Långsiktig investering

- frihet genom passiv inkomst

  • Börja här
  • Investeringskriterier
  • Aktieanalyser
  • Utdelarnas kamp
  • Bevakningslista
  • Läslista
  • Aktieportfölj

Analys av Skanska

maj 15, 2014 By Langsiktig Investering 2 Comments

Det har blivit dags för nästa analys och den här gången är det dags för ett svenskt byggbolag, nämligen Skanska. Jag äger inte aktien, men jag har den på min bevakningslista.


Diversifierade affärsområden?
Skanska verksamhet är uppdelad i fyra affärsområden:
– Byggverksamhet är Skanskas största verksamhetsgren mätt i intäkter och antalet anställda. Verksamheten omfattar såväl hus- som anläggningsbyggande och bostadsbyggande. Inom byggverksamheten utförs dessutom uppdrag av servicekaraktär, såsom byggservice, drift och underhåll. I enlighet med Skanskas affärsmodell genomför byggverksamheten även uppdrag för Skanskas övriga affärsområden.Utöver byggverksamheten har Skanska tre affärsområden som initierar, utvecklar byggprojektet och säljer resultatet.
– Bostadsutveckling där man inriktar sig på bostadsprojekt för försäljning främst till privata konsumenter.
– Kommersiell fastighetsutveckling där man utvecklar, investerar i, hyr ut och avyttrar kommersiella fastigheter till kontor, handelscentran och logistik.
– Infrastrukturutveckling där man ägnar sig åt privat finansierade infrastrukturprojekt, exempelvis vägar, sjukhus, skolor och kraftverk som sedan avyttras.

Nedan ser vi hur omsättningen och resultatet fördelat sig i genomsnitt mellan de olika affärsområdena över en femårsperiod.
Fördelning vinst och omsättning - Skanska

Byggverksamheten är Skanskas överlägset största affärsområde, vilket inte är förvånande då bolaget framförallt är just ett byggbolag. För att få en rättvisande bild över hur  diversfierad Skanskas verksamhet är måste vi därför titta på vad som faktiskt byggs och för vem. Så här fördelar sig kunderna och byggnadstyperna inom byggverksamheten:

Fördelning affärsområden - Skanska

Jag gillar att anläggningsbyggande är en så stor del av verksamheten och att mer än hälften av kunderna utgörs av stat och komun. Skanska får godkänt på detta kriterium.

Tydlig konkurrensfördel (vallgrav)?
Marknadsledande på sina hemmarknader. Skanska är större än konkurrenterna i Sverige, Norge och Finland. Genom att vara marknadsledande positionerar sig Skanska väl i förhållande till de mest utmanande kunderna. Skanska är dock inte marknadsledande i Amerika eller Europa men tillhör ett av de större bolagen inom konstruktion. Ett starkt varumärke. Skanskas varumärke är kanske det starkaste i Norden. Stor är stark. Skanskas storlek är en fördel vid de mest komplexa uppdragen där koncernens samlade erfarenhet och kunnande används för att tillgodose kundernas behov. Endast ett fåtal företag kan konkurrera om den typ av projekt där pris, helhetslösningar och livscykelkostnader är av avgörande betydelse. Koncernens storlek och internationella profil är även attraktiva egenskaper vid rekrytering av nya medarbetare. Global och lokal aktör. Skanska finns representerade på två kontinenter Amerika och Europa. Skanska ser sig som ett lokalt företag med global styrka och en internationell bygg- och projektutvecklingsverksamhet med stark lokal förankring. Skanskas vinstmarginal och avkastning på eget kapital (ROE) var 2013 2,7% respektive 13,5% jämfört med konkurrenten NCC som har en vinstmarginal på 3,4% och ROE på 23%. Viktigt att beakta är att NCC använder en större hävstång för att uppnå dessa siffror. Tittar man på ROE och vinstmarginal sett över hela perioden för Skanska har båda nyckeltalen minskat något. Min slutsats är att Skanska har konkurrensfördelar främst på den Nordiska marknaden men är svagare i övriga Europa och Nordamerika. Skanska får inte godkänt på detta kriterium.

Global verksamhet?

Skanska finns i följande länder:

  • Norden (Sverige, Norge, Danmark, Finland)
  • Övriga Europa (Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Rumänien, Storbritannien)
  • Amerika (USA, Latinamerika)

Så här fördelar sig omsättningen procentuellt mellan regionerna:

 

Fördelning regioner - Skanska

Skanska har en global verksamhet, även om en stor del av intäkterna kommer från Europa och främst Norden. Jag anser att Skanska uppfyller detta kriterium.

Gynsam ägarbild?

Den överlägset största ägaren är investmentbolaget industrivärden med 24,4%, som får anses vara en stark huvudägare. Näst störst är Lundberggruppen med 11.9%. Skanska får godkänt på detta kriterium.
En ledning jag har förtroende för?
Skanska verkar vara ett välskött bolag och jag har inte hittat något  som får mig att tvivla på att ledningen är annat än kompetent för uppgiften. Skanska får godkänt.
En verksamhet som är lätt att förstå sig på?
Bolagets verksamhet är inte allt för komplicerad. Skanska initierar, utvecklar, säljer, investerat i och bygger bostäder, kontor, sjukhus, vägar, broar och tunnlar. Arbetet drivs i projektform av Skanska själva, men bolaget säljer även sin expertis till andra aktörer. Skanska får godkänt på detta kriterium.

En stadigt ökande utdelning i genomsnitt per år under 10 år?
Så här har utdelningen sett ut de senaste 10 åren:

Utdelningstillväxt - Skanska

Utdelningen har ökat med 56% sett över hela tioårsperioden. Den genomsnittliga utdelningstillväxten har varit ca 13% per år. Bortser vi från extrautdelningen som möjliggjordes av försäljningen av motorvägen Autopista Central i Santiago Chile blir utdelningstillväxten 6.3% i genomsnitt per år. Den genomsnittliga utdelningsandelen har under samma period varit ca 75%. Utdelningsandelen har varierat en del över tid och är idag på 68%. Skanska får godkänt på  detta kriterium.

En stigande vinst per aktie (VPA) som vuxit i genomsnitt åtminstone i takt med utdelningen under 10 år?

Vinsten per aktie har varierat mycket över tid och totalt sett ökat med 20% under hela perioden (se nedan). Bortser vi från 2011 som blev exceptionellt beroende på försäljningen av motorvägen Autopista Central i Santiago i Chile landar ökningen på 4% per år i genomsnitt. Omsättningen har ökat med i snitt 1,5% under samma period. Omsättningen har återhämtat sig väsentligt de senaste åren och ökat nästan 4% i genomsnitt per år sedan 2010.

 VPA-utveckling - Skanska

Vinstmarginalen har i genomsnitt legat på 3,14% under perioden. Vinstmarginalen drogs upp ordentligt i och med försäljningen av motorvägen Autopista Central i Santiago Chile som inbringande en vinst på ca 4500 miljoner. Bortser vi från engångsposten så har vinstmarginalen legat på ca 2,8% i snitt under perioden, men har sjunkit senaste åren och ligger nu på ca 2,6%. Detta kan jämföras med den närmaste konkurrenten NCC som 2013 hade en vinstmarginal på 3,4%. Det är tydligt att VPA-tillväxten inte har hängt med utdelningstillväxten under perioden. Skanska får inte godkänt på denna punkt.

Det fria kassaflödet har i genomsnitt täckt utdelningen under 10 år?
Tittar vi på det översiktliga diagrammet nedan ser vi att det fria kassaflödet täckt utdelningen 6 av 10 år.

 Utveckling fritt kassaflöde över tid - Skanska
Jag har inte fördjupat mig mer i kassaflödet och dess poster, utan jag nöjer med mig med att konstatera att kassaflödet har varierat kraftigt över tid. Skanskas verksamhet binder mycket kapital som periodiskt frigörs vid försäljning av färdigställda byggprojekt. I den här typen av bolag är det svårt att dra allt för stora växlar av kassaflödet. Trots tunga investeringar är dock ROE i fallande trend. Skanska klarar inte detta kriterium.

Stabila finanser?
Soliditeten (andelen eget kapital) är idag ca 24%. Soliditeten har legat ungefär kring denna nivå sedan 2004. Det egna kapitalet sett över hela perioden har ökat med ca 56%.

Räntetäckningsgraden är på 4200% vilket innebär att man kan täcka sina räntekostnader 42 gånger. Räntetäckningraden har dock inte varit stabil över tid och fluktuerat kraftigt upp och ner.

Omsättningstillgångar på 69 miljarder kronor täcker inte de kortfristiga skulderna 2 gånger, men täcker precis de totala skulderna. Goodwill utgör ca 23% av eget kapital.

Skanskas balansräkning är stark för att vara ett byggbolag som binder stora mängder kapital. Skanska är nära men klarar dock inte detta kriterium.
Få risker och osäkerhetsfaktorer som kan påverka framtida intjäningsförmåga? 
Skanskas verksamhet är utsatt för risker som kan komma att påverka den framtida intjäningsförmågan, något som man som investerare måste vara medveten om.

Konkurrens
Skanskas konkurrenter är främst NCC, PEAB och JM på den Nordiska marknaden.
På den internationella marknaden är konkurrenterna fler och större. Konkurrensen är med andra ord tuffare i Amerika och övriga Europa överlag än vad den är i Norden där Skanska är etablerat sedan länge.
Operationella risker
I byggverksamheten är projekten den huvudsakliga inkomstkällan och följaktligen är genomförandet en riskfaktor. Att förutse och hantera de operationella riskerna är avgörande för resultatet. Till de operationella riskerna hör  teknik- och metodval, leverantörer och säsongsmässiga variationer.Inom projektutveckling är Skanska både byggare och byggherre med ansvar för alla stadier från markköp till genomförande, uthyrning och försäljning. Verksamheten är därför direkt beroende av utvecklingen i omvärlden och makroekonomiska förhållanden som påverkar marknaden och efterfrågan. Senaste åren har dock andelen förlustprojekt var liten.


Finansiella risker
Skanska utsätts för finansiella risker. De finansiella riskerna kan bland annat avse kreditexponering, betalningsflöden, kunder, underleverantörer och samarbetspartners samt valuta- och ränterisker.Regulatoriska risker
De regulatoriska riskerna inbegriper både allmänna lagar och förordningar för affärsverksamhet och skatter på respektive marknad utöver de speciella lokala regelverk och avtal som avser byggverksamhet.


Konjukturberoende
Skanska är som alla byggbolag konjukturberoende. Byggbranschen är en av de branscher som ligger tidigt i konjunkturcykeln – när ekonomin går dåligt slutar man bygga, det blir också svårare att sälja befintliga bostäder och företagslokaler vid en lågkonjuktur. Något som dock historiskt sett har satsats på vid lågkonjuktur är infrastruktur som utgör en ansenlig del av Skanskas byggverksamhet, vilket gör Skanskas lite mindre konjunkturkänslig.

Skanskas globala verksamhet med med stabila kunder, där offentlig verksamhet utgör en stor andel ökar bolagets förmåga att hantera potentiella risker och ger god riskpridning. Den starka hemmamarknaden, relativt starka balansräkningen och anläggningsverksamheten är ytterligare styrkor som enligt min mening gör att Skanska kommer att kunna hantera dessa risker framgent. Skanska får godkänt på detta kriterium.
Sammanfattning och värdering
Skanska uppfyller 7 av mina 11 bolagsspecifika investeringskriterier, vilket ger bolaget rating E. Jag gillar Skanskas starka hemmamarknad där bolaget enligt mig har konkurrensfördelar, jag gillar även att en stor del av Skanskas intjäning kommer från anläggningsbyggnation, vilket dämpar konjunkturkänslighet. På minussidan är att intjäningen är volatil jämfört med bolag såsom H&M, Coca Cola, J&J m.fl. som följd av den konjunkturkänsliga verksamheten. Vinsten per aktie har inte heller utvecklats i samma takt som utdelningstillväxten vilket i längden inte är hållbart. Enligt mitt tycke är Skanska ändå det bästa ”svenska” bolagsvalet i en bransch som inte är min favorit. Till rätt pris är jag intresserad av Skanska. Vad är jag då villig att betala?
1. Skäligt pris baserat på direktavkastning och utdelningstillväxt
Direktavkastningen är just nu ca 4%. Utifrån mitt värderingskriterium för direktavkastning och utdelningstillväxt, som ni hittar i menyn under invsteringskriterier, så förutsätter nuvarande direktavkastning en utdelningstillväxt på ca 10% per år vilket Skanska har nått upp till historiskt om vi räknar med extrautdelningar. Jag är dock tveksam till att de kommer att kunna upprätthålla denna nivå, utan ser en genomsnittlig utdelningstillväxt på motsvarande ca 6% per år som mer trolig på lång sikt och då behöver kursen hamna kring 104 kr (32% under nuvarande kurs).

2. Skäligt pris baserat på hållbar vinst per aktie och rimligt P/E-tal

Hållbar vinst per aktie bedömer jag till 8,5 kr. Utifrån tillväxtutsikter, skuldsättning och den risk som föreligger bedömer jag rimligt P/E-tal till 13. Det rimliga aktiepriset baserat på ovan nämna förutsättningar (Uthållig VPA x Rimligt PE-tal) blir ca 110 kr, vilket nuvarande kurs överstiger med 29%.

 

Vad jag vill betala (Medelvärdet av skäligt pris 1 och 2)
Väger vi samman värdering 1 och 2 ovan får vi ett pris motsvarande 107 kr för Skanskas aktie (31% under nuvarande kurs), vilket är vad jag vill betala som mest för aktien utifrån min analys. På den här nivån motsvarar direktavkastningen ca 5,8%.

Uppdatering: Aktuell värdering och nyckeltal kopplade till detta och andra bolag hittar ni i bloggens huvudmeny till höger under rubriken ”Bevakningslistan”. 

Andra inlägg på liknande tema

Ett nytt bolag till bevakningslistan -Autoliv
Ytterligare en avkastningsjämförelse - Hennes & Mauritz möter GAP
Nolato expanderar verksamheten och är på väg mot ett rekordår

Filed Under: Aktieanalys, Bolagsanalys Tagged With: Analys, Analys av Skanska, Skanska

Comments

  1. Halle says

    maj 19, 2014 at 5:12 f m

    Tack för en bra analys. Ser inte ut att bli något inköp för dig närmaste tiden.
    Luppen har ju en riktkurs på 120.

    Svara
    • Långsiktig investering says

      augusti 31, 2014 at 1:28 e m

      Verkar onekligen så, men jag har tid att vänta 😉 Förlåt för sent svar förresten.

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste kommentarer

  • Angel om Nu är det väl ändå dags att sälja?
  • Langsiktig Investering om Nu är det väl ändå dags att sälja?

Populära inlägg

  • En närmare titt på kassaflöde från den löpande verksamheten efter förändring av rörelsekapital En närmare titt på kassaflödet från den löpande verksamheten
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • Hur hänger resultaträkning, kassaflödesanalys och balansräkning ihop? En närmare titt på hur kassaflödesanalys, resultat- och balansräkning hänger ihop
  • Låt dig inte luras av låga P/E-tal Låt dig inte luras av låga P/E-tal
  • Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan Gå inte i den kortsiktiga utdelningsfällan – risker med utdelningsinvestering
  • Förändring av rörelsekapital Betydelsen av förändrat rörelsekapital
  • En närmare titt på kassaflödet från investeringsverksamheten Den viktigaste delen av kassaflödesanalysen
  • Skanska Hur går det för Skanska? En kort genomgång och värdering
  • Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden Rebalansera hellre din aktieportfölj än att försöka tajma marknaden
  • Låt dig inte luras av ditt genomsnittliga anskaffningsvärde Låt inte ditt GAV påverka dina investeringsbeslut
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • Pantautomat från Tomra En närmare titt på ytterligare ett norsk bolag – denna gång inom återvinnings- och sorteringsbranschen
  • Ränta-på-ränta effekten är som en snöboll som växer Spara långsiktigt och låt snöbollen göra jobbet
  • Hur ska jag agera nu när börsen faller? Hur ska jag agera nu när börsen faller?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Om du enbart fick välja ett värderingsmått – vilket skulle det vara?
  • Avkastning för den genomsnittlige Avanza kunden jämfört med SIX Return Index Dags för den genomsnittlige spararen att satsa på index istället för aktier?
  • Alla nyckeltal är inte likvärdiga Användbara tjänster när man letar efter nyckeltal
  • Vikten av att undvika permanent förlust av kapital Vikten av att undvika permanent förlust av kapital
  • Dåliga anledningar att sälja en aktie Dåliga skäl att sälja en aktie
  • Dotterbolaget Huntonits fabrik i Norge Byggma Group – En okänd utdelare med lågt värderat kassaflöde, välfylld kassa och stark huvudägare
  • Se till att få tillbaka den utländska källskatten
  • Vad äger egentligen Långsiktig Investering för aktier? Vilka aktier äger egentligen Långsiktig Investering?
  • Peter Lynch Är det dags att sälja nu?
  • Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest Köp inte cykliska bolag när de tjänar som mest
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Castellum möter Realty Income
  • Capacent En närmare titt på ytterligare en nordisk högutdelare – Capacent
  • Hennes & Mauritz H&M – Ett exempel på styrkor och svagheter hos den svenska ägarmodellen?
  • Flera mer eller mindre likaviktade sätt att slå OMXS30GI och OMXS30
  • Så här såg Avanzas site ut när det begav sig Analys av nätmäklaren Avanza
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • En utgift i samband med utveckling är inte alltid en kostnad En utgift är inte alltid en kostnad
  • Fördelning omsättning Coca Cola Analys av Coca Cola
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • En hiss från KONE En närmare titt på ett his(s)nande bolag från Finland – Hisstillverkaren KONE
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Nilörngruppen En intressant portföljkandidat på en överlag högt värderad börs
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Tjänsteutbud per land - Nordnet Nordnet börsens sämsta bolag? – fortsatt analys av Nordnets verksamhet
  • En av Polaris populära motorcyklar Victory 1200cc Analys av det Nordamerikanska bolaget Polaris Industries – Ett innovativt och lönsamt kvalitetsbolag med tillfälliga problem?
  • Balansräkningens utveckling - Fortum Fortum av idag – Ett bolag beroende av priset på el och Putins välvilja
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet Gräset är inte alltid grönare på andra sidan investeringsstaketet

Etiketter

aktieanalys Aktieportfölj aktier Allmänt om investering Analys Atea Atlas Copco Beijer Alma Bevakningslistan BHP Billiton Bonheur Börsnedgång Castellum Chevron Coca Cola Data respons Deere & Co Fortum Fritt kassaflöde Försäljning Handelsbanken indexfonder Industrivärden Inköp Investeringskriterier Investeringsprocess investeringsstrategi Johnson and Johnson Kassaflödesanalys kvartalsrapport långsiktig sparande McDonalds Mekonomen Månadsrapport Nolato Peter Lynch Risk Sampo TeliaSonera Utdelning Utdelningsinvestering Utdelningsjämförelse Utdelningstillväxt Värdering Walmart

Sök på bloggen

Flest kommentarer

  • När är kvalitetsaktier rimligt prissatta?
  • Ytterligare en rond i avkastningsjämförelsen utdelarnas kamp Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en svensk kvalitetsbank
  • En kamp mellan två utdelningsgiganter Utdelarnas kamp – En utdelningsaristokrat mot en nordisk försäkringsjätte
  • Kassaflöde från verksamheten i förhållande till Capex (investeringar) och utdelning under perioden 2007-2016 - Nordnet Dags att köpa en av de ledande nätmäklarna i Norden?
  • Se upp för hög källskatt på utdelningen i fallet Nova Scotia Bank
  • Hur ger man sitt barn ”rätt” ekonomiska förutsättningar?
  • Skjuter den som sparar livet framför sig?
  • Varför jag som regel avstår preferensaktier
  • När föddes ditt aktieintresse?
  • Hur många bolag består din utdelningsmaskin av?
  • Är kanadensiska storbanker något att ha?
  • De svenska storbankerna - SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken Svenska banker bland de mest lönsamma och välkapitaliserade i världen?
  • Har de gyllene bågarna förlorat sin lyster?
  • Fördelar med den amerikanska utdelningsmodellen?
  • Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar Det har hänt lite sedan sist – Inköp och omplaceringar
  • Har tiden kommit ikapp denna utdelningsaristokrat?
  • Analys av världens största diversifierade råvarubolag
  • Rondvila i utdelarnas kamp Rondvila i utdelarnas kamp
  • Ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar-i-livet Tankar och funderingar kring att ge sina barn rätt ekonomiska förutsättningar i livet
  • Nolato En närmare titt på en av mina favoriter på Mid Cap – Koncernen Nolato
  • HiQs omsättning fördelad på branscher de senaste 12 månaderna Ett stabilt växande bolag som är väl positionerat för att ta till vara på digitaliseringens möjligheter?
  • Duellerna fortsätter i utdelarnas kamp! Äntligen dags för ytterligare en rond i utdelarnas kamp – Investor möter Industrivärden
  • Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckligare? Vad gör oss som redan är lyckligt lottade lyckliga?
  • Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål Fokusera mindre på andra och mer på att nå dina långsiktiga avkastningsmål
  • Ytterligare exempel på varför det är viktigt att behålla balansen för den långsiktiga avkastningen
  • Fortums senaste delårsrapport och lite egna funderingar
  • En investerares bekännelser del 1: Köp ett bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst En investerares bekännelser del 1: Köp bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst
  • Bättre än fågel i handen än tio i skogen
  • Utdelningsaktier vs indexfonder – Rond 1
  • Se över din courtageklass, det kan löna sig
  • Uppföljning av vår resa mot ekonomiskt oberoende Hur långt har vi kommit på vår resa mot ekonomiskt oberoende?

Arkiv

  • juli 2022 (1)
  • januari 2022 (1)
  • december 2021 (2)
  • december 2020 (1)
  • september 2020 (2)
  • mars 2020 (1)
  • oktober 2019 (1)
  • september 2019 (2)
  • juli 2019 (1)
  • juni 2019 (2)
  • maj 2019 (2)
  • april 2019 (1)
  • januari 2019 (2)
  • december 2018 (4)
  • november 2018 (4)
  • oktober 2018 (4)
  • september 2018 (5)
  • augusti 2018 (4)
  • juli 2018 (4)
  • juni 2018 (5)
  • maj 2018 (4)
  • april 2018 (4)
  • mars 2018 (5)
  • februari 2018 (4)
  • januari 2018 (4)
  • december 2017 (5)
  • november 2017 (4)
  • oktober 2017 (4)
  • september 2017 (5)
  • augusti 2017 (4)
  • juli 2017 (5)
  • juni 2017 (3)
  • maj 2017 (4)
  • april 2017 (5)
  • mars 2017 (4)
  • februari 2017 (4)
  • januari 2017 (6)
  • december 2016 (5)
  • november 2016 (7)
  • oktober 2016 (9)
  • september 2016 (4)
  • augusti 2016 (4)
  • juli 2016 (5)
  • juni 2016 (4)
  • maj 2016 (6)
  • april 2016 (6)
  • mars 2016 (4)
  • februari 2016 (7)
  • januari 2016 (6)
  • december 2015 (7)
  • november 2015 (8)
  • oktober 2015 (7)
  • september 2015 (6)
  • augusti 2015 (7)
  • juli 2015 (4)
  • juni 2015 (5)
  • maj 2015 (9)
  • april 2015 (10)
  • mars 2015 (10)
  • februari 2015 (11)
  • januari 2015 (12)
  • december 2014 (13)
  • november 2014 (15)
  • oktober 2014 (16)
  • september 2014 (11)
  • augusti 2014 (15)
  • juli 2014 (16)
  • juni 2014 (15)
  • maj 2014 (14)
  • april 2014 (17)
  • mars 2014 (18)
  • februari 2014 (15)

Kategorier

Disclaimer

På bloggen framför jag mina högst personliga åsikter och funderingar. Jag har som målsättning att inspirera och informera, men det kan förekomma faktafel och mina bedömningar kan vara mer eller mindre rätt. Alla som tar ekonomiska beslut baserat på vad som skrivs här på bloggen gör så på eget ansvar.



Det finns möjlighet för den som vill att kommentera det som skrivs här på bloggen, vilket jag uppskattar. Var och en har dock ett eget ansvarar för det man skriver och att man håller meningsutbytet på en respektfull och trevlig nivå. Jag kommer att radera kommentarer som uppenbart är kommersiella eller av kränkande natur.

Copyright © 2023 · Långsiktig Investering powered by: Magazine Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in