Långsiktig investering

- frihet genom passiv inkomst

  • Börja här
  • Investeringskriterier
  • Aktieanalyser
  • Utdelarnas kamp
  • Bevakningslista
  • Läslista
  • Aktieportfölj

Analys av världens största diversifierade råvarubolag

december 13, 2014 By Langsiktig Investering 22 Comments

Det är ingen hemlighet vid det här laget att jag anser det mesta vara dyrt för tillfället. Det finns dock en sektor där värderingarna har fallit väsentligt sista tiden och det är råvarusektorn och det gäller inte enbart oljejättarna utan även andra råvaruberoende bolag. I anslutning till att jag gick igenom bloggar i den engelska bloggosfären fångande just ett sådant bolag mitt intresse.

Om verksamheten
BHP Billiton är världens största diversifierade råvarubolag. Bolaget är engagerat i prospektering, utveckling, förädling och produktion av ett antal mineraler och råvaror. De har också en betydande olje- och gasverksamhet. BHP är också den tredje största producenten av järnmalm i världen. Endast Vale (NYSE: VALE) och Rio Tinto (NYSE: RIO) är större när det gäller produktionsvolym.

Bolagets verksamhet består just nu av fem segment och så här fördelar sig intäkterna och ebita procentuellt:

Fördelning omsättning BHP Billiton

Just att bolaget har en så pass diversifierad råvaruportfölj är något som jag ser som en styrka, då man inte är beroende av en enskild råvara vid en given tidpunkt utan kan justera portföljen beroende på markandsförutsättningarna på ett sätt som inte en mindre diversifierad aktör kan.

Bolagets produktionsverksamhet finns i huvudsak i Australien, Amerika och södra Afrika. Totalt har bolaget nästan 124 000 anställda i 21 länder.

BHP Billiton kommer emellertid renodla verksamheten ytterligare och delar av den tidigare verksamhet kommer knoppas av. Aluminium, magnesium och nickelsegmentet tillsammans med kol och- oljetillgångar kommer att flyttas till ett nytt bolag. Kvar blir fyra segment: Järnmalm, Olja och kaliumkarbonat, Koppar samt Kol.

Risker och konkurrensfördel
Efter avknoppningen ökar beroendet av järnmalmspriset något som med all sannolikhet är huvudförklaringen till den låga värderingen. Sedan årsskiftet har nämligen priset på järnmalm rasat med mer än 40%

Det låga järnmalmspriset har pressat stora producenter i Australien och Brasilien att öka produktionen, för att täcka upp intäktsbortfall. Detta har slagit ut många gruvor med sämre marginaler. Denna utveckling kommer i längden gynna de större aktörerna med goda finanser såsom BHP Billiton. Färre aktörer framgent borde betyda ett lägre totalt utbud med ökade priser som följd.

En annan möjlig anledning till att BHP Billitons aktie har tappat i värde sedan årskiftet är oljeprisets fall. Det är intressant att notera att olja enbart står för en mindre del av omsättningen totalt sett.

Enligt Morningstar har BHP Billiton en smal vallgrav (narrow moat) i kraft av sin storskaliga verksamhet och genom att vara ”low cost provider” inom främst Järnmalmssegmentet. Detta är en väldigt viktigt faktor, då bolaget kan vara lönsamt även om järnmalmspriset (framförallt) faller ytterligare.

Så här har omsättning och vinsten per aktie utvecklats under perioden 2005-2014.
Utveckling VPA och omsättning 2005-2014 - BHP Billiton

Omsättningen har ökat med 123% sett över hela perioden – ca 11% per år i genomsnitt. VPA-tillväxten har varierat en hel del från år till år, men sett till hela perioden ökat med totalt 150%.

Så här har vinstmarginal (netto) och VPA utvecklats under samma period.
Utveckling vinstmarginal och VPA - BHP Billiton

Om omsättningen stigit jämnt under perioden 2005-2014, så har vinstmarginalen (netto) varit desto mer volatil. Både VPA och vinstmarginal visar tydligt på att bolaget i allra högsta grad är cykliskt. BHP Billitons lönsamhet är beroende av utvecklingen av priset på de råvaror som bolaget utvinner och till viss del förädlar – främst järnmalm. Som för alla cykliska bolag är det den långsiktiga trenden som är viktig och den är stigande.

Så här har utdelningen och utdelningsandelen utvecklats under perioden 2005-2014
 
Utveckling utdelning och utdelningsandel under perioden 2005-2014 - BHP Billiton
Utdelningen har ökat med nästan 20% per år i genomsnitt under perioden, utdelningstillväxten har dock tappat fart i slutet av perioden. De fem senaste åren har utdelningstillväxten legat på nästan 8% i genomsnitt per år.
BHP Billitons balansräkning är en av de starkaste inom branschen. Soliditeten (andelen eget kapital) är ca 56% och ca 23% av tillgångarna är finansierade genom räntebärande skulder. Bolaget har varit väldigt lönsamt och förstärkt balansräkningen ordentligt under den råvaruboom som varit.
Räntetäckningsgraden är på 38 vilket innebär att man kan täcka sina räntekostnader nästan 38 gånger om. Andelen goodwill är försumbart liten.CAPEX är i fallande trend, då bolaget har sina största investeringar bakom sig, något som också är positivt nu när priset på olja och främst järnmalm har fallit ordentligt i år och spås vara på låga nivåer ett tag framöver.
Sammanfattning och värdering
I mina ögon är BHP Billiton i kraft av sin diversifierade råvaruportfölj, låga produktionskostnader, starka balansräkning samt storlek en värdig kandidat till portföljen om priset är rätt. Jag gillar också att stora delar av bolagets produktionsverksamhet finns i anslutning till de asiatiska marknaderna, varifrån merparten av efterfrågan beräknas komma framöver.
Jag tror att bolaget, även om råvarupriserna tagit stryk senaste tiden, har framtiden för sig då järnmalm kommer att behövas även i framtiden – inte minst med tanke på Indien och Kina. Att järnmalmspriset är på 5-årslägsta kommer också göra att mindre lönsamma gruvor tvingas stänga ner vilket i sin tur kommer minska utbudet och stabilisera priserna. BHP Billiton är rustat att klara ett betydligt lägre järnmalmspris i kraft av sina kostnadseffektiva gruvor och sin starka balansräkning.

Bolagets beroende av råvarupriser och avsaknaden av en bred vallgrav innebär att priset är viktigt.
Värdering
Idag värderas BHP Billiton till ett P/E-tal (TTM) på ca 8 och har en direktavkastning på 6% och en utdelningsandel på ca 47% baserat på de 12 senaste månadernas vinst (TTM).

Det pris jag är villig att betala som mest är 43 dollar aktien. Kurstaket är satt efter följande antaganden:
  • Jag utgår från att BHP Billiton kommer att ha en genomsnittlig utdelningstillväxt på motsvarande 3% på lång sikt.
  • Jag bedömer hållbar VPA till 5 dollar aktien och rimligt P/E-tal till 11.
Ni hittar fler detaljer kring värdering och nyckeltal för BHP Billiton under rubriken bevakningslistan i huvudmenyn. Jag kommer att återkomma med fler inlägg kring fler bolag som ska in på bevakningslistan framöver.

Andra inlägg på liknande tema

Ytterligare en bra rapport från en av Nordens anonyma marknadsledare - Atea
Har de gyllene bågarna förlorat sin lyster?
En närmare titt på ytterligare ett norsk bolag - denna gång inom återvinnings- och sorteringsbransch...

Filed Under: Aktieanalys, Bolagsanalys Tagged With: Analys, BHP Billiton

Comments

  1. Anonym says

    december 13, 2014 at 7:42 e m

    Har du gjort en jämförelse med brasilianska Vale? Skulle vara intressant att höra din åsikt.

    Svara
    • Långsiktig investering says

      december 14, 2014 at 3:13 e m

      Jag tittade lite snabbt på bolaget, men det föll bort direkt då jag inte gillar den politiska- eller valutarisken som ägande i ett Brasilianskt bolag innebär.

      Sedan är deras verksamhet inte lika diversifierad och de har dessutom mycket högre produktionskostnader än BHP Billition.

      Svara
    • Anonym says

      december 14, 2014 at 10:17 e m

      Valutarisk aspekten försår jag inte riktigt. Bolagets intäkter är nog till största del i dollar som BHP billiton, så risken är väl relativt lika. Vale kommer troligen tjäna på att brasilianska valutan går ned eftersom deras kostnader till stor del är i den valutan medan inkomsterna är i dollar eller liknande. Däremot håller jag med om den politiska risken och att de har högre produktionskostnader, vilket också avspeglar sig i kursen. Har hittils köpt Vale, men risken är lägre i BHP Billiton så det lockar. Tack för en bra analys av Billiton!

      Svara
  2. petrusko says

    december 13, 2014 at 9:52 e m

    Jag håller med dig i att bolaget är intressant i sektorn pga sin diversifierade verksamhet/inriktning. Riktigt nice.

    Mvh petrusko

    Svara
    • Långsiktig investering says

      december 14, 2014 at 3:24 e m

      Den låga produktionskostnaden och starka balansräkningen gör att bolaget sticker ut ytterligare.

      Mvh

      Svara
  3. Y says

    december 13, 2014 at 11:07 e m

    Det är värt att nämna att BHP är listad både i Australien och i Storbritannien, och både aktierna kan man köpa via USA. Jag har köpt den brittiska versionen då Australien har lite konstiga skatteregler gällande utdelningen, som också tydligen gjort att aktien blivit värderats något dyrare än den brittiska. Finns bloggare som har gått igenom varför i detalj.

    Svara
    • Anonym says

      december 14, 2014 at 1:45 e m

      Skulle du kunna bifoga länkar till dessa bloggar?

      Svara
    • Långsiktig investering says

      december 14, 2014 at 3:45 e m

      Det stämmer att aktien är listad i både Australien och Storbritannien.

      Jag har tittat på BHP Billiton PLC (BBL) som är noterad på Londonbörsen, men som finns som ADR att köpa på NYSE.

      Det är också den aktie som har högst direktavkastning och som är förmånligast att äga ur skattesynpunkt av vad jag har förstått.

      Mvh

      Svara
  4. Anonym says

    december 14, 2014 at 8:11 f m

    Kan du hjälpa en nybörjare? När jag slår på Google finance kommer det fram en uppsjö BHP? På olika börser och med lite olika namn – plc, limited (ADR), ADR2), SPON osv. Vad betyder de? Vilken gäller?

    /Lasse

    Svara
    • Långsiktig investering says

      december 14, 2014 at 3:46 e m

      Jag har tittat på BHP Billiton PLC (BBL) som är noterad på Londonbörsen, men som finns som ADR att köpa på NYSE.

      Mvh

      Svara
    • Anonym says

      december 14, 2014 at 7:00 e m

      Tackar!

      /Lasse

      Svara
  5. Anonym says

    december 14, 2014 at 10:01 f m

    Det här är en sektor som jag inte är så kunnig inom. Jag har svårt att välja ut ett enskilt bolag som jag tror på bättre än andra. Men det är lätt att dra blicken hitåt just nu när det mesta annat känns dyrt.

    Jag gillar dock att BHP Billiton är bredare än ett renodlat oljebolag.
    För min del funderar jag på hur det skulle vara att köpa en fond med exponeringen istället. För att få ett paket med flera energigiganter och lite till.

    Har hittat den här fonden bland annat: https://www.avanza.se/fonder/om-fonden.html/112622/franklin-natural-resources-a-acc-usd

    Ett lite bredare alternativ som ändå kan dra nytta av den nedtryckta sektorn. För mig är det förmodligen lättare att hålla en fond än ett enskilt bolag i sektorn i ytterligare nedgång.
    Just eftersom branschen i sig inte är den jag är mest bekväm/kunnig inom.

    Hur tänker ni?

    Svara
    • Långsiktig investering says

      december 15, 2014 at 11:21 f m

      Jag tycker du resonerar klokt, man ska inte ge sig in i något som man inte känner sig bekväm med.
      En fond kanske är rätt väg att gå för dig. Se bara till att fonden inte är för dyr.

      Mvh

      Svara
  6. Aktiestolpen says

    december 15, 2014 at 8:27 f m

    Ser väldigt intressant ut, väl genomarbetat analys du har utan tvekan kittlat min nyfikenhet att läsa på ytterligare om bolaget Med vänlig hälsning .

    Svara
    • Långsiktig investering says

      december 15, 2014 at 11:32 f m

      Kul att höra att du uppskattade analysen. Tycker jag du ska göra! Återkom gärna om du har några funderingar eller tankar kring bolaget.

      Mvh

      Svara
  7. Anonym says

    december 15, 2014 at 2:25 e m

    Tack för en bra analys. Cvx är mitt långsiktiga förstaval i energisektorn, efter det Xom / BHP. Företag som jag känner mig bekväm att öka i hela vägen ner innan det med högsta sannolikhet vänder. Frågan är bara hur länge man väntar och vid vilket pris dom sista likvider skulle åka in.

    (Av dessa bara initierat pos i Cvx hittils).

    Svara
    • Långsiktig investering says

      december 15, 2014 at 4:27 e m

      Stabila bolag inom energisektorn alla tre.
      Den som visste det.. Jag brukar köpa på mig i etapper, då jag har tillräckligt med självinsikt för att inse att jag inte kommer att pricka botten.

      Mvh

      Svara
  8. Anonym says

    december 15, 2014 at 7:14 e m

    Hej! Tack för en läsvärd blogg!

    Fråga: vad använder du för programvara för att hålla koll på din portfölj? Kanske har du gjort ett eget system i Excel eller Google Spreadsheets? Jag har letat länge efter ett bra sätt att mata in transaktioner, hantera köp och försäljningar och få all upptänklig information, Yield on Cost osv. för att enkelt och långsiktigt följa hur det går med investeringarna, men inte hittat det ultimata verktyget. Jag kör mac.

    Svara
    • Långsiktig investering says

      december 17, 2014 at 1:17 e m

      Tack! Kul att du uppskattar bloggen. Jag använder mig av en kombination av Google Spreadsheets och Numbers. De diagram och tabeller jag har publicerat här på bloggen är gjorda i Google Spreadsheets. Med hjälp av just Googles tjänst går det att få automatiska uppslag beträffande pris, eps, och p/e-tal för flertalet aktier, vilket är smidigt.

      Mvh

      Svara
  9. Marcus Andersson says

    december 18, 2014 at 12:38 f m

    Tack för en läsvärd analys av BHP. Jag lärde mig en del. Tror dock att Vale har bättre kostnader på järnmalm, men transporten till Kina är längre. Jag gillar Vale mer men det är för jag har rätt mycke kontakter med brasilien. BHP och Vale kan nog köpa och glömma i 3-4 år för att de resultatet då.

    Svara
    • Långsiktig investering says

      december 21, 2014 at 8:12 f m

      Hej, jag föredrar BHP då jag inte gillar den risken som ägande i ett Brasilianskt bolag innebär.

      Vales verksamhet inte lika diversifierad och de har dessutom högre produktionskostnader än BHP Billion.
      BHP kan fortfarande tjäna pengar när priset på järnmalm är under 60, det kan inte Vale.

      Mvh

      Svara
  10. Robin Karlsson says

    juni 16, 2015 at 10:51 e m

    Hej, Mycket bra analys. Jag köpte själv på mig en del aktier i BHP. Jag blev tilldelad 0.4 aktier i South32 för varje aktie jag har i BHP efter delningen, men känner mig osäker om jag bör behålla eller sälja (har inte rikitgt tålamodet att läsa igenom hela prospektet och sätta mig in i det). Ville höra hur du tänker kring dessa aktier och om du behåller dem?

    Mvh

    Robin

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste kommentarer

  • Angel om Nu är det väl ändå dags att sälja?
  • Langsiktig Investering om Nu är det väl ändå dags att sälja?

Populära inlägg

  • En närmare titt på kassaflöde från den löpande verksamheten efter förändring av rörelsekapital En närmare titt på kassaflödet från den löpande verksamheten
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • Hur hänger resultaträkning, kassaflödesanalys och balansräkning ihop? En närmare titt på hur kassaflödesanalys, resultat- och balansräkning hänger ihop
  • Låt dig inte luras av låga P/E-tal Låt dig inte luras av låga P/E-tal
  • Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan – risker med utdelningsinvestering
  • En närmare titt på kassaflödet från investeringsverksamheten Den viktigaste delen av kassaflödesanalysen
  • Förändring av rörelsekapital Betydelsen av förändrat rörelsekapital
  • Skanska Hur går det för Skanska? En kort genomgång och värdering
  • Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden
  • Låt dig inte luras av ditt genomsnittliga anskaffningsvärde Låt inte ditt GAV påverka dina investeringsbeslut
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • Pantautomat från Tomra En närmare titt på ytterligare ett norsk bolag – denna gång inom återvinnings- och sorteringsbranschen
  • Ränta-på-ränta effekten är som en snöboll som växer Spara långsiktigt och låt snöbollen göra jobbet
  • Hur ska jag agera nu när börsen faller? Hur ska jag agera nu när börsen faller?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Om du enbart fick välja ett värderingsmått – vilket skulle det vara?
  • Avkastning för den genomsnittlige Avanza kunden jämfört med SIX Return Index Dags för den genomsnittlige spararen att satsa på index istället för aktier?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Användbara tjänster när man letar efter nyckeltal
  • Vikten av att undvika permanent förlust av kapital Vikten av att undvika permanent förlust av kapital
  • Dåliga anledningar att sälja en aktie Dåliga skäl att sälja en aktie
  • Dotterbolaget Huntonits fabrik i Norge Byggma Group – En okänd utdelare med lågt värderat kassaflöde, välfylld kassa och stark huvudägare
  • Se till att få tillbaka den utländska källskatten
  • Vad äger egentligen Långsiktig Investering för aktier? Vilka aktier äger egentligen Långsiktig Investering?
  • Peter Lynch Är det dags att sälja nu?
  • Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Castellum möter Realty Income
  • Capacent En närmare titt på ytterligare en nordisk högutdelare – Capacent
  • Hennes & Mauritz H&M – Ett exempel på styrkor och svagheter hos den svenska ägarmodellen?
  • Flera mer eller mindre likaviktade sätt att slå OMXS30GI och OMXS30
  • Så här såg Avanzas site ut när det begav sig Analys av nätmäklaren Avanza
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • En utgift i samband med utveckling är inte alltid en kostnad En utgift är inte alltid en kostnad
  • Fördelning omsättning Coca Cola Analys av Coca Cola
  • En hiss från KONE En närmare titt på ett his(s)nande bolag från Finland – Hisstillverkaren KONE
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Nilörngruppen En intressant portföljkandidat på en överlag högt värderad börs
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Tjänsteutbud per land - Nordnet Nordnet börsens sämsta bolag? – fortsatt analys av Nordnets verksamhet
  • En av Polaris populära motorcyklar Victory 1200cc Analys av det Nordamerikanska bolaget Polaris Industries – Ett innovativt och lönsamt kvalitetsbolag med tillfälliga problem?
  • Balansräkningens utveckling - Fortum Fortum av idag – Ett bolag beroende av priset på el och Putins välvilja
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet

Etiketter

aktieanalys Aktieportfölj aktier Allmänt om investering Analys Atea Atlas Copco Beijer Alma Bevakningslistan BHP Billiton Bonheur Börsnedgång Castellum Chevron Coca Cola Data respons Deere & Co Fortum Fritt kassaflöde Försäljning Handelsbanken indexfonder Industrivärden Inköp Investeringskriterier Investeringsprocess investeringsstrategi Johnson and Johnson Kassaflödesanalys kvartalsrapport långsiktig sparande McDonalds Mekonomen Månadsrapport Nolato Peter Lynch Risk Sampo TeliaSonera Utdelning Utdelningsinvestering Utdelningsjämförelse Utdelningstillväxt Värdering Walmart

Sök på bloggen

Flest kommentarer

  • När är kvalitetsaktier rimligt prissatta?
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Se upp för hög källskatt på utdelningen i fallet Nova Scotia Bank
  • Hur ger man sitt barn ”rätt” ekonomiska förutsättningar?
  • Skjuter den som sparar livet framför sig?
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • När föddes ditt aktieintresse?
  • Hur många bolag består din utdelningsmaskin av?
  • Är kanadensiska storbanker något att ha?
  • De svenska storbankerna - SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken Svenska banker bland de mest lönsamma och välkapitaliserade i världen?
  • Har de gyllene bågarna förlorat sin lyster?
  • Fördelar med den amerikanska utdelningsmodellen?
  • Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar
  • Har tiden kommit ikapp denna utdelningsaristokrat?
  • Analys av världens största diversifierade råvarubolag
  • Rondvila i utdelarnas kamp Rondvila i utdelarnas kamp
  • Ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar-i-livet Tankar och funderingar kring att ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar i livet
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckligare? Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckliga?
  • Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Fortums senaste delårsrapport och lite egna funderingar
  • En investerares bekännelser del 1: Köp ett bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst En investerares bekännelser del 1: Köp bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst
  • Bättre än fågel i handen än tio i skogen
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Uppföljning av vår resa mot ekonomiskt oberoende Hur långt har vi kommit på vår resa mot ekonomiskt oberoende?

Arkiv

  • juli 2022 (1)
  • januari 2022 (1)
  • december 2021 (2)
  • december 2020 (1)
  • september 2020 (2)
  • mars 2020 (1)
  • oktober 2019 (1)
  • september 2019 (2)
  • juli 2019 (1)
  • juni 2019 (2)
  • maj 2019 (2)
  • april 2019 (1)
  • januari 2019 (2)
  • december 2018 (4)
  • november 2018 (4)
  • oktober 2018 (4)
  • september 2018 (5)
  • augusti 2018 (4)
  • juli 2018 (4)
  • juni 2018 (5)
  • maj 2018 (4)
  • april 2018 (4)
  • mars 2018 (5)
  • februari 2018 (4)
  • januari 2018 (4)
  • december 2017 (5)
  • november 2017 (4)
  • oktober 2017 (4)
  • september 2017 (5)
  • augusti 2017 (4)
  • juli 2017 (5)
  • juni 2017 (3)
  • maj 2017 (4)
  • april 2017 (5)
  • mars 2017 (4)
  • februari 2017 (4)
  • januari 2017 (6)
  • december 2016 (5)
  • november 2016 (7)
  • oktober 2016 (9)
  • september 2016 (4)
  • augusti 2016 (4)
  • juli 2016 (5)
  • juni 2016 (4)
  • maj 2016 (6)
  • april 2016 (6)
  • mars 2016 (4)
  • februari 2016 (7)
  • januari 2016 (6)
  • december 2015 (7)
  • november 2015 (8)
  • oktober 2015 (7)
  • september 2015 (6)
  • augusti 2015 (7)
  • juli 2015 (4)
  • juni 2015 (5)
  • maj 2015 (9)
  • april 2015 (10)
  • mars 2015 (10)
  • februari 2015 (11)
  • januari 2015 (12)
  • december 2014 (13)
  • november 2014 (15)
  • oktober 2014 (16)
  • september 2014 (11)
  • augusti 2014 (15)
  • juli 2014 (16)
  • juni 2014 (15)
  • maj 2014 (14)
  • april 2014 (17)
  • mars 2014 (18)
  • februari 2014 (15)

Kategorier

Disclaimer

På bloggen framför jag mina högst personliga åsikter och funderingar. Jag har som målsättning att inspirera och informera, men det kan förekomma faktafel och mina bedömningar kan vara mer eller mindre rätt. Alla som tar ekonomiska beslut baserat på vad som skrivs här på bloggen gör så på eget ansvar.



Det finns möjlighet för den som vill att kommentera det som skrivs här på bloggen, vilket jag uppskattar. Var och en har dock ett eget ansvarar för det man skriver och att man håller meningsutbytet på en respektfull och trevlig nivå. Jag kommer att radera kommentarer som uppenbart är kommersiella eller av kränkande natur.

Copyright © 2023 · Långsiktig Investering powered by: Magazine Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in