktober 2018 (4)
  • september 2018 (5)
  • augusti 2018 (4)
  • juli 2018 (4)
  • juni 2018 (5)
  • maj 2018 (4)
  • april 2018 (4)
  • mars 2018 (5)
  • februari 2018 (4)
  • januari 2018 (4)
  • december 2017 (5)
  • november 2017 (4)
  • oktober 2017 (4)
  • september 2017 (5)
  • augusti 2017 (4)
  • juli 2017 (5)
  • juni 2017 (3)
  • maj 2017 (4)
  • april 2017 (5)
  • mars 2017 (4)
  • februari 2017 (4)
  • januari 2017 (6)
  • december 2016 (5)
  • november 2016 (7)
  • oktober 2016 (9)
  • september 2016 (4)
  • augusti 2016 (4)
  • juli 2016 (5)
  • juni 2016 (4)
  • maj 2016 (6)
  • april 2016 (6)
  • mars 2016 (4)
  • februari 2016 (7)
  • januari 2016 (6)
  • december 2015 (7)
  • november 2015 (8)
  • oktober 2015 (7)
  • september 2015 (6)
  • augusti 2015 (7)
  • juli 2015 (4)
  • juni 2015 (5)
  • maj 2015 (9)
  • april 2015 (10)
  • mars 2015 (10)
  • februari 2015 (11)
  • januari 2015 (12)
  • december 2014 (13)
  • november 2014 (15)
  • oktober 2014 (16)
  • september 2014 (11)
  • augusti 2014 (15)
  • juli 2014 (16)
  • juni 2014 (15)
  • maj 2014 (14)
  • april 2014 (17)
  • mars 2014 (18)
  • februari 2014 (15)

Kategorier

RSS-flöden

RSS Feed RSS - Inlägg

RSS Feed RSS - Kommentarer

Disclaimer

På bloggen framför jag mina högst personliga åsikter och funderingar. Jag har som målsättning att inspirera och informera, men det kan förekomma faktafel och mina bedömningar kan vara mer eller mindre rätt. Alla som tar ekonomiska beslut baserat på vad som skrivs här på bloggen gör så på eget ansvar.



Det finns möjlighet för den som vill att kommentera det som skrivs här på bloggen, vilket jag uppskattar. Var och en har dock ett eget ansvarar för det man skriver och att man håller meningsutbytet på en respektfull och trevlig nivå. Jag kommer att radera kommentarer som uppenbart är kommersiella eller av kränkande natur.

Copyright © 2019 · Långsiktig Investering powered by: Magazine Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Logga in

loading Avbryt
Ditt meddelande skickades inte - kontrollera din e-postadress!
E-postkontroll misslyckades, försök igen
Tyvärr, din blogg kan inte dela inlägg via e-post.