Som tidigare utlovats kommer här ett inlägg som redogör för i vilken aktie som pengarna från försäljningen av mitt innehav i amerikanska Walmart investerades i.

Grundstommen i Industrivärden utgörs av Handelsbanken som utgör ungefär 40% av vinsten per aktie och 27% av investmentbolagets aktieportfölj. Handelsbanken har många fina defensiva kvaliteter såsom naturliga inträdesbarriärer, stabil och stigande vinst/utdelning över tid. Banken är en av de mest defensiva i Europa, om inte den mest defensiva.
- Jag utgår från att Industrivärden kommer att ha en genomsnittlig utdelningstillväxt på motsvarande 8% på lång sikt.
- Jag bedömer hållbar VPA till 9,3 kr aktien och rimligt P/E-tal till 13,5.
Det ska också tilläggas att Industrivärden är ett av de lättare investeringsbolagen att värdera då samtliga innehaven är börsnoterade.
Efter inköpet ökade den passiva inkomsten till ca 16000 kr. Industrivärden utgör nu ca 21% av aktieportföljen. Ni hittar den nya portföljfördelningen efter inköpet under rubriken sparportföljen i huvudmenyn.
Fin genomgång av Industrivärden och ditt köp.
Jag planerar att öka i den också den närmsta tiden. Värderingen är sund och innehaven är riktigt fina.
Igår kväll när jag filade på mina planer över vad jag skall köpa närmsta tiden var både Skanska och Handelsbanken inne en sväng i leken. Handelsbanken kunde jag snabbt rationalisera bort via Industrivärden. Skanska funderar jag fortfarande på. Den väger inte så tungt hos Industrivärden men jag har ju iof redan NCC.
Ja ja, man kan inte ha allt. får se vad det blir. Kul ändå att jag överväger köpa separat flera av de fina bolag Industrivärden har i portföljen. Sandvik har jag dessutom redan.
Mvh petrusko
Kul att du uppskattade inlägget. Tror vi tänker ganska lika beträffande Industrivärden. Kan mycket väl bli fler köp för egen del också om kursen backar från nuvarande nivå.
http://www.di.se/artiklar/2014/10/10/15-ars-vantan-kravs-i-industrivarden/
På längre sikt än 14 år slog Industrivärden index SIXRX. Inte helt fel att få en avkastning över index och själv kunna styra över direktavkastningen. Jag som utdelningsinvesterare värderar möjligheten att själv kunna återinvestera utdelningen i valfritt bolag eller att i framtiden använda den passiva inkomsten till annat.
Mycket bra inlägg! Tankade själv på i dippen på 115 kr.
Ser du några andra bolag som ligger bra till i värdering just nu?
Tack, kul att höra! Tyvärr har många bolag blivit dyra igen. Om du tittar i min bevakningslista högst upp till höger ser du vilka bolag som jag anser vara billigast just nu utifrån mina värderingskriterier.
Den har jag full koll på 🙂
Jag har funderat på Mekonomen länge men även Beijer Alma ligger bra till.
Får se imorgon vart månadens köp läggs!
Ingen åsikt om AT&T?
Ok, tyvärr har jag inte granskat AT&T på djupet.
Hög direktavkastning, men med låg utdelningstillväxt i en väldigt konkurrensutsatt marknad har jag för mig.
Bra köp! Det känns som om du kom in billigt! Jag funderar på om jag skall göra månadens inköp på antingen industivärden eller Telia. De är ju fortfarande helt okej pris på båda även. Tack för en bra blogg / Niklas
Tack och roligt att du uppskattar bloggen! TeliaSonera finns även på min bevakningslista, men jag avvaktar tills dess att kursen närmar sig 40 innan jag ökar.
Hur ser du på utdelningssänkningen i INDU? Bra för bolagets skuldsättning!? Och vad ska man egentligen tro om framtidens utdelningar?
Hade hoppats på oförändrad utdelning åtminstone, men samtidigt förståelse för agerandet med tanke skuldsättning och rådande marknadsklimat. Lundberg vill ha ordning och reda och inte minst då INDU kan behöva skjuta till ytterligare kapital till sorgebarnet SSAB? Bolag i Lundbergs regi brukar som sagt vara välskötta och konservativt finansierade, men vad det innebär för industrivärdens framtid som högutdelare vågar jag inte svara på. Jag har dock inga planerar på att sälja trots utdelningssänkningen.